robza 0 Napisano 13 Września 2014 Witam. Mogę poprosić o opinie w w/w projektora. Zamierzam wykorzystać go do oglądania filmów, a także gier z PS4. Odległość od ściany (kolor ecru) 4.5 m. Czy może dopłacić 300€ do hd161x? A może co innego w cenie do 700€? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 14 Września 2014 W tej cenie HD26 powinien być w porządku do gier i filmów. Tylko tą ścianę przemaluj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jgx 0 Napisano 2 Października 2014 (edytowane) W tej cenie HD26 powinien być w porządku do gier i filmów. Czy masz jakieś konkretne (praktyczne) z nim doświadczenie? Czy widziałeś go już w akcji? Miałem na dwa dni na testach benq w1070 i wszystko mi pasi poza jednym - jest dość głośny, przynajmniej dla mnie. w/g instr. ma 33dB a ta nowa Optoma 26dB więc powinno być o wiele lepiej, tylko jak wypada porównanie najważniejszego czyli obrazu w tych dwóch modelach? Edytowane 2 Października 2014 przez jgx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cUbOnZU 5 Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Od 6 miesięcy jestem w posiadaniu Benq w1070 i jestem mega zadowolony ... w moim przypadku dużym plusem w/w Benq jest że rzuca duży ekran z małej odległości i to mnie ratuje, sadzi mi około 120 cali z mniej więcej 3,5-4 MB. Ale masz rację, jest trochę głośny, natomiast podczas grania na ps4/filmów jakoś nie przykuwam do tego uwagi. Pozdrawiam ! EDIT ; Jak go kupywał to BENQ dawał 3 lata gwarancji , nie wiem jak jest w tej chwili. Edytowane 2 Października 2014 przez cUbOnZU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salat 12 Napisano 2 Października 2014 Tu masz test tej Optomy https://www.avforums.com/review/optoma-hd26-projector-review.10726 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jgx 0 Napisano 2 Października 2014 Tu masz test tej Optomy https://www.avforums.com/review/optoma-hd26-projector-review.10726 znawcy tematu na avsforum bardzo jadą po optomie ze zamiast robic krok do przodu cofają się do tyłu względem HD25 (nie mylic z hd25e itd.) - chodzi konkretnie o to ze optoma idąc na ręke księgowym (najprawdopodobniej w hd 26 zamiast koła kolorów 6x RGB zastosowała 4x RGBCYW co jest podobno gorszym rozwiązaniem a papierkowe parametry super hiper w rzeczywistości są gorsze od poprzedniego rozwiązania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fruszczante 0 Napisano 9 Stycznia 2015 Witam, Niedawno zakupiłem Optomę hd26. Jest to mój pierwszy projektor więc opiszę w kilku słowach z poziomu amatora. Zaraz po podłączeniu i pierwszych testach pierwsze co pojawiło się to wielki niepowstrzymany uśmiech, 'co za wielki obraz, jaka jakość' itd, jako, że jestem przed remontem i moje ściany są w regipsach (z białymi łączeniami) przybiłem do ściany płótno fotograficzne, wzięte od siostry ( z braku laku) i ogląda się jak na te warunki fenomenalnie - mimo prześwitu białych łączeń. Tak swoją drogą jestem ciekawy jaka jest jakość na profesjonalnym ekranie, bo mi już niewiele do szcześcia 'domowokinowego' nie potrzeba. Naczytałem się o efektach tęczy itd i trochę myślałem o inwestycji w projektor epsona lcd w podobnej cenie, jednak po rozmowach z kilkami fachowcami ze sklepów wybrałem ten model. Co do efektu tęczy zauważyłem (ostro skupiając na tym uwagę) tylko w grze fifa. Jeżeli chodzi o oglądanie filmów to rewelacja jak dla mnie - nawet na białej macie z prześwitami regipsa i łączeń Do zalet dodam jeszcze głośnik wbudowany w projektor (aktualnie nie posiadam żadnego kina) i na ten czas wystarczająco jest. Z minusów to mały zoom ( ale mam pokój 6.5 x 4.5 więc zoomu w moim wypadku nie używam) - może się przyda dla innych. Również słaba regulacja kolorami - jakoś dużej różnicy nie zauważyłem po zmianach i testach, ale ustawiłem player w komputerze odpowiednio pod projektor W skrócie: dla mnie bomba i polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobolko 38 Napisano 28 Stycznia 2015 Czytałem gdzieś angielskojęzyczne porównanie starszej Optomy HD25 z Benkiem W1070. I podobno z dużą przewagą tego pierwszego, jeśli chodzi o jakosc obrazu, odwzorowanie kolorow i przede wszystkim jednorodną ostrości (co podobno jest bolączką Optomy). Wiem, że temat dotyczy Optomy, ale skoro pojawił się w wątku również Benq, chciałbym niejako przy okazji zadać jeszcze jedno pytanie: nie mogę znaleźć jednoznacznych materiałów, z których wynikałoby, że jedynymi różnicami pomiędzy 1070 a 1070+ jest moduł WiFi oraz większa o 200 Al jasność? Jeśli tak, to czy warto dopłacać 600-800 do "nowszego" modelu (bo w obu modelach odpowiedzialny za obraz jest ten sam engine DarkChip3)? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flo333 0 Napisano 13 Maja 2015 Witam również posiadam HD26, wiele sie naoglądałem porównań i naczytałem testów w necie bo też wahania były między w1070 a hd141x ale w końcu dowiedziałem się że hd26 ma względem 141x szybsze koło kolorów co przekłada się na efekt tęczy i faktycznie ja nie widzę takiego efektu, jest to mój pierwszy projektor w domu i jeżeli chodzi o domowe warunki to nic mu nie brakuje poza czernią ale przy zaciemnionym pomieszczeniu nie ma sie czego czepić bo w końcu lampa daje światło a ciężko żeby światło było całkowicie czarne w jasnym pomieszczeniu na białej ścianie, teraz tylko zakup ekranu planuje grey i będzie rewelka bo granie 6.1 już jest Jeżeli można to link gdzie wrzucałem fotki zrobione fonem jak ktoś ciekaw jak to wygląda:) http://www.hdtv.com.pl/forum/projektory-ekrany-do-projekcji/115003-optoma-hd151x-krotka-recenzja-9.html Ps posiada ktoś może skalibrowany projektor i mógłby się podzielić ustawieniami kolorów? bo mam narazie fabryczne a ciekaw jestem jaki efekt może być po kalbracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach