matuluka 0 Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Zaktualizowano do 4.00.90 Edytowane 18 Stycznia 2016 przez matuluka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 18 Stycznia 2016 U mnie też wyskoczyła aktualizacja ale odroczyłem. Coś się zmieniło? Jest jakiś log ze zmianami? Może płynniej działa? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 18 Stycznia 2016 U mnie też wyskoczyła aktualizacja ale odroczyłem. Coś się zmieniło? Jest jakiś log ze zmianami? Może płynniej działa? Sent from my iPhone using Tapatalk i mnie tez popchneli soft 4.00.90 szybszy nie jest ; na razie zmian nie zaobserwowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matuluka 0 Napisano 18 Stycznia 2016 Ja również nie widzę zmian. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 18 Stycznia 2016 Ja również nie widzę zmian. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Ja również nie widzę zmian. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka jednak zauwazylem cos, 1.przelaczanie pomiedzy zlaczami trwa troche dluzej; 2. poprawila sie plynnosc ruchu jesli chodzi o zrodla 50hz, westerny z dvd nie sa juz takie nienaturalne jak wczesniej; widac jeszcze mikroprzyspieszanie, ale jest duzo lepiej niz bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 19 Stycznia 2016 Ja mam ten soft od początku to się nie wypowiadam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szylton 0 Napisano 19 Stycznia 2016 Ja zauważyłem szybsze działanie "Guide" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malydiabelek 8 Napisano 20 Stycznia 2016 dzis aktualizowalem z 4.00.30 do 4.00.90 i czy cos sie zmienilo?! wg mnie nic, albo ja slepy na dwa oczy jestem i w milisekundach nie umiem liczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szylton 0 Napisano 21 Stycznia 2016 Koledzy, w jakim formacie ściągacie napisy do filmów oglądanych na tym TV? Fortmat SRT kodowanie UTF-8 czy jakoś inaczej, bo eksperymentuję sobie, ale mi czyta tylko napisy wmuksowane w film Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matuluka 0 Napisano 21 Stycznia 2016 Czyta bez problemu txt, srt. Ja ściągam w srt tylko ze za każdą raza muszę w tv zmieniać kodowanie na WINDOWS-1250 Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malydiabelek 8 Napisano 23 Stycznia 2016 Czyta bez problemu txt, srt. Ja ściągam w srt tylko ze za każdą raza muszę w tv zmieniać kodowanie na WINDOWS-1250 ......... ja zauwazylem, ze moj tv przestal czytac napisy z media servera?! nie wiem czy to po aktualizacji, czy kij wie czemu przed aktualizacja czytal, nie wszystkie, ale czytal, a obecnie lipa te ktore dzialaly, nie sa wyswietlane dodam ze napisy sa w formatach txt/sub/srt wiec mam pytanie do malutka - w jaki sposob w TV zmienia kodowanie?! bo szuka w opcjach i znalezc nie moge, jestem bliski wqrw... bo na odtwarzaniu napisow zalezy mi jak psu na kosci i dzikowi na zoledziach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlaczego 2 Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) po aktualizacji xx.90 - wolniejsze działanie/reakcja na pilota = opóźnienia 1-2sec. = jak w mojej nagrywarce lg gdy zapełnia się dysk twardy === IRYTUJĄCE ale już znane + może trochę płynniejszy obraz i także ten w tle za głównym obiektem kadru + NAJWAŻNIEJSZE opcja wyjście audio po HDMI w trybie simply + arc !!! - w pierwotnej wersji softu nie miałem takiej opcji. +podpowiedzi w formie "lista" podczas wyborów np. kanałów tv = naciskając 3 masz w lewym górnym rogu wszystkie kanały ostatnio wybierane z nr.3 np. 3, 33, itp. p.s. czy jest jakieś oprogramowanie aby w innej kolejności mieć ustawienia audio i obraz ? /np. w opcjach audio aby zrobić: kino, użytkownik, sport, pozostałe inne/ NIE WIEM CZY lg TAKŻE TO CZYTAJĄ ale fajny pomysł do kolejnej łatki systemowej to programowalne definiowanie funkcji dla rolki w pilocie najczęściej zmieniamy płynnie głośność więc najbardziej mi pasuje pod rolką właśnie regulowanie głośności !?! nie wiem jak wam. Edytowane 23 Stycznia 2016 przez dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlaczego 2 Napisano 23 Stycznia 2016 ciekawe, że po aktualizacji gdy wchodzę w hub tv prog.1 i wyszukuję ostatnią zakładkę 4k - test urządzenia mam komunikat : urządzenie identyfikuje się jako: = mozilla/5.0 (unknown; Linux armv_7_L) = appleWebKit / 537.1 + HbbTV / 1.2.1 (+DRM; LGE; WebOS_2.0 ; 04.00.30 ; HE_DTV_W15M ) więc z tą aktualizacją to chyba jak z Yeti = podobno widziano, podobno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matuluka 0 Napisano 23 Stycznia 2016 ja zauwazylem, ze moj tv przestal czytac napisy z media servera?! nie wiem czy to po aktualizacji, czy kij wie czemu przed aktualizacja czytal, nie wszystkie, ale czytal, a obecnie lipa te ktore dzialaly, nie sa wyswietlane dodam ze napisy sa w formatach txt/sub/srt wiec mam pytanie do malutka - w jaki sposob w TV zmienia kodowanie?! bo szuka w opcjach i znalezc nie moge, jestem bliski wqrw... bo na odtwarzaniu napisow zalezy mi jak psu na kosci i dzikowi na zoledziach W opcjach napisów jest do zmiany język - - - >kodowanie. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malydiabelek 8 Napisano 24 Stycznia 2016 Koledzy, w jakim formacie ściągacie napisy do filmów oglądanych na tym TV? Fortmat SRT kodowanie UTF-8 czy jakoś inaczej, bo eksperymentuję sobie, ale mi czyta tylko napisy wmuksowane w film szylton - jezeli uzywasz napiprojekt, to obojetnie jaki rodzaj wybierzesz w menu programu, sciagnie je poprawnie, ja uzywam tych txt/srt/sub - kod. UTF8 malutka - jezeli osobny plik jest odczytany to owszem mozna zmienic kodowanie napisow (u mnie lacinskie iso domyslne jest poprawne i polskie znaki sa wyswietlane), ale problem jest z odczytem plikow z napisami z media serwera przestal dzialac tak jak powinien (te pliki ktore odczytywal, teraz sa niewyswietlane) podlaczajac dysk bezposrednio do tv, wszystko dziala jak trzeba i pliki sub/txt/srt sa czytane, tak jak wczesniej byly przez siec (a teraz nie sa), wszystko mam podlaczone prawidlowo, nic nie bylo zmieniane w sieci wifi, wiec prawdopodobnie jest to spowodowane jakimis zmianami w aktualizacji?! jezeli ktos ma taka mozliwosc sprawdzenia u siebie takowej rzeczy/przypadlosci, to bede dzwieczny jak dzwon zygmunta zauwazylem tez, ze tv ma problem z formatem mkv, filmy z napisami, ktore sa do wyboru, podczas odtwarzania w menu takowych nie da sie wybrac, za to sciezki dzwiekowe dts/dolby, sa dostepne i mozna je zmieniac wczoraj sprawdzalem ten sam film na 3 tv sharp/sony i lg - w tv na s bez problemu mozna bylo sobie podczas ogladania filmu zmieniac jezyk napisow, w lg nie ma takiej mozliwosci - taki detal na minus, wiem wiem czepiam sie ale mam zryty beret bo lubie jak wszystko dziala, mam nadzieje ze ktoras aktualizacja softu to poprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 25 Stycznia 2016 ciekawe, że po aktualizacji gdy wchodzę w hub tv prog.1 i wyszukuję ostatnią zakładkę 4k - test urządzenia mam komunikat : urządzenie identyfikuje się jako: = mozilla/5.0 (unknown; Linux armv_7_L) = appleWebKit / 537.1 + HbbTV / 1.2.1 (+DRM; LGE; WebOS_2.0 ; 04.00.30 ; HE_DTV_W15M ) więc z tą aktualizacją to chyba jak z Yeti = podobno widziano, podobno... Widzę,że w końcu kupiłeś 910tke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlaczego 2 Napisano 26 Stycznia 2016 (edytowane) drogi marsellus_w nieuważnie mnie słuchałeś lub zapomniałeś = miałem/mam do testowania a w wolnych chwilach zbierałem siły do zakupu... a właśnie finalizuję i cierpliwie oczekuję paczuchy o wymiarach zgodnych z danymi producenta = bez przejść i poturbowań. odnośnie aktualizacji to 1 restart to dla lg za mało po 3-4 wczytał identyfikacje xxx,90 co do upłynniania nic z tego nie rozumiem bo są momenty nawet na tv że czuję się jak w zakręconej karuzeli - dla porównania obok wzorcowy obraz na kineskopie tego nie ma więc to nie nadawca a sam odbiornik kombinuje i się gubi. co do dźwięku daje się wyłuskać sygnał audio po wyjściu AV1 na euro złącze i dalej jak kto lubi ... więc i na słuchawki ALE WAŻNE TO ZŁĄCZE WYPUSZCZA AUDIO JEDYNIE PRZY SYGNALE tv !!!! przy obróbce z netu lub hdmi fonia na av1 zanika !!! rozumiem gdyby blokowało audio podane po hdmi - prawa autorskie lub takie tam. ale google, tvplayer, paluszek usb !?! - chyba "coś tu nie gra" pomożecie = pomóżcie... odrywam wiele sprzeczności także z samym pilotem nie wszędzie logicznie się zachowuje w różnych miejscach - a sama rolka to wyzwanie którego się boję czasami dotykać bo nie wiem kiedy jaką ma funkcję ( enter, wywołanie, roler, czy inny ) Edytowane 26 Stycznia 2016 przez dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Draag 2 Napisano 28 Stycznia 2016 Chyba w końcu kupię ten model. Chciałem jeszcze puścić na nim coś normalnego (czyli innego niż czerń). Macie może jakiś link do materiałów testowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malydiabelek 8 Napisano 28 Stycznia 2016 tu jest pelno materialu ktory moze okazac sie pomocny do ogladania - zakladki demo disc i trailers http://www.demo-world.eu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 28 Stycznia 2016 @dlaczego; czyli w żadnym wypadku nie kupować OLED LG. Np. to co mi polecisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 29 Stycznia 2016 7999zl w Media Markt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Draag 2 Napisano 29 Stycznia 2016 Gdzie??? Chyba 8999zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 29 Stycznia 2016 w stacjonarnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Draag 2 Napisano 29 Stycznia 2016 U mnie tam jest 9k. Po obniżce... I chyba nawet po niego skoczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) moze zalezec od miasta... w Wawie np. w Markach 65EG960V w cenie 19800zł, w Bydgoszczy EG910 za 7999zł (wystawowka i dwie nowki w kartonach kolo 13.00), najlepiej kliknac w gazetki dla danych miast Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Prosperowiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach