Skocz do zawartości
Gmeru

Technics partnerem XVII edycji Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. F. Chopina

Rekomendowane odpowiedzi

Wsparcie polskiej kultury i sztuki od lat stanowi istotny element działalności firmy Panasonic - właściciela marki Technics. W tym roku Technics obchodzi 50 lecie swojego istnienia i ten Jubileusz zbiegł się z kolejna edycją Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im F. Chopina, który odbywa się, co pięć lat. Zatem chęć partnerstwa podczas tego wydarzenia naturalnie została wpisana w aktywności marki Technics na rok 2015 i jest dla nas ogromnym wyróżnieniem, że została przyjęta przez Instytut im F. Chopin.

„Ideą konkursu jest podtrzymanie znajomości muzyki najwybitniejszego polskiego kompozytora i pianisty Fryderyka Chopina. Od niemal 90 lat do Polski zjeżdżają najbardziej utalentowani młodzi artyści z całego globu. Ogromna skala i wysoki poziom wydarzenia przyciąga publiczność i dziennikarzy ze wszystkich kontynentów. Tym bardziej jesteśmy dumni i szczęśliwi, że jako partner możemy uczestniczyć w tym wydarzeniu. To wkład firmy Panasonic w rozwój kultury i sztuki w Polsce i na całym świecie.” – powiedział Ireneusz Smaga, Dyrektor Zarządzający Panasonic w Regionie Europy Środkowo – Wschodniej.

„Uwodzi bez granic” to hasło tegorocznej edycji konkursu pianistycznego. Te trzy słowa doskonale oddają zarówno ducha ponadczasowych utworów Fryderka Chopina, jak również jakość dźwięków wydobywających się z głośników Technics. Połączenie obu elementów jest bez wątpienia kluczem do poruszenia serc ludzi różnych kultur i pokoleń.

Podczas tegorocznych targów IFA w Berlinie Panasonic zaprezentował najnowsze, nowatorskie produkty marki Technics. Jednoczęściowy system HiFi OTTAVA SC-C500 - kompaktowy wzmacniacz stereo i wysokowydajne głośniki, które idealnie sprawdzą się w każdym domu. Kolejnym projektem, który wprowadza nową jakość w dziedzinie dźwieku jest Seria klasy Grand składająca się z dwóch urządzeń audio HiFi – sieciowego wzmacniacza audio SU‑G30 i serwera muzycznego ST‑G30.

Zachęcamy do śledzenia zmagań pianistów podczas XVII edycji Konkursu oraz do rozpieszczania zmysłu słuchu słuchając dźwięków płynących z głośników sygnowanych logo Technics.

Informacja prasowa

Kliknij tutaj aby zobaczyć całą treść artykułu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technics mam do dzis ich mini wieze SH eH500 gra juz tyle lat kupiona w 1999roku jest to budzetowy model, choc kiedys to jeden z lepszych w tym segmencie ,były też drozsze ,chciałbym zeby znów wypuscili cos w starym stylu i podobnej wielkosci i cenie jakiejs ludzkiej ,bo ten zestaw to ok ale cena nie dla polskiej kieszeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 4 segmenty Technicsa...... mają już ćwierć wieku. Nie używam - trzymam z sentymentu. Za kolejne 25 lat dostanę za to fortunę bo mam w stanie sklepowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie daję rady - to mogło się stać tylko w POLANDZIE ! Ta firma padła z racji słabej konkurencji i jakości grania tych elementów . Zabieg czysto marketingowy, Pewex i ludzie którzy to kupowali są teraz w wieku 40-60 lat ,może o to chodzi ? No i skośnooki lubią Chopina ... ale Technics ,załamka .

A prawdziwy sponsor to Panasonic Corporation .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 4 segmenty Technicsa...... mają już ćwierć wieku. Nie używam - trzymam z sentymentu. Za kolejne 25 lat dostanę za to fortunę bo mam w stanie sklepowym :)

A działają ci jeszcze te 4 segmenty Technicsa ? Bo wiesz jak sprzęt stoi/leży i jest nieużywany to też się psuje. Sam tego doświadczyłem. Byłoby dobrze gdybyś raz na jakiś czas troszkę go poużywał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi