Skocz do zawartości
Maciej Koper

TEST: Philips PUS 7600 48" Android TV Ultra HD

Rekomendowane odpowiedzi

Są święta nie powinno się przeklinać ale K... mać.Po ostatniej aktualizacji firmware nie działa tryb 3d po włączeniu można dostać oczopląsu natomiast 3d w playerach przez android wcale nie działa.Ciekawe czy da się wgrać poprzednią wersje firmaware. Co za bubel , to ostatni mój tv Philips.

Pzdr.

W tym TV wiele rzeczy jest niewyjaśnionych, telewizor jest po prostu wadliwy. Po najnowszym upgrade firmware mam nowy problem z tym TV, bardzo często kiedy włączam tv albo wychodzę z jakiejś aplikacji Androida np. Youtube to nie rozpoznaje mi sygnału na HDMI i brak obrazu z tunera satelitarnego przez to muszę się męczyć poprzez wyciąganie zasilania z gniazda i odczekanie kilku minut.

Kupując Philips zrobiłem olbrzymi błąd. Wydałem 11 tyś zł a mogłem pozostać przy poprzednim telewizorze i zainwestować w projektor, gdzie ja miałem wtedy głowe.

Po 3 miesiącach jednak zainwestowałem w projektor i szczena opada.

Mój zestaw to:

- Ekran projekcyjny Adeo Motorized Elegance 290x163 cm (16:9) - 3200 zł

- projektor Optoma HD28 - 3800 zł

- kable około 200 zł

- uchwyt na projektor około 120 zł

Za cenę około 7300 zł mam kino w domu o przekątnej ekranu 137" (348 cm)

Na dniach dokupiłem świetne okulary 3D http://allegro.pl/okulary-3d-96-144-hz-sainsonic-dlp-link-hit-i5870568037.html i tu kolejny opad szczęki, efekt 3D jak gdyby od nowa odkryty, prawdziwe kino, zero migotania, znakomita czerń i szczegóły (3D w telewizorze czuję że miga a ekran przez okulary wydaje się mniejszy niż jest)

Z w/w zestawu cieszy się cała rodzina, telewizor marki Philips to jednak nasza zakupowa porażka, odradzam, jeżeli ktoś chce Philipsa dla Ambilight to można sobie taki zbudować samemu, koszt około 250 zł za 4 stronny a nie 3 stronny jak w serii PUS7600

Mam ekran projekcyjny i projektor Sony ale bez 3d bo ma już swoje lata. Obraz 2 d jest ok.Mam pytanie czy do 3 d musi być jakiś specjalny ekran? Chyba nadszedł czas na zmianę projektora, dlaczego wybrałeś projektor tej firmy? Ja na swój Tv wydałem 5000 tys. bo był w promocji ale też żałuje że nie wziąłem 65 cali bez 4k Samsunga.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie

Jestem na etapie szukania nowego TV i ten jest jednym z potencjalnych (55 cali). Ale jak czytam Wasze posty to mi sie odechciewa. Oprócz niego zastanawiam się jeszcze nad Sony 55x8505c i Samsungiem JU7000.

Żona nakręciła się na Ambilight, ale co mi z niego jak ciągle będę się męczył z softem.

Czy jest jakieś info, że aktualizacja (jakaś nowa) softu trochę poprawi sytuację?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy ma ten tv. Z utęsknieniem czeka na nowego androida z nadzieją, że ta aktualizacja zdziała cuda.

Nie kupiłbym tv z androidem, to system dobry na telefon i ewentualnie tablet.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Android nie ma tutaj nic do tego, sam wyposażam wszystkie swoje telewizory w przystawki z Androidem TV, mam już Nexus Player oraz Nvidia Shield.

Te kłopoty to tylko wina producentów a szczególnie Philipsa, mam go w wersji 65" i nie polecam, UHD z satelity do dnia dzisiejszego nie odbiera a podobno Gmeru pisał że do końca roku Philips ma zastosować soft który ruszy UHD z satelity, tylko nie napisał do którego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Krótka piłka: Philips 55PUS7600/12 czy Sony KD-55X8509C?

Test tutaj zamieszczony i European Best Buy do czegoś zobowiązują, z kolei Sony nieżle się sprzedaje i ma dobre opinie. Pomożcie bo zwarjuję :)

Pozdrawiam tmucha

Tylko Soniacz. Niestety Philipsy pomimo niezłego hardware i ambilighta mają software który wszystko psuje...

Edytowane przez Lord_Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony też ma Androida, z którym problemy są zarówno na Philipsie, jak na Sony. Philips obiecał na pewno aktualizację do wersji 6 Androida, w Sony nie jest to pewne. A z tej dwójki poza sprawami softu lepszym wyborem wydaje się Philips (nagroda EISA jak chyba wspominałem chociażby).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kiedy będzie 6 dla tv?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wyszła aktualizacja ale jeszcze nie wiem co wnosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po aktualizacji nie działa amblight+hue i nadal źle działa 3d

Pzdr.

Edytowane przez Romanesku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno jest to problem z mostkiem Hue, który wyszedł przy tym TV... Może trzeba mostek zaktualizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tv widzi mostek, żarówki ale nie działa z amblight . Ciekawe czy aktualizacja mostka to naprawi. Nowa aktualizacja tv poprawiła wyłączanie tv z urządzeniami powiązanymi przez hdmi, nadal lipa z 3d.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

Jak się wchodzi w menu serwisowe w tym telewizorze?

Żeby zobaczyć ile godzin pracował?

Z góry dziękuję za informacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stałem się posiadaczem :)

Niesamowity sprzęt!

Polecam, na razie zero zwiechy,

po odpakowaniu, aktualizacja, wyłączenie z gniazdka

ponowna instalacja telewizora, znowu wyłączenie z gniazdka

i hula jak rakieta.

Póki co.

Wrażenia niesamowite, cena chyba dobra :)

Choć znalazłem jedną niedoróbkę, po powieszeniu, na lewym połączeniu tyłu obudowy z ramką (patrząc od strony ekranu) ujawniła się szczelina na jakieś 10 cm długa, szerokości 1-2mm

Ale nie będę chyba cyrków od to robił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od 21 kwietnia ma być udostępniona aktualizacja mostka, pewnie sam się zaktualizuje.

Nie wiem czy się zaktualizował , ale nadal nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Uhd zambezja perfekcyjnie świeci w 3d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem do serwisu mają wymienić jakiś moduł wyczyscic stary soft z pamięci może będzie działać

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie jestem zadowolony z tego TV parę razy musiałem go restartować ale nie ma tragedii. Poradziłem sobie z kodi oglądam filmy bezpośrednio z netu lub dysku udostępnionego pokazuje okładki. Weeb tv też śmiga fajnie choć oglądam tv z satelity. Jedynym minusem jest że nie czyta wszystkich materiałów 4k i mogła być opcja 4k na YouTube bo max 1080 jest. To co czyta 4k bezproblemowo idzie po WiFi bez zacinek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzisiejsza aktualizacja co wnosi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi