Skocz do zawartości
masa91

TV 49-55" stricte pod PS4/PS3/PC

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor?

18m2

2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora?

2 - 2.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem?

1 - 3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne?

Margines do 20-30*
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć?

Wisieć.
6. Jak słońce świeci w pokoju?

Światło słoneczne pada od zachodu.
7. Jaki masz obecnie telewizor?

Samsung UE40ES6100
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?

4x HDMI, UHD, możliwie jak najniższy input lag, opcjonalnie androida.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: (4K, HD, SD)?

Głównie 1080p a jak pozwoli na to mój PC to 4k.
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora?

PS3/PS4, PC,
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor?

2-4h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą?

Matowa.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?

Sport (Moto GP, NBA), dokumentalne, filmy.

14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora?

Tak, za pośrednictwem PC, rzadziej z TV/konsoli.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC/konsola - jeśli tak to ile % dziennie?

Tak, ~90% (głównie FPS, TPS, MMORPG, RPG).
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień?

Wieczorami.
17. Preferencje co do wielkości?

49 - 55"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?

Z uwagi na posiadany wcześniej TV szybkość działania Smart TV, mała ilość złącz HDMI, brak "współpracy" z dyskami zewnętrznymi, "falujący" obraz.
19. Preferencje co do marki?

Nie ma znaczenia.
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne?

Jestem ciekaw jak spisuje się funkcja Dual Play natomiast jeżeli chodzi o oglądanie filmów 3D odpada.
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?

3 500zł +- 10%.

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu?

Wszystko zależy od ceny.

Witam bardzo serdecznie.

Z uwagi na fakt, iż od bez mała tygodnia, męczę się ze znalezieniem odpowiedniego dla mnie TV postanowiłem napisać temat i poprosić o radę doświadczonych użytkowników forum.

Przez te kilka dni odwiedziłem masę pobliskich sklepów z RTV, jednakże z ilością odwiedzonych przeze mnie miejsc, moje niezdecydowanie stopniowo narastało. Z szukaniem odpowiedzi w internecie było podobnie; gdy już wydawało mi się, że dany produkt jest dla mnie, natykałem się na wiele negatywnych spostrzeżeń użytkowników.

Nie będę już zaśmiecał forum swoimi wylewami tylko poproszę Was o pomoc w znalezieniu złotego środka.

Edytowane przez masa91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dużo grasz i Interesuje Cię android to celowałbym zdecydowanie w Sony W805C. Jest niedrogi i spełnia Twoje wymagania. Przeczytaj test:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo Sony W755C. W sumie to samo a chyba trochę taniej. Niski lag itd. Do grania jak znalazł.

A Androidem to spoko jest także Philips 5500 (lag 40msec ale... to nie jest aż tak dużo). Ale to musiałbyś moim zdaniem gdzieś zobaczyć z czym to się je. Jak chodzi menu itd. żebyś wiedział więcej o Androidzie niż tylko suche teksty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.

Kilka dni temu, dokładnie w piątek, stałem się szczęśliwym posiadaczem TV firmy LG model 55LF652V, którego nabyłem za 3 177.42 zł. Zjechałem nieco z ceny rezygnując z UHD, którego i tak nie potrzebuję będąc konsolowcem. Muszę przyznać, że Wiesiek jaki i bardziej dynamiczne gry (CoD AW, BF4) śmigają cudnie. Obawiałem się, że przy grze w dynamicznego CoD'a AW czy BF4 obraz będzie się rozmazywał, ścinał, rwał a imput lag może spowodować opóźnienia. Nic z tych rzeczy :D fraguję, aż miło.

Reasumując; moim zdaniem lepiej zejść z ceny kosztem UDH na rzecz przekątnej, ponieważ granie na 55" TV sprawia niesamowitą przyjemność. Oczywiście jeżeli dysponujemy grubym hajsem nic nie stoi na przeszkodzie żeby mieć full opcję :D

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę edytować swojego postu więc niestety muszę napisać kolejny.

Chodzi mi o opcję "Dual Play", która w moim TV jest po prostu niesamowita i działa świetnie. Gra na split screenie to tak naprawdę gra na full screenie :D

Nie słodzę temu LG'kowi bo jestem sprzedawcą sklepu RTV. W życiu zajmuję się czymś zupełnie innym i mniej przyjemnym dla moich petentów. Napisałem tego posta aby polecić zakupiony przeze mnie sprzęt innym konsolowcom/graczom PC.

CO OP w CoD'zie, czy multi w BF'ie po prostu wymiata. Szkoda, że dopiero po takim czasie zafundowałem sobie taki sprzęt.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi