Skocz do zawartości
Merco

KIKI hdtv.com.pl JAWNIE OSZUKUJE czytelników!

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy kupujesz samochód marki A - to wiedzę na jego temat bierzesz tylko od dealera czy także dopytujesz się u różnych źródeł ?

No właśnie. Pretensje sami do siebie.

Czytać testy na wielu stronach, ruszyć tyłek do galerii handlowej/salonu AV/sklepu -> aby obejrzeć na własne oczy.... Na końcu CENEO i wybieramy sprzedawcę

To złoty i jedyny przepis na udane zakupy!

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuję ograniczyć personalnie skierowane oskarżenia i nie robić sobie z hdtvpolska pręgierza do pognębiania innych, w tym stylu jak wyżej zaprezentowany.

Czym innym jest dyletanckie podejście do określonego zagadnienia i powierzchowna wiedza na określony temat, a o takim stanie rzeczy świadczy wysoce zabawny post, będący przedmiotem bieżącej dyskusji I coś takiego oczywiście należy piętnować i prostować, bo to szerzenie "wiedzy" stojącej w rażącej sprzeczności z prawami fizyki. Ale zdecydowanie czymś innym jest publiczne pomawianie kogoś o oszustwo, czyli świadomą próbę wprowadzenia innych w błąd. Więc proponuję powściągnąć słowa i nie rozpędzać się.

Jak ktoś ma jakieś żale do konkretnego sklepu i chce je wylać, niech uda się w miejsca do takiego czegoś przeznaczone, na Skąpca, Ceneo itd.

Dane osobowe z postu wyżej usuwam. A tak przy okazji, nazwiska piszemy wielką literą. Nie stosowane się do tej zasady to jawne lekceważenie innych osób, co stanowi naruszenie netykiety.

Ponieważ dokładnie obserwuje te poczynania uważamże jest to świadome wprowadzanie w błąd a jeżeli nieświadome to jeszcze gorzej (brak wiedzy co jest możliwe czytając te głupoty). Warto więc ostrzegać ludzi, którzy mają nierzadko do wydania XX XXX zł.

mobor masz rację. Kto da się nabrać ten może mieć pretensje tylko do siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy postawić w sytuacji osoby która kupuje tv wraz z kalibracja gdzie sprzedawca obiecuje ci ze tv sprawdzi , że wszystko z nim w porządku . Ze będziesz zadowolony. Następnie dostajesz tv który dla niejednego klienta kosztował bardzo dużo a w kalibracji nawet nazwy kolorów się nie zgadzają o obrazie juz nie wspomnę.

Uważam że ludzi powinno się uświadamiać . Skoro już taki tema powstał.

Na Ceneo niestety kolegi nie ma wiadomo z jakiego powodu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszą kasę robi się pewnie na laikach a jest ich całe masy, dlatego LCD-ki wygrały z śp- plazmami.Prosty przykład ,przychodzi facio do MM i do tępego sprzedawcy tekst- potrzebuje dobrego leda !!! :D :D :D:wacko: i gość robi z klientem co mu przyjdzie do głowy a potem po kilku dniach nagle płacz, co oni mi wcisnęli :angry2: To samo mamy w przypadku KIKI.Amerykanie mieli lepszą mentalność, bo tam plazmy szły najlepiej.Podsumowując oszustwo dźwignią handlu-niestety taka smutna prawda :angry: Powinno się karać producentów za sprzedawanie takiego badziewia za duże pieniądze do tego już SHARP króluje w tym,tylko ciągle zwiększają rozmiary, zapominając o jakosci obrazu a KIKI to powinien sprzedawać ubrania a nie tv bo nie ma o nich zielonego pojęcia !!!!!!!!!!

Edytowane przez ROMAN38

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tam test Toshiby 7453 wychwalanej za "bardzo dobrą czerń strukturalną" WTF???, ten tv to uczta dla oczu:)

Dla równowagi hdtvtest zmierzył czerń na tablicy ANSI i wynik to 0.192 cd/m2!!! i werdykt "qualified recommendation":)

Jak dla mnie no more questions:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszą kasę robi się pewnie na laikach a jest ich całe masy, dlatego LCD-ki wygrały z śp- plazmami.Prosty przykład ,przychodzi facio do MM i do tępego sprzedawcy tekst- potrzebuje dobrego leda !!! :D :D :D:wacko: i gość robi z klientem co mu przyjdzie do głowy a potem po kilku dniach nagle płacz, co oni mi wcisnęli :angry2: To samo mamy w przypadku KIKI.Amerykanie mieli lepszą mentalność, bo tam plazmy szły najlepiej.Podsumowując oszustwo dźwignią handlu-niestety taka smutna prawda :angry: Powinno się karać producentów za sprzedawanie takiego badziewia za duże pieniądze do tego już SHARP króluje w tym,tylko ciągle zwiększają rozmiary, zapominając o jakosci obrazu a KIKI to powinien sprzedawać ubrania a nie tv bo nie ma o nich zielonego pojęcia !!!!!!!!!!

Drobna uwaga - nie każdemu plazma potrzebna jest do szczęścia, a dla sporej grupy docelowej istotnym czynnikiem będzie pobór prądu, gdzie średniej wielkości led weźmie30-40W (40 cale), gdy podobna plazma brałaby około 200...

Ps - nie polemizuję z jakością obrazu plazm, poziomem czerni, ale uważam, że wiele dobrych LEDów nie ma się czego wstydzić. Osobiście mogłem mieć plazmę, zwłaszcza przecież, że są tańsze niż LED'y, a nie chciałem ;) Mam 7335DG i jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drobna uwaga - nie każdemu plazma potrzebna jest do szczęścia, a dla sporej grupy docelowej istotnym czynnikiem będzie pobór prądu, gdzie średniej wielkości led weźmie30-40W (40 cale), gdy podobna plazma brałaby około 200...

Ps - nie polemizuję z jakością obrazu plazm, poziomem czerni, ale uważam, że wiele dobrych LEDów nie ma się czego wstydzić. Osobiście mogłem mieć plazmę, zwłaszcza przecież, że są tańsze niż LED'y, a nie chciałem ;) Mam 7335DG i jestem zadowolony.

:wacko: Niestety led-y mają czego się wstydzić !!!! NIGDY kontrast ansi 2500-3000 nie będzie konkurował z plazmą mającą 18000:1 :excl: ten parametr powoduje że obraz jest najbardziej zbliżony do rzeczywistego a już oled-y z poziomem 70000:1 dosłownie miażdżą led-y jak walec !!!!! :o Plazmy można było kupować z zamkniętymi oczami , bez obaw o jakiś clouding,nierównomierne podświetlenie matrycy itp.Led-y to teraz prawdziwa ruletka !!!! producenci mają za nic ulepszanie tej technologii :angry2: Dlatego na siłę wprowadzają 4K .Ledy musiały by mieć tak jak plazma ponad 2 mln stref wygaszania, to wtedy pewnie były by nawet lepsze od plazm a tak to taki kompromis jakość/cena/pobór prądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma technologii idealnej i jeszcze długo nie będzie. LED ma tą podstawową zaletę że w miarę upływu czasu wyświetlacz zmienia charakterystykę świecenia liniowo w pełnym zakresie barw i pikseli. Spada TYLKO intensywność podświetlenia (luminacja) i dzieje się to na przestrzeni 25000 godz (spadek o 30-50%) Wszystkie inne wyświetlacze tracą swoje właściwości w mniej akceptowalny dla użytkownika sposób. W OLED który ma kapitalną czerń bardzo szybko rozjeżdżają się barwy co deklasuje ten typ wyświetlacza już na samym początku (chyba że co 1000 godz pracy będziesz robił kalibrację), plazma się wypala...

Na walkę ze słabym kontrastem (brakiem czerni) w LED jest sposób. W pomieszczeniu projekcyjnym wystarczy zapalić niewielką lampkę (np. w narożniku ale tak aby była ona widoczna) Dzięki temu oczy w naturalny sposób przymykają przysłonę (żrenice) i powstaje złudzenie głębszej czerni W moim wypadku efekt jest kapitalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki u kogoś TVN 24 nie jest naprawdę 24 (a wtedy przecież nie powinien kupować plazmy bo wypala się obraz), praktyczna różnica jest pomijalna. Biorąc pod uwagę, że plazmy były nieco tańsze od LCD, całkowity koszt w najgorszym wypadku wyrówna się w czasie używania.

A o OLEDach zbyt dużo nie można wciąż powiedzieć, skoro na rynku dopiero pojawia się druga generacja paneli (cały czas produkowana na małą skalę, pewnie w niedoskonałym procesie). Miejmy nadzieję, że wady uda się szybko wyeliminować bez dużego wzrostu kosztu produkcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat pewnych wad nigdy nie wyeliminujesz ponieważ jest to naturalna właściwość organicznych ledów... Każda barwa posiada inną żywotność i to eliminuje (dla mnie) ten typ ekranu już na starcie. Co z tego że obraz jest kapitalny w momencie zakupu gdy masz swiadomość że kolory szybko się rozjeżdżają (choć oczywiście od razu tego nie zauważysz)

Najszybciej siada niebieski przez co obraz będzie coraz cieplejszy

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z tym co jest napisane w teście:

"Matryca LG EA980V wykonana jest z białych diod OLED pokrytychfiltrami barwnymi w kolorach RGBW (czerwony, zielony, niebieski, biały)."

Nic się tutaj nie wypala. Są białe diody a tylko filtry kolorowe. To właśnie zapobiega takim efektom jak napisałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat pewnych wad nigdy nie wyeliminujesz ponieważ jest to naturalna właściwość organicznych ledów... Każda barwa posiada inną żywotność i to eliminuje (dla mnie) ten typ ekranu już na starcie. Co z tego że obraz jest kapitalny w momencie zakupu gdy masz swiadomość że kolory szybko się rozjeżdżają (choć oczywiście od razu tego nie zauważysz)

Najszybciej siada niebieski przez co obraz będzie coraz cieplejszy

Wolę mieć świadomość tych wad w zamian za tandetny kontrast obrazu na twoim lcd i tyle w temacie !!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie może jakiś mod zrobi porządek w temacie bo co niektórzy za daleko odbiegli od tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden kolega z tamtego forum założył temat wychwalajacy właśnie tego sprzedawcę . I tak od zdania do zdania aż kilka negatywnych opinii na temat kolegi i co? I temat zamknięty. Podaje na swoim przykładzie jak się wypowiadalem na temat tv zakupionego u niego , posty oraz zdjęcia cloudingu były kasowane. Moje konto również. Głupie odpowiedzi cytuje " osobiste wycieczki "będą kasowane.

Jak to możliwe ze każdy test na tamtym forum mówi to samo o wszystkich tv. Super czerń , bardzo dobra płynność , równomiernie podświetlana matryca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolę mieć świadomość tych wad w zamian za tandetny kontrast obrazu na twoim lcd i tyle w temacie !!!!!!

Gdybys wiedział jaki mam TV nie pisałbyś taki bzdur U mnie efekt wystepuje ale widoczny jest tylko wtedy gdy mam biały napis na totalnie czarnym tle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie porównuj lcd do plasmy, bo się tylko ośmieszasz . Obraz w plasmie jest nieosiągalny dla żadnego lcd !! :excl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi