Skocz do zawartości
buchcik

Co Podoba wam Się w Telewizji "n"

Rekomendowane odpowiedzi

No to napisałem że podoba mi się Discovery HD.

Podoba mi się jeszcze frontowy panel tunera i ten niebieski przycisk "n" na pilocie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='zawi' post='29218' date='15.12.2006, 00:36 ']
No to napisałem że podoba mi się Discovery HD.

Podoba mi się jeszcze frontowy panel tunera i ten niebieski przycisk "n" na pilocie. :)
[/quote]

No to zdecydowałem się po twoim opisie, wybieram N-kę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisałem tylko tyle bo widzę że tu cenzura działa i złego słowa o n-ce nie można wypowiedzieć.
Zresztą tytuł tego wątku wskazuje że nie ma alternatywy -musi Ci się coś podobać.

Zapomniałem, podobał mi się jeszcze miły głos Pani aktywującej mi pakiety.

A co mi się nie podoba...to może już na innym wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='zawi' post='29231' date='15.12.2006, 01:04 ']
Napisałem tylko tyle bo widzę że tu cenzura działa i złego słowa o n-ce nie można wypowiedzieć.
Zresztą tytuł tego wątku wskazuje że nie ma alternatywy -musi Ci się coś podobać.

Zapomniałem, podobał mi się jeszcze miły głos Pani aktywującej mi pakiety.

A co mi się nie podoba...to może już na innym wątku.
[/quote]

Źle mnie zrozumiałeś. W pełni podzielam twoje wątpliwości
pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='zawi' post='29231' date='15.12.2006, 02:04 ']
Zresztą tytuł tego wątku wskazuje że nie ma alternatywy
[/quote]

więc w czym problem - można nic nie pisać!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='MaBri' post='29259' date='15.12.2006, 08:33 ']
więc w czym problem - można nic nie pisać!
[/quote]
Jak dziadostwo trafia na rynek to trzeba o tym pisać.

A pro pos komentarzy "widziały gały co brały".

Nie do końca widziały. N-ka podpisuje umowy już od dłuższego czasu, natomiast usługi (np. VOD) uruchamia na bieżąco (kanał MGM ruszył dopiero w grudniu). Podpisujący umowę podejmuje decyzję w dużym stopniu na podstawie zapewnień n-ki, że kupuje 'telewizję nowej generacji", po czym aktywuje usługę i widzi, że zamiast nowej generacji kupił starocie (np. MGM czy Comedy Central). W cywilizowanym kraju, niezadowolony klient, pakuje zabawki odnosi do sklepu, rozwiązuje umowę (która powinna mieć co najmniej 14-dniowy okres próbny) i po sprawie.

Strategia N-ki jest nieco inna - „podpisałeś frajerze umowę, no to płać przez 15 miesięcy abonament. Nie podoba się program – to nie oglądaj”. Wiem co piszę, jestem po rozmowie z nimi.

Mój recorder leży już na strychu razem ze starymi zabawkami moich dzieci. W sprawie abonamentu, pewnie sobie z n-ką trochę powalczę.

Pocieszający jest fakt, że po etapie euforii, na forum pojawia się coraz więcej wyważonych, a także krytycznch postów na temat n-ki. Edytowane przez MarekM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sorki Szanowna Administracjo i Forumowicze
moje pytanko nie zasługuje na nowy topic
czy na n-ce odbiorę Trace Tv ( mam go na EPG w box ale nie mogę odpalić )
dzięki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MarekM - widzę, że dalej nie rozumiesz tytułu postu.
Chcesz krytykować - proszę bardzo (też to robię) ale w odpowiednim miejscu.
To takie proste. :)

Edytowane przez MaBri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='MarekM' post='29282' date='15.12.2006, 10:29 ']
Nie do końca widziały. N-ka podpisuje umowy już od dłuższego czasu, natomiast usługi (np. VOD) uruchamia na bieżąco (kanał MGM ruszył dopiero w grudniu). Podpisujący umowę podejmuje decyzję w dużym stopniu na podstawie zapewnień n-ki, że kupuje 'telewizję nowej generacji", po czym aktywuje usługę i widzi, że zamiast nowej generacji kupił starocie (np. MGM czy Comedy Central). W cywilizowanym kraju, niezadowolony klient, pakuje zabawki odnosi do sklepu, rozwiązuje umowę (która powinna mieć co najmniej 14-dniowy okres próbny) i po sprawie.
[/quote]

Jesli ktos podejmuje decyzje tylko na podstawie np nazwy samego kanalu nie znajac jego oferty albo myslac: teraz jest kiepsko ale moze bedzie lepiej to sam jest sobie winien.

Nie rozumiem zali abonentow ktorzy narzekaja ze Nbox nie wyszukuje kanalow z wszystkich satelitow. bo czy kiedys wyszukiwal? Albo czy ktos powiedzal ze bedzie?

Takich narzekan jest masa.

Oczywiscie czesc jest zasadna. Bo jesli np obiecywano EPG a ono nie dziala to kazdy ma prawo do pretensji. Jesli tuner sie wiesza to tez mozna byc zawiedzionym.

Ale jak ktos pisze "kupiem N a tu nie ma co ogladac" to wymiekam. Jesli nie ma w N nic co go interesuje to przeciez mogl to sprawdzci wczesniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='kamcyk26' post='29291' date='15.12.2006, 11:12 ']
...Ale jak ktos pisze "kupiem N a tu nie ma co ogladac" to wymiekam. Jesli nie ma w N nic co go interesuje to przeciez mogl to sprawdzci wczesniej.
[/quote]
Otóż nie. N-ka do dzisiaj pisze w swoich materiałach, że usługa VOD daje dostęp do tysięcy filmów, kiedy w rzeczywistości, jest tam marne kilkanaście pozycji, z czego część była swego czasu dołączana do gazet i czasopism lub wyświetlana w innych stacjach.

W innym miejscu jest też mowa o najnowszej produkcji amerykańskiej i europejskiej, a w rzeczywistości są gnioty sprzed 20 i więcej lat.

Można by tak długo, ale ponieważ wątek jest przewidziany do chwalenia, napisałem już wcześniej, że chwalę n-kę za rozruszanie rynku.

Rola beta testera niedojrzałego projektu mi się jednak nie uśmiecha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
będzie lepiej, wszystko zależy od nas użytkowników, N-ka zdaje sobie przecież sprawę z tego ze jesli na VOD bedzie przez dluzszy czas chała to wszyscy z tego porezygnują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Christos' post='29357' date='15.12.2006, 15:00 ']
będzie lepiej, wszystko zależy od nas użytkowników, N-ka zdaje sobie przecież sprawę z tego ze jesli na VOD bedzie przez dluzszy czas chała to wszyscy z tego porezygnują.
[/quote]
Może będzie, aczkolwiek niekoniecznie. Jakość TVN24 rzeczywiście poprawiła się od daty pierwszej emisji. Natomiast jakość TVN Turbo systematycznie się pogarsza. Programy o nowościach rynku moto są sukcesywnie wypierane przez gnioty typu "Ale dziura", "Karambol" czy "Uwaga pirat".

Odnośnie ewentualnej rezygnacji na razie jestem sceptyczny. Stanowisko n-ki na moją reklamację jest na razie takie: "jeżeli nasza oferta Panu nie odpowiada, proszę nie ogląć, ale proszę pamiętać o obowiązku płacenia abonamentu przez cały czas trwanaia umowy", tzn. przez 15 m-cy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tylko chodziło o zachowanie porządku, ale jak widać niektórzy nie wiedzą co to znaczy.
Gdzie się pojawią to marudzą. Obojętnie czy wątek nazywa się zalety, czy wady...? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='MaBri' post='29373' date='15.12.2006, 18:22 ']
Mnie tylko chodziło o zachowanie porządku, ale jak widać niektórzy nie wiedzą co to znaczy.
Gdzie się pojawią to marudzą. Obojętnie czy wątek nazywa się zalety, czy wady...? :)
[/quote]
Właśnie, niektórzy narzekacze w kazdym watku będę wylewać swoje żale.
Nie rozumiecie tytułu wątku???? A stwórzcież sobie wątek "Co mi się w n-ce nie podoba" i tam będziecie się wyżywać, a tu nie zaśmiecajcie swoimi płaczami tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no i watek 'pozytywy' ztransformatowal sie w 'negatywy'..tak jak juz pisalam co poniektorzy winia nke za cale zlo swiata -a po co?!

sorki za ironie pare postow wyzej -chyba zostalam zle zrozumiana

podoba mi sie w n (ogranicze sie do wymienienia bez komentarzy;)):
+ innowacyjnosc na polskim rynku
+ samo hd
+VOD&PVR
+za performance socjologiczny jaki mi umozliwili:)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='MarekM' post='29282' date='15.12.2006, 11:29 ']
Jak dziadostwo trafia na rynek to trzeba o tym pisać.

A pro pos komentarzy "widziały gały co brały".

Strategia N-ki jest nieco inna - „podpisałeś frajerze umowę, no to płać przez 15 miesięcy abonament. Nie podoba się program – to nie oglądaj”. Wiem co piszę, jestem po rozmowie z nimi.

Mój recorder leży już na strychu razem ze starymi zabawkami moich dzieci. W sprawie abonamentu, pewnie sobie z n-ką trochę powalczę.

Pocieszający jest fakt, że po etapie euforii, na forum pojawia się coraz więcej wyważonych, a także krytycznch postów na temat n-ki.
hmmm jednak nie wiedziały gały co brały - a dodaTKOWO nie umieją czytać umowy .Jak byk jest napisane ,że wymówienie można złożyć na 3 miesiące a nie 15., ale tak to już jest za dużo napisane małym druczkiem :P
[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co to ma być ??? wyglada jal byś dał tylko cytat!!
ps. koszty sa super Edytowane przez Veyron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
;) Koszty mi się podobają; podoba mi się to, że sygnał z anteny 1,2m mam 65-91% przy stuprocentowej jakości sygnału, pomimo złego ustawienia anteny; Jakość obrazu i full wypas programosów, faktycznie starawych często, ale nie bądźmy malkontentami :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='MarekM' post='29336' date='15.12.2006, 17:56 ']
W innym miejscu jest też mowa o najnowszej produkcji amerykańskiej i europejskiej, a w rzeczywistości są gnioty sprzed 20 i więcej lat.
[/quote]

Jeżeli to są gnioty to ja ci wspólczuję. King Kong i ostatni Superman są na pewno lepsze. Tylko Ci ręczę, że za 20 lat nich o nich nie będzie pamiętał.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='pawcho' date=' Napisano 17.12.2006, 18:30']hmmm jednak nie wiedziały gały co brały - a dodaTKOWO nie umieją czytać umowy .Jak byk jest napisane ,że wymówienie można złożyć na 3 miesiące a nie 15., ale tak to już jest za dużo napisane małym druczkiem[/quote]
Gdzie w umowie jest cytowany przez Ciebie tekst ?

Oprócz umowy, przeczytałem również Regulamin i tam w Rozdziale XI, pkt 3 jest co prawda mowa o 3 miesięcznym terminie wypowiedzenia umowy, ale już w pkt. 4 jest zastrzeżenie, że w przypadku umów podpisanych na czas oznaczony (taką jest umowa podpisana na 15 miesięcy), n-ka może zażądać od abonenta odszkodowania w wysokości opłat abonamentowych za cały okres umowy. Kiedy składałem reklamację, dokładnie takiego odszkodowania ode mnie zażądano.

Dlatego recorder wylądował na strychu, a ja spokojnie oglądam C+.

[quote name='pmcomp' post='29778' date='17.12.2006, 23:55 ']
Jeżeli to są gnioty to ja ci współczuję. King Kong i ostatni Superman są na pewno lepsze. Tylko Ci ręczę, że za 20 lat nich o nich nie będzie pamiętał.

Pozdro
[/quote]
Nie masz mi czego współczuć.
Zapewniam, że współczesne kino to więcej niż King Kong i Superman, ale Ty nie musisz tego wiedzieć. Edytowane przez MarekM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj stary, gwarantuję Ci że Cię ukamienują. W najlepszym przypadku wyzwą od tzw. "Ludzi z Cyfry lub CP" :P

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najgorsze jest to, że niektórzy wogóle nie rozumią gdzie piszą i co piszą. Byle coś powiedzieć. Robi się z tego śmietnik. Ludzie mówią, proszą i nic - dalej śmieci.
Ja tylko współczuję.
Zresztą co mie to obchodzi kultury i tak nie nauczę a od porządku jest moderator.
Wesołych Świąt. Edytowane przez MaBri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zaraz, czegos nie lapie.
Po pierwsze to niektorym osobom sie chyba watek pomylil (to watek pt zale wszechczasow).

Po drugie

skanowanie satelity? czy nk cos takiego obiecywala? tak samo jak wiekszosc innych zali?
Pretensje o oferte programowa? to nie do n tylk do autorow kanalu.

Na forum nki ludzi narzekali na tvn lingua w czasie zaloby - ale zaraz tvn lingua a n to nie jest jedno i to samo. n tylko nadaje. a TVN to TVN [url="http://wirtualnemedia.pl/document,,2042400,Platforma_n_trafi_do_TVN_za_trzy_lata.html"]moze TO[/url] cos wyjasni niektorym.

Dalej - oferta programowa ilosc kanalow. Nie rozumiem takze zali w stylu: a w nce nie ma tego albo dlaczego nie ma F1 a dlaczego nie ma polsatu, nka ogranicza nam programy itd itd itd.
Ale to przeciez nie od nki tylko zalezy - to polsat nie chcial byc w n tak jak nie chcial byc cyfrze.

Poza tym bylo wiadomo jaka jest oferta programowa przed kupnem. Ludzie mogli sie z nia doskonale zapoznac wiec naprawde nie jestem w stanie zrozumiec textow: jak nie wlaczycie polsatu albo disnay channel to zrezygnuje z oferty.

;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Kfiatek' post='29862' date='18.12.2006, 14:52 ']
Poza tym bylo wiadomo jaka jest oferta programowa przed kupnem. Ludzie mogli sie z nia doskonale zapoznac
[/quote]

Zgadzam sie ze wszystkim, oprocz tego. Zapisy na boxa byly od 12.10, natomiast obiecany kanal filmowy (na ktory nota bene tez przyjmowali zapisy, malo tego, za listopad kazali placic) uruchomili duzo pozniej, juz po wszelkich terminach wypowiedzen umowy.

Nie zmienia to faktu, ze ludzie masowo kupujacy cos, czego nie ma, maja lekki odchyl :)

A co do tematu... nie jestem abonentem n-ki, tylko dlatego, ze to jeszcze niekompletny produkt. Moge jednak powiedziec, ze oprocz ceny i HD i VOD i PVR to nie ma za co n-ki chwalic. Jednak mysl o tym, ile pieniedzy wpakowali w sprzet do HD itp napawa optymizmem. Wszak to sa biznesmeni, wiec na zysk sa nastawieni. W przypadku 3 platform, 2 kanaly HD nie wystarcza, szczegolnie mierzac sie z sila C+.

A dla malkontentow - zeby nadawac w HD, trzeba miec tzw. content. Jak go nie ma, to moga jedynie powtorki pokazywac (jak na Discovery HD).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja chciałem powiedzieć, że nawet mając ten content, można puszczać same powtórki, spójrz na program kanałów premium Cyfry. Może powiesz, że tam same premiery lecą dzień w dzień? Ramówki stacji układane są w ten sposób, że muszą być powtórki, nawet na TVN-ach, TVP czy Polsacie...

A Discovery HD dysponuje bogatą ofertą programową, ale przez 24 h nie będą nadawać premier!

Chciałem podkreślić jedną ważną rzecz. Na przykład na kanale Canal + Sport HD nie bedzie 24 godzinnej ramówki w HD, robią tydzień z filmami HD, albo puszczają pojedyncze mecze w HD. Czytaj: mają jeszcze mało contentu w HD, Europa w porównaniu z USA w HD dopiero raczkuje... Z czasem to się zmieni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi