Skocz do zawartości
Piotrek P

Jaki uchwyt wybrać do TV 65 cali?

Rekomendowane odpowiedzi

Odkopie troszkę temat, ale szukam ruchomego uchwytu na tv 65 cali Samsunga nu8002

Niestety z Nb P6 jest problem z dostępnością.

Jak inny do 200 zł polecicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do sprzedania nowy nie używany w Meliconi 600S slimsyle. 120 zł z wysyłka. Na takim wisi mój Soniak 65 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o poradę. Telewizor <30kg (65" Samsung Q6FN). Zastanawiam się pomiędzy dwoma wieszakami: HAMA Premium Fix 118054 ( https://www.ceneo.pl/47115208)  Meliconi 600S ( https://www.ceneo.pl/36364504 )

Przede wszystkim zależy mi na minimalnej odległości od ściany.

A może oba to chłam i lepiej wziąć coś lepszego? Meliconi ma lepsze teoretyczne parametry, a HAMA bardziej przekonuje mnie swoją budową. Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 22.09.2018 o 10:42, Gravis napisał:

Szukam czegoś ruchomego na ramieniach.

Co powiecie na: https://allegro.pl/uchwyt-do-tv-32-65-obrotowy-mocna-konstrukcja-75kg-i5115376657.html#thumb/10 ? 

Kupiłeś już ? Szukam uchwytu który pozwoli mi odsunąć TV od ściany i maksymalnie przekręcić w kierunku łóżka, TV to FZ-800 55 cali. Będę wdzięczny za pomoc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem i jestem zadowolony. Jednak manewrowanie tak dużym tv jest troszkę uciążliwe ;D ale opcja jest.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego typu zastosowań idealny będzie nasz elektryczny uchwyt z serii Swing Mount - https://sklep.sabaj.pl/pl/p/Elektrycznie-regulowany-scienny-uchwyt-telewizora-Swing-Mount-Sterowanie-IR-Maksymalna-waga-telewizora-30kg/2299

Nie trzeba martwić się manualnym obracaniem, bo wszystko zrobi z nas uchwyt ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena też sroga ;) nie często obracam, by tyle dopłacać

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

mój tata kupił wczoraj Sony KD-65XF8505 (bardzo go namawiałem na dowolnego 55 calowego OLED-a, ale stwierdził, że wielkość 65 cali bardziej go przekonuje niż kolory jakie oferuje OLED) i okazało się, że stopa od telewizora nie mieści się na szafce pod telewizor (na którym dotychczas stała 50 calowa plazma Panasonica). Biorąc pod uwagę jak ten telewizor jest duży, stosunkowo lekki i że stopa nie mieści się w całości na szafce, to trochę strach, żeby nowiuśki telewizor nie został przypadkiem strącony (lub nawet celowo np. przez kota xD) i zwyczajnie trzeba go powiesić na ścianie. Prosiłbym o pomoc w wyborze w wyborze uchwytu pod Sony KD-65XF8505 (standard VESA 300 x 300, waga netto bez podstawy to ok. 25,6 kg, ale trzeba też wziąć pod uwagę, że prędzej czy później tata będzie chciał podpiąć jakiś przyzwoity soundbar pod telewizor).

Od uchwytu oczekiwałbym, żeby był:

• solidny i żeby się nie giął, nawet jakby został tam powieszony soundbar albo cięższy telewizor,
  • posiadał możliwie najlepszy stosunek jakość/cena,
  • był możliwie uniwersalny (w sensie żeby jak w przyszłości tata zapragnie wymienić telewizor, żeby nie trzeba było wymieniać uchwytu),
  • miło by było jakby umożliwiał montaż telewizorów większych niż 65 cali, jakby tatę w przyszłości fantazja poniosła (do pokoju raczej nie wejdzie nic większego niż 70-75, ale cholera go tam wie, wszakże 30 lat doświadczenia w branży meblarskiej, więc może mój tata będzie w stanie znaleźć taki układ mebli, że mu i nawet 85 cali się zmieści xD),
  • umożliwiał w miarę cywilizowany dostęp do gniazd w telewizorze (tzn. żeby nie trzeba go było co chwilę ściągać), więc jakiś wychył względem osi ekranu byłby bardzo mile widziany,
  • pivoty czy nie wiadomo jaka możliwość oglądanie telewizora, który nie jest równolegle ustawiony do ściany są zbędne, ale np. możliwość odsunięcia telewizora na kilkanaśnie-kilkadziesiąt cm od ściany byłaby mile widziana (dużo łatwiejszy dostęp do przewodów).

Co polecacie? Bo mi na razie rzuciły się w oczy dwa uchwyty:

Z góry dziękuję za pomoc. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi