Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem po wymianie matrycy w 55H6400 (na poprzedniej pojawiły się plamy - kurz ) Proszę mi powiedzieć jaką teraz mam matrycę (poniżej link do zdjęcia z menu serwisowego) Z tego co podpatrzyłem przy wymianie na poprzedniej była naklejka "SAMSUNG made in china" a na nowej jest "SAMSUNG made in hungary"

<a href=http://zapodaj.net/975fe53c47688.jpg.html>matryca.jpg</a>

Dodam tylko, że na tej nowej czerń jest zupełnie inna - lepsza

Edytowane przez gramex1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja matryca jest od AUO. Świadczy o tym litera R po ilości cali 55.

Objaśnienie do pozycji Option:

55 — inches, the screen size

A — panel manufacturer (A = Samsung; P = CMI; R = AUO; S = Sharp)

1 — frequency (6 = 50/60 Hz; 1 = 100/120 Hz; 2 = 200/240 Hz)

U — panel coating (A = AntiGlare; U = Ultra Clear)

U — resolution (F = Full HD; U = UHD)

8 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0; 2nd = 1 ...)

EH — backlight unit (S = [url=http://www.staples.com/Vodality-VC5501-55-inch-Single-Side-Multi-Touch-LED-Kiosk/product_137917&cm_mmc=CJ-_-affiliate-_-feed-_-listing&cm_mmc=CJ-_-affiliate-_-feed-_-listing]Single side LED; V= Two side Edge LED; EH= Even Horizontal ; RH= Rounded Horizontal)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie poszedł update z automatu. Może zadam lamereskie pytanie (za co ewentualnie z góry przeprasza) ale przekopałem ździebko internetu w poszukiwaniu changelogu nowego firmwaru i nic nie znalazłem :huh: Można gdzieś ukopać info jakie zmiany wnosi nowy firmware ?

Edytowane przez emilioestewez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia

Któregoś dnia przyjadą do Ciebie smutni panowie z samsunga i zabiorą Ci tv za ujawnianie najskrzetniej strzeżonej tajemnicy czyli chengeloga

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek witam wszyskich serdecznie - jestem tu nowy.

Mam/miałem zamiar nabyć 48H6400. Po teście i na początku tej dyskusji byłem nim oczrowany i zdecydowany nabyć ten Tv z miejsca, jednak po całej lekturze tego wątku emocje mocno opadły. Mam prośbę do użytkowników tego modelu.

Czy faktycznie SmartTV (super bajer w tym modelu) i przeglądarka "przycinają" czy to tylko kwestja softu jaki zostanie wypuszczony. Mam internet z realną prędkością ok. 6 mbps od Netii po łączu TP - czy to nie za mało ?

Czy można powrócić do pierwotnego softu poprzez przywrócenie ustawień fabrycznych i czy ten soft był w miarę stabilny ?

I na koniec gorąca prośba, czytałem opienie, że ten TV choć ładny wyświetla obraz z kanałów HD to z SD już niebardzo, czy ktoś z was odbiera nim kanały naziemnej telewizji cyfrowej (poprzez zwykłą antenę siatkową), jak faktycznie prezentuje się w nim wyświetlany obraz ? Byłoby super gdyby ktoś wrzucił kilka fotek z wyświetlanego obrazu z naziemnej telewizji cyfrowej (oj chyba za dużo wymagam :blush:).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia

Któregoś dnia przyjadą do Ciebie smutni panowie z samsunga i zabiorą Ci tv za ujawnianie najskrzetniej strzeżonej tajemnicy czyli chengeloga

Nawet wiem komu go zawiozą...

Wysłane z mojego SM-G900F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś zauważyłem nowy wygląd TVN player. Domyślnie UHD programy są za co trzeba płacić. Już nieważne

Edytowane przez Marecky_Cz-wa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie naszym testerów co by nie zapomnieli jak dobry tv wygląda jeśli chodzi o TVN Player to samsung ma wyłączność na wersję smart

Nawet z Google play wycofali oj płaczą androidziarze

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek witam wszyskich serdecznie - jestem tu nowy.

Mam/miałem zamiar nabyć 48H6400. Po teście i na początku tej dyskusji byłem nim oczrowany i zdecydowany nabyć ten Tv z miejsca, jednak po całej lekturze tego wątku emocje mocno opadły. Mam prośbę do użytkowników tego modelu.

Czy faktycznie SmartTV (super bajer w tym modelu) i przeglądarka "przycinają" czy to tylko kwestja softu jaki zostanie wypuszczony. Mam internet z realną prędkością ok. 6 mbps od Netii po łączu TP - czy to nie za mało ?

Czy można powrócić do pierwotnego softu poprzez przywrócenie ustawień fabrycznych i czy ten soft był w miarę stabilny ?

I na koniec gorąca prośba, czytałem opienie, że ten TV choć ładny wyświetla obraz z kanałów HD to z SD już niebardzo, czy ktoś z was odbiera nim kanały naziemnej telewizji cyfrowej (poprzez zwykłą antenę siatkową), jak faktycznie prezentuje się w nim wyświetlany obraz ? Byłoby super gdyby ktoś wrzucił kilka fotek z wyświetlanego obrazu z naziemnej telewizji cyfrowej (oj chyba za dużo wymagam :blush:).

pozdrawiam

Nikt nie pomoże ? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smart tv sie nie tnie, przegladarka roznie. Obraz sd jest ok. Do pierwotnego softu sie nie cofniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki mafia.

A czy oprócz H6400 (ciężko o ten model) coś w podobnym klimacie mógłbyś polecić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie na pewno. Pomijając zamieszanie z nazewnictwem (J6200 w USA to zupełnie inny TV niż w EU, ma choćby 60Hz - w EU 120 (chyba)).

Brak jest profesjonalnego testu (choćby na tym forum), na zachodnich nie lepiej.

Poza tym jest trudno dostępny w sklepach stacjonarnych więc nie ma jak "pomacać".

Ewidentnie Samsung zdejmuje z rynku średnie (bo takim był H6400) modele płaskie i FHD próbując zmusić chętnych na tą klasę do przejścia na krzywe UHD. Myślę, że straci na tym patrząc choćby na ofertę OLEDów które ograniczyły górny pułap cenowy. W stosunku do OLEDów LG cena np. J9500 jest absurdalna.

Edytowane przez pawelll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seria J6xxx cala ma 120hz i jest FHD. Jest to srednia klasa plaska. Niczym zbytnio sie nie rozni od h6xxx oprocz tizena. Matryca jest ta sama w obu przypadkach. To o czym piszesz: UHD i 60hz to seria JU6xxx ktorej nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J6200 to moim zdaniem klasa budżetowa (co najwyżej górne poziomy). Wskazuje na to choćby brak drugiego pilota, 3D, mocno wiejąca taniością obudowa. W serii H model 6200 też był dużo biedniejszy od 6400. W serii J odpowiednika 6400 po prostu nie ma. Także pod względem jakości obrazu - J6200 ma (ponoć) kontrast ok. 3200:1 -dużo gorzej niż H6400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru obiecał 7 maja, że test będzie na 100%. :)

Za parę miesięcy pojawi się seria G ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi