slawekfm 0 Napisano 4 Stycznia 2015 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 17m2 2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5m 3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Wprost 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć będzie stał 6. Jak słońce świeci w pokoju ? Mam rolety 7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung ps42q91h plazma 8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Hd multimedia 10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Odtwarzacz multimedialny kino domowe 11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 6 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? 13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy wieczorem Przyrodnicze sport 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Bez znaczenia 15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie 16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami 17. Preferencje co do wielkości? 55 18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? 19. Preferencje co do marki ? Brak 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Bez znaczenia 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000 Czytam forum od kilku miesięcy obecnie mam plazmę i mam mętlik w głowie. Cieżko znaleźć tv by był odpowiedni do moich wymagań . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 4 Stycznia 2015 Czekaj na spadki cen OLED'ow LG, jest duża szansa ze w tym roku cena za 55" spadnie do 8-7 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 4 Stycznia 2015 Tylko OLED !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 4 Stycznia 2015 ta plazma chyba nie miała jakiejś zbyt dobrej czerni więc wiele lcd'ków może być na podobnym lub nawet lepszym poziomie - nawet taki samsung h6400/panasonic as640 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 4 Stycznia 2015 2.5 metra to moim zdanie 55" jest za male nawet przy fullHD. 65" bedzie OK. Trzeba czekac na porzadnego OLEDa albo kupić tego dzisiejszego/jutrzejszego fullHD. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 4 Stycznia 2015 2.5 metra to raczej max 60 cali z Nota 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 4 Stycznia 2015 2.5 metra to raczej max 60 cali z Nota 3 Masz czy cytujesz ???Bo ja mam i wiem jak oglądam . Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawekfm 0 Napisano 4 Stycznia 2015 Blisko mnie jest w euro Panasonic 55VT60 ale pewnie jest na wystawie czy warto się zainteresować czy czekać na oled LG ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 4 Stycznia 2015 Moim zdaniem warto ale trzeba sprawdzic ile jest wyswiecony i czy czasem nie ma powidokow. No i cena musi byc atrakcyjna. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 4 Stycznia 2015 Ten 55vt60 jeśli nie ma powidoków to za 5000 warto go łyknąć, więcej za używany nie warto a może coś utarguje.Oled za tyle to może za 3 lata kupi.Ja 65vt60 oglądam z 3.3 metra i jest optymalnie. z Nota 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawekfm 0 Napisano 4 Stycznia 2015 Cena to 5999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Cena to 5999Moim zdanie za dużo. OLEDa bez problemu kupisz za 9000 a jak sie potargujesz w MM lub w Saturnie to i za 8000.Pozdro Edytowane 4 Stycznia 2015 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 4 Stycznia 2015 Za dużo za używany podaruj się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prosperowiak 24 Napisano 4 Stycznia 2015 Blisko mnie jest w euro Panasonic 55VT60 ale pewnie jest na wystawie czy warto się zainteresować czy czekać na oled LG ? Euro ma to do siebie, ze ma taka fajna ramke, braku sygnalu podczas wyswietlania DEMO... gwarantowane, ze wszystkie pozostale w tej sieci VT60 charakteryzuje sie rameczka po srodku ekranu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 4 Stycznia 2015 4 tys max za demo ze sklepu. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach