Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego Sharpa nie ?

No to mi teraz skrzydła podcinasz.

A co ty byś zrobił. ? Zostawił byś takiego H6400 z cludingiem i brudem na matrycy? Ja już się poddaje.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ps.

Kiedyś chciałem kupić Sharpa po zachwytach na czarnym forum ale w porę się opamietalem gdy trafiłem na wasze opinie. Niejaki Kiki bardzo je promował. ... Ale to było ponad rok temu.

Edytowane przez kuzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, nie mówię nie ale jest tu na forum kolega z Białorusi z tym modelem i tak sobie to wyglądało. Na Twoim miejscu bym wziął i potestował.

A Samsungów z serii J6 nie bierzesz pod uwagę? Ewentualnie Sony 55W829b...

Wysłane z mojego SM-G900F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, nie mówię nie ale jest tu na forum kolega z Białorusi z tym modelem i tak sobie to wyglądało. Na Twoim miejscu bym wziął i potestował.

A Samsungów z serii J6 nie bierzesz pod uwagę? Ewentualnie Sony 55W829b...

Sorry.

Oczywiście zamówiłem Samsunga UE60J6200. Nie J200. Podobno to te same matryce co w H6400 wkładał Samsung rok temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli duża szansa że będzie matryca Sharpa, oby tylko nie było gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze. Wszystkie 60tki mają matrycę Sharpa.

Na amerykańskiej stronie znalazłem własnie coś takiego :

The J6300 panel is actually a 60hz panel. Motion Rate is 120 vs last year's H6350 of 240hz. Here is the panel that is in the UN65J6300: www.panelook.com/T650HVN07.3_AUO_65_LCM_overview_24261.html Also here are the version numbers and manufacturers for each size. Sharp has been replaced by AUO in the 60" size. UN32J6300= TD01-Samsung, UN40J6300=TS01-Samsung, UN50J6300=DH01-AUO, UN55J6300=TH01-Samsung, UN60J6300=MS01-AUO, UN65J6300=AH01-AUO, UN75J6300=TH01-Samsung.

Wynikało by z tego że tegoroczne modele mają matryce AUO a nie Sharpa.

Ciekawe czy wersja EU też ?

Edytowane przez kuzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu się mało co pokrywa (rynek usa i eu). Przyjedzie to sprawdz, testuj. Sie zobaczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera jak ten świat się zmienia

Nie tak dawno wszyscy chwalili panele Sharpa za ich japońskość bardzo dobre osiągi i małą awaryjność a po pary latach wszyscy szukają paneli z za wielkiego muru. Wspomnicie moje słowa ale za parę lat rynek tv będzie zdominowany przez Chińskich producentów taj jak to teraz się zaczyna dziać w przypadku gsm

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawdę nie ma znaczenia jakiego producenta matryca siedzi w tv. Ważne żeby obraz był ok. Można trafić i na dobrego sama, auo czy sharpa. Równie dobrze można nie trafić wcale. Nieprawdaż ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzień dobry.

doczekalam sie smierci mojego ue40b8000. teraz w miare szybko musze nabyc cos nowego.

moje pytania to

czy h6400 jakie teraz mozna nabyc w sklepach to raczej marne resztki ze zwrotow i ekspozycji?

czy j6200 ma matryce 120 dla wersji 48 cali? i ew. czyja to matryca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowałem na przestrzeni ostatnich 2-ch miesięcy dwie 55" dla siebie i 40" dla ojca i nie mam się do czego przyczepić... ale może jestem Lucky Look?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J6200 w rozmiarze 48 to 120hz samsunga. Co do h6400 to na pewno lezaki, resztki itd ale warto przetestowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzień dobry.

doczekalam sie smierci mojego ue40b8000. teraz w miare szybko musze nabyc cos nowego.

moje pytania to

czy h6400 jakie teraz mozna nabyc w sklepach to raczej marne resztki ze zwrotow i ekspozycji?

czy j6200 ma matryce 120 dla wersji 48 cali? i ew. czyja to matryca?

Zakupiłem 55h6400 około 2 tyg temu i nie wygląda na resztki w sensie, że używany czy z ekspozycji...

Nówka sztuka - czas pracy w ms sprawdzony i wszystko oryginalnie zapakowane.

Szukam na forum wątku o wifi w 55h6400, ale nie mogę znaleźć czy ktoś pomoże? Generalnie zastanawiam się dlaczego wifi w TV ma tragicznie niskie wyniki w testach szybkości w stosunku do laptopa w tym samym miejscu? Czy może wifi to tylko na sztukę a podłączyć trzeba po LANie, żeby to miało sens?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WiFi jest na sztukę trzeba podciągnąć trochę drutu i śmiga aż miło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tu się robi problem bo kabel jest na końcu mieszkania a tv na drugim i rycie ścian nie wchodzi aktualnie w grę.

W jakim celu jest montowane to wifi? Czy da się je jakoś wykorzystać? Czy może da się rozbudować o dodatkowe mocniejsze anteny? Może da się wymienić sam moduł? W laptopach jest to dla mnie jasna sprawa natomiast w tv mogę tylko fantazjować... Nie wpadłbym na to, że przy aktualnej technice takie wifi może być tylko na sztukę... A może zewnętrzna karta wifi na USB zadziała?

Edytowane przez SoCoolTV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba kupić router z AP i do niego podpiąć TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tu się robi problem bo kabel jest na końcu mieszkania a tv na drugim i rycie ścian nie wchodzi aktualnie w grę.

W jakim celu jest montowane to wifi? Czy da się je jakoś wykorzystać? Czy może da się rozbudować o dodatkowe mocniejsze anteny? Może da się wymienić sam moduł? W laptopach jest to dla mnie jasna sprawa natomiast w tv mogę tylko fantazjować... Nie wpadłbym na to, że przy aktualnej technice takie wifi może być tylko na sztukę... A może zewnętrzna karta wifi na USB zadziała?

Ja mam HU7500 i mimo dobrego routera i niewielkich odległości ciągle miałem problemy z aplikacjami strumieniowymi po wifi. Kupiłem dwa adaptery TP-linka do transmisji po sieci elektrycznej i rozwiązałem problem. W sumie działa to jak sieć LAN. Można zapomnieć o kręcących się kółeczkach buforowania.

Speed test na przeglądarce Smart hub w TV pokazuje ponad 50 Mb/s.

Mam Internet z Netii 100Mb/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus wl500gp, a główny to też z przypadku Asus RT-N10. WL500GP ma funkcje AP ale jeszcze nie wiem jak to skonfigurować. Wczoraj siedziałem godzinkę wieczorem, ale mi się nie udało jeszcze. To jest dość leciwy sprzęt, ale powinien dać radę... Szukałem po necie instrukcji ale na razie nie znalazłem takiej, gdzie jest wyłożona łatwo krok po kroku konfiguracja tych dwóch Asusów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nówka sztuka - czas pracy w ms sprawdzony i wszystko oryginalnie zapakowane.

napiszesz jak sie to sprawdza ? jakieś menu serwisowe czy normalnie w opcjach. Pytam bo bede odbierać tv w sklepie i chce to sprawdzic

Edytowane przez tommiyacht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile pamiętam to druga metoda u mnie zadziałała...

Dalej drążę temat wifi... Czy ktoś może wie jaka siedzi karta w tym modelu? 2,4 czy 5GHz? Kolega twierdzi, że ma router na 5GHz i wifi w TV mu śmiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi