Skocz do zawartości
edizone

Czy warto kupić Panasonic 60cx750e

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , zastanawiam się nad kupnem tego tv,ale nigdzie nie widziałem testu tego tv.Chodzą mi po głowie jeszcze- najbardziej Sony 55x8509c oraz w mniejszym stopniu ,Samsung 55ju7000, LG 55uf8607.

Czy wiecie jaki wynosi input lag oraz jak chodzą 3d.

Jeżeli macie jakieś informacje o tych tv to będe wdzięczny

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się podpinam pod temat.

Szukam tv UHD 55-60 cali - z pasywnym 3d i rozsądnym input lagiem. Funkcje smart mają mniejsze znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jest promocja w MM ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć danych na temat tego telewizora tzn. czy matryca ma natywne 100 hz, czy telewizor odtwarza dts, jaki jest input lag? Proszę kogoś kto posiada taki telewizor o podzielenie się wrażeniami. Miałem kilkanaście dni 60as800 i niestety obraz nie był płynny i musiałem go oddać.

Interesuje mnie jeszcze ewentualnie sony 55x8509c ale nie wiem czy już działa w nim PAP- i jak sie w Soniaczach ją aktywuje. Panasonic as800 miał bardzo fajnie to rozwiązane i nie trzeba było wchodzić głęboko w ustawienia. Czy cx750 też ma to od razu dostępne po wciśnięciu przycisku home?

Edytowane przez greg1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten telewizor to matryca IPS. Rozumiesz temat? Jak nie to przeczytaj ten tekst: http://hdtvpolska.com/topic/33783-ips-czy-va-dwa-typy-matryc-lcd-jak-wybrac-odpowiednia-dla-siebie/

Pytanie czy to dobry model dla Ciebie? Bo jak nie to masz odpowiednika na VA: czyli CX700. 750 jest 120Hz. To taki CX700 ale na matrycy IPS.

Sony, który podałeś jest także ok. 120Hz, VA, Android. O tym Sony masz mnóstwo opinii na forum podobnie jak o CX700. Oraz ich testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Dzisiaj pojechałem do MM i obejrzałem ten tv. Faktycznie płynność jest jak dla mnie dobra, nie ma co porównywać z as800. Niestety nie ma DTS.

Szukam matrycy IPS gdyż zależy mi na pasywnym 3d. W sklepie obraz zarówno 2d jak i 3d wyglądały bardzo dobrze, świetne kolory itd, niestety nie ma możliwości konwersji 3d na 2d, Nie wiem jak jest z input lagiem. Dziś była na ten tv super cena 4674 za model 55cali. Niestety te dwie wady troche mnie zniechęciły i czekam na następne modele, które nie będą miały tych wad.

Edytowane przez greg1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do użytkowników cx750 (i innych modeli Panasa, które mają PIP:-)

W jednej z opinii, ktoś napisał "Jestem trochę rozczarowany, więcej sobie obiecywałem po tym Tv. Często używam funkcji PIP a tu niemiła niespodzianka HDMI blokuje dostęp(W Samsungu z 1 PIP mam to samo)."

Czy to prawda ?

Jeśli tak, to na czym polega ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kilka dni as800 i wyglądało to w ten sposób, że włączając pap na jednej połówce można było oglądać obraz z jednego wejścia hdmi, niestety na drugiej połowie można było wybierać tylko tunery tv dvbt, dvbc albo dvbs. Włączając np. z jednej strony ekranu dvbt, na drugiej połówce można było oglądać też dvbt albo inny tuner. Też szukam telewizora z tą funkcją i w Panasonicu przynajmniej ta funkcja jest do szybkiego włączenia a nie, że trzeba gdzieś głęboko wchodzić w ustawienia by to włączyć lub wyłączyć.

Nie wiem jak jest z tym w philipsach bo na jednym pilocie widziałem przycisk do pipa to był chyba model 7170, czy on ma tylko pip czy ma też pap i czy działa na aktualnych oprogramowaniach androida to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi