Skocz do zawartości
Manka

Telewizor Haier - czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przepraszam, jeśli powielam temat, ale nie udało mi się znaleźć na odpowiedzi na moje pytanie, a kwestia jest dla mnie ważna. Otóż chciałabym kupić telewizor, ale ogranicza mnie dość mocno budżet.

Udało mi się znaleźć na ceneo telewizor 48", który wydaje się całkiem fajny i niedrogi, firmy Haier, ale nie słyszałam nic o tej firmie i zastanawiam się, jak sprawdzają się telewizory od nich. Wiadomo, producent zachwala obraz itd, ale chciałam zapytać czy ktoś miał okazje przetestować ich telewizory w praktyce. Myślę, że nie mam wygórowanych wymagań, zależy mi przede wszystkim na cenie i dobrej jakości obrazu (żeby można było z przyjemnością obejrzeć film w HD), ale ogólnie bez fajerwerków.

Stąd też pytanie do osób, które może miały styczność z telewizorami Haier, czy jesteście z nich zadowoleni i czy telewizory nie są awaryjne (nie chcę po upłynięciu gwarancji kupować od razu nowego). Z góry dziękuję za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tą markę kojarzę głównie z AGD, na IFA ostatnio pokazywali tablety, to też mi się rzuciło w oczy, ale o ich telewizorach to nie wiem za dużo. Też jestem ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym nie ryzykował. Wolałbym chyba coś mniejszego ale za to pewnego. Znasz powiedzenie " Biedny traci dwa razy" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, miałam nadzieję, że znajdę tu śmiałków, którzy nie bali się zaryzykować i będą mogli powiedzieć mi coś więcej na temat tych telewizorów. Tak czy inaczej dziękuję i jeszcze poszperam po forach etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz kupić TV "bez gwarancji"? Nooo ... ale tanio jest :).

Do tego chińskiego państwowego potentata w ... AGD.

sukcesów i zadowolenia życzę. Wiem co mówię, miałem pewien zawodowy eizod z tą firmą, baaaardzo ciekawe doświadczenie.

Przysłali kontenery wadliwych mikrofalówek ... mikrofale "uciekały" przez szybę drzwiczek. Co zrobiono? Zamiast dać je pod gąsienice przyjechało czterech skośnych i wyklejali drzwiczki folią. Ciekawe jak żyją ci zadowoleni z tego produktu nasi konsumenci :). O ile "jeszcze żyją".

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żebym chwalił ich kuchenki ale:

1. Telewizor można kupić w krajowej dystrybucji z 24 miesięczną gwarancją.

2. Jestem ( a właściwie żona) właścicielem 7,8" tabletu i jak były kłopoty z aplikacjami ze sklepu to po krótkiej korespondencji przyjechał kurier zabrał sprzęt i wrócił po dwóch dniach - dodam, że app już się instalowały bez kłopotu. Ogólnie działa dobrze i ładnie wygląda (moim zdaniem).

A znalazł ktoś gdzieś testy ich telewizorów 48" i 55" ? Albo kupił i używa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem sensu kupowania takiego produktu przy obecnych cenach Samsungów z serii 6.

Edytowane przez Maciej Koper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi