Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam watpliwości czy to naszJ6200. Choćby dlatego ze w dyskusji piszą ze ma 60Hz (a nie jest to gofrownica). A w konkluzji ze jakość obrazu jest podobna jak w H6350 czyli chyba odpowiednikiem h6200 - chociaż z tym nazewnictwem w USA nigdy nie wiadomo.

A poza tym test jest b. skrótowy, nawet nie napisali jaka przekątna a to robi różnicę.

Edytowane przez pawelll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kolejny dylemat dot. H6400. Otóż w ogólnej insrtukcji jest informacja, że " Telewizor nie może połączyć sie z internetem, gdy szybkość sieci wynosi poniżej 10Mb/s". Mam łącze z prędkością ok 6 Mb/s. ktoś testował tego Samsunga na takim łączu, czy faktycznie jest to za mało jak dla tego modelu, czy może insrukcja traktuje tak ogólnikowo do większości modelów TV. Jeżeli faktycznie wymaga powyzej 10 to troche klapa, a szkoda bo fajny TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przez chwilę (kupiony dla kogo z rodziny) F6400 w czasach kiedy miałem 3Mb/s. Po Wifi łącze działało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przez chwilę (kupiony dla kogo z rodziny) F6400 w czasach kiedy miałem 3Mb/s. Po Wifi łącze działało.

Dzięki pawelll za zainteresowanie.

Skoro u Ciebie po WiFi działało to tym bardziej po kablu powinno byc OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na 55H6400 prędkości w Netii do 10Mb/s. Realnie 6-8 Mb/s i telewizor działa płynnie. YouTube bez przycinania w HD.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyświetlać będzie płynnie, tylko przy przewijaniu może przymulać. Kiedyś miałem 4 Mb/s i działało, ale gdy chciałem przewinąc do przodu to była mordęga. Musiał zbuforować co opóźniało reakcję. Przy wiekszych prędkościach już po prostu nie odczuwasz opóźnienia wynikającego z buforowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyświetlać będzie płynnie, tylko przy przewijaniu może przymulać. Kiedyś miałem 4 Mb/s i działało, ale gdy chciałem przewinąc do przodu to była mordęga. Musiał zbuforować co opóźniało reakcję. Przy wiekszych prędkościach już po prostu nie odczuwasz opóźnienia wynikającego z buforowania.

Ogólnie na komputerze nie ma najmniejszego problemu z buforowaniem przy tej prędkości, wszystko ładnie i płynnie działa mimo pracy kilku urządzeń w jednej sieci. No ale TV to chyba inna platforma niż PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam jeszcze jedno pytanie/prośbę do użytkowaników H6400, czy z perspektywy czasu jesteście zadowoleni z tego modelu (co Was w nich denerwuje, co jest na plus), wybralibyście go ponownie, czy raczej coś innego ? Obecnie pojawił sie ten model w Komputroniku w wersji 55" za 3.399 to chyba dobra cena ? Z góry dzieki za odpowiedź, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był za 2999 i niżej ale to już dzisiaj historia, ja używam od 8 miesięcy głównie jako zwykły TV i nic mnie nie denerwuje, ma raczej więcej plusów niż minusów a największym plusem będzie to jak wytrzyma 3 lata więcej nie wymagam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie... Model J6200 pomimo braku 3D ma na pewno matrycę 120Hz i pełnoprawny upłynniacz (MotionPlus). Miałem ten model Samsunga już kilka razy na warsztacie, więc możecie kupować śmiało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie... Model J6200 pomimo braku 3D ma na pewno matrycę 120Hz i pełnoprawny upłynniacz (MotionPlus). Miałem ten model Samsunga już kilka razy na warsztacie, więc możecie kupować śmiało ;)

Tylko minusem jest to, że do J6200 nie ma tego fajnego pilota multimedialnego, który jest w zestawie z H6400.

PS. W którym modelu teraz dodają taki pilot? Da się go ewentualnie dokupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokupić można bez problemu natomiast nie ma potwierdzonych informacji czy da się go sparować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Panowie mam pewien problem. Otóż zakupiłem ten model TV (Samsung 40H6400) na Morele jakiś miesiąc temu. Od początku go użytkuje, ale mam problem z obrazem. Tzn o ile gry na konsoli i filmy graficznie wyglądają niczym ,,żyleta'' tak kanały w TV nawet w HD to jakaś porażka. Kiepski obraz i jestem trochę poirytowany. Mam kablówkę z UPC z najnowszym dekoderem Horizon podłączony przez kabel HDMI. Czy wy też tak macie? Np kanały sportowe typu Eurosport HD, gdy leci mecz, to obraz jest niezbyt wyraźny, a chciałbym uzyskać ,,żylete''. Jakie polecacie konkretnie ustawienia w TV i dekoderze aby uzyskać taki obraz? Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej się sprawuje Maciej Koper w trybie Film

Inaczej to loteria z ustawieniami. Bez kalibracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam jeszcze jedno pytanie/prośbę do użytkowaników H6400, czy z perspektywy czasu jesteście zadowoleni z tego modelu (co Was w nich denerwuje, co jest na plus), wybralibyście go ponownie, czy raczej coś innego ? Obecnie pojawił sie ten model w Komputroniku w wersji 55" za 3.399 to chyba dobra cena ? Z góry dzieki za odpowiedź, pozdrawiam.

Ja zupełnie przypadkiem (kiedyś robiłem u nich inne zakupy i przylazło powiadomienie o zero VAT) wyszarpałem miesiąc temu na bezwaciu UE55H6400 w MALL-u za atrakcyjną monetę.

2700PLN z przesyłką. O ile mnie pamięć nie myli to bezwacie pojawia się u nich w miarę regularnie.

Coby nie być gołosłownym. https://dysk.wp.pl/public/d82cf8125d3f9fb86de7409d21964cb1/MALL_TVb.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Redukcja szumow i mpeg na off, motion plus na 10/0, rozmiar obrazu na dopas. do ekranu

Wysłane z mojego SM-G900F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Panowie mam pewien problem. Otóż zakupiłem ten model TV (Samsung 40H6400) na Morele jakiś miesiąc temu. Od początku go użytkuje, ale mam problem z obrazem. Tzn o ile gry na konsoli i filmy graficznie wyglądają niczym ,,żyleta'' tak kanały w TV nawet w HD to jakaś porażka. Kiepski obraz i jestem trochę poirytowany. Mam kablówkę z UPC z najnowszym dekoderem Horizon podłączony przez kabel HDMI. Czy wy też tak macie? Np kanały sportowe typu Eurosport HD, gdy leci mecz, to obraz jest niezbyt wyraźny, a chciałbym uzyskać ,,żylete''. Jakie polecacie konkretnie ustawienia w TV i dekoderze aby uzyskać taki obraz? Proszę o pomoc.

Jeśli sygnał który dostaje telewizor nie jest odpowiedniej jakości to choćbyś nie wiem co robił to i tak "żyletki" nie uświadczysz. Sam znaczek HD przy programie jeszcze nie gwarantuje obrazu odpowiedniej jakości czy to z naziemnej czy z UPC czy innej nawet z satelity. Mam porównanie naziemnej, neti i satelitarnej i satka wypada jednak zdecydowanie najlepiej ( nadawcy i tak chyba biorą sygnał z satelity obcinając najczęściej bitrate i stąd taki efekt pogorszenia obrazu). Tv sat tez ma swoje ograniczenia (pojemność transpondera) i nie wszystko jest tak jak nalezy, ale można znaleźć perełki jakościowe (np: niektóre mecze extraligi czy inne transmisje) sporo super transmisji jakościowo dobrych jest też na niemieckich kanałąch z Astry, ale jesli napradę wzorcowy sygnał telewizyjny chcesz zobaczyć to tylko dobry sygnał dosyłowy (najczęsciej cały wolny transponder) bez oszczędności, bez obróbki no ale to tylko okazyjnie, a szarość dnia oby wyglądała tak jak wspomniane przykładowe transmisje to większość byłaby zadowolona. Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba teraz bardzo uważać na 55 cali. Są juz jakieś końcówki i pewnie spora część ze zwrotów. Ja juz 3 tydzień bujam się ze swoim. Dziś przywieźli 3 egzemplarz. Clouding co raz to większy. Porażka. Nie wiem czy nie odpuszczę i kupię coś innego.

Wcześniej kupiłem 50 cali i wszystko było ok.

Z ciekawości pytam kuzior czy udało Ci się wreszcie wymienić TV na na egzemplarz bez wad. W jakim sklepie kupowałeś/wymieniałeś te złe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś odbieraja 3 sztukę.

Każdy jeden miał Clouding.

Zamówiłem teraz Samsunga 60J200. Ma inną matrycę. Poprzednie miały Samsunga ten ma miec Sharpa. Może będę miał więcej szczęścia.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś odbieraja 3 sztukę.

Zamówiłem teraz Samsunga 60J200. Ma inną matrycę. Poprzednie miały Samsunga ten ma miec Sharpa. Może będę miał więcej szczęścia.

Mam nadzieję, że to nie z Komputronika te Twoje wadliwe TV były zamawiane, bo ja mam zamiar tam nabyć 55H6400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wygląda sytuacja w Neonet czy ktoś z was kupował u nich ?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Ja miałem zamiar kupować tam 55H6500. Sprzedawca zachwalal ten TV tak że prawie dostał orgazmu. Po czym doradził aby wykupić ubezpieczenie i w ostatnim miesiącu przedłużonej gwarancji zrzucić TV ze ściany. Zapewniał że dostanę nowy! Zrezygnowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś odbieraja 3 sztukę.

Sharp to jeszcze wieksza porazka...

Wysłane z mojego SM-G900F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi