Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Plik napisów musi mieć taką samą nazwę co plik video. Ważne są tu też kropki podkreślili i inne znaki specjalne. Zrób na kompie zmianę nazwy pliku video i daj kopiuj.następnie zmianę nazwy pliku z napisami i daj wklej Jest jeszcze jedno nie pamiętam teraz dokładnie ale coś mi się kojarzy że plik z napisami nie może być dłuższy niż 64 znaki

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykładowo taki plik:

screen.png

nazwa pliku tekstowego i video są identyczne, a nie mam możliwości wybrania opcji "napisy".

Jakieś inne rozwiązania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wyjście słuchawkowe w telewizorze to pełnoprawne wyjście mini jack? Planuję podłączyć telewizor analogowo do wzmacniacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanko gdzie nabyć tego h6400 w calach 55 ?:))

z tego co widzę wszyscy oferują go w necie w wersji :

UE55H6400 AKXXH

a gdzie znaleźć taką na polski rynek ?

Szukać czy iść do sklepu i brać jego następce ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy złym kodowanie napisy się pojawią. Telewizor nie rozpoznaje sposobu kodowania.po prostu wyświetli krzaczki ale wyświetli. Tu kolega pisze ze nie ma napisów wcale

Może przekonwertuj napisy z srt na txt format klatkowy {} lub na odwrót

Zmień na próbę plik wideo na AAA.mkv a tekstowy na AAA.srt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wyjście słuchawkowe w telewizorze to pełnoprawne wyjście mini jack? Planuję podłączyć telewizor analogowo do wzmacniacza.

Ten telewizor jest zbyt smart nowoczesny do podłączania analogowo wzmacniacza.

Ze złącza mini jack masz podwójną regulację głośności bo TV "myśli" (haha) że ma podłączone słuchawki. Uprzedzając kolejne pytania; ze złącza SCART też analogowo stereo nie wyciągniesz bo jest takie opóźnienie dźwięku, że kompletnie nie da się tego słuchać/oglądać. Ja dałem sobie z tym spokój. Filmy z plików oglądam w 5.1 po optyku a programy z TV na głośnikach TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy złym kodowanie napisy się pojawią. Telewizor nie rozpoznaje sposobu kodowania.po prostu wyświetli krzaczki ale wyświetli. Tu kolega pisze ze nie ma napisów wcale

Może przekonwertuj napisy z srt na txt format klatkowy {} lub na odwrót

Zmień na próbę plik wideo na AAA.mkv a tekstowy na AAA.srt

Konwertowałem za pomocą programu To Srt Converter i nie działa w dalszym ciągu odtwarzanie napisów, w sumie i tak próbowałem też po prostu zassać napisy z napiprojekt w różnych formatach i też nie działa. Jakieś inne porady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj skonwertować za pomocą programu subtitle workshop. To pewna aplikacja do napisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten telewizor jest zbyt smart nowoczesny do podłączania analogowo wzmacniacza.

Ze złącza mini jack masz podwójną regulację głośności bo TV "myśli" (haha) że ma podłączone słuchawki. Uprzedzając kolejne pytania; ze złącza SCART też analogowo stereo nie wyciągniesz bo jest takie opóźnienie dźwięku, że kompletnie nie da się tego słuchać/oglądać. Ja dałem sobie z tym spokój. Filmy z plików oglądam w 5.1 po optyku a programy z TV na głośnikach TV.

Ja kupiłem najtańszy konwerter optyki do rca i podłączyłem z ponad 20 letnią wierzę sony, ba nawet udało się sparować pilota uniwersalnego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do napisów: Masz folder ,w nim plik MKV z odcinkiem serialu oraz plik txt. lub srt. Wszystko to wrzucasz na pendrive ,wpinasz do TV i mówisz że nie odtwarza ci napisów? Nie możliwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Programu nie można zainstalować. Napisy nie działają. Oj dziwne to wszystko.

Spróbuj metody Mafii czyli wyciągnij wtyczkę od prądu telewizora na ok 5 min

Przedmówcą napisał o pendrive.w takim razie mam pytanie jak jest sformatować, jaki system plikow

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie spostrzeżenie (przynajmniej u mnie). Jak w TV wejdziesz po DLNA do katalogu z filmami do których nie masz napisów a potem je ściągniesz na komputerze, to TV nie widzi napisów – pamięta że do danych plików nie ma napisów. Wystarczy zmiana nazwy folderu i napisy są widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piteron mam Windows 10, może dlatego programu nie ładuje i nie mam ochoty tracić ani swojego, ani waszego czasu na bzdury, więc pisze konkretnie w czym mam problem.

Większość plików w 1080p odtwarza poprawnie z napisami, ale zależy mi bardziej na tych 720p bo nie wszystkie w FULL HD są dostępne. Podaj mi do siebie proszę adres mailowy to podam Ci dokładnie przykładowy plik i sprawdzisz u siebie na TV czy Ci działa. Dla mnie ten problem jest znaczny, bo naczytałem się o tym jaki ten Samsung nie jest kombajnem multimedialnym i na prawdę nie mam ochoty podpinać komputera do telewizora, bo mój smart tv nie czyta napisów! Jeśli problemu nie uda mi się rozwiązać to oddam telewizor, bo na chwile obecną posiadanie smart tv mija mi się z celem. W takim razie proszę o dalszą pomoc, jeśli możesz to podaj mi prosze tego maila, a ja na wszystkie pytania dotyczące tego problemu oczywiście Ci odpowiem.

Firestorm: mam folder z całym sezonem i żaden plik w 720p nie działa, testowałem też 1080p i tam już działa bez problemu odtwarzanie z napisami.

Edytowane przez pietrrokov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jest gdzieś jakiś błąd. Nie chce mi się wierzyć, że H6400 ma problem z napisami podczas gdy mój smart w BD-D5300 (czyli sporo starszy) nie ma. Korzystam z serwera NAS, jedyna kwestia to w serwerze trzeba było zdefiniować "typ" klienta (odbiornika) - jest do wyboru Samsung Smart. Może w serwerze w Win10 też trzeba coś skonfigurować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jedynie na czym mogę Ci sprawdzić to na C650 wiec sporo starszym tv. Ale adres wysłałem bo mam pod ręką h6400 i naprawdę z ciekawością sprawdzę o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jest gdzieś jakiś błąd. Nie chce mi się wierzyć, że H6400 ma problem z napisami podczas gdy mój smart w BD-D5300 (czyli sporo starszy) nie ma. Korzystam z serwera NAS, jedyna kwestia to w serwerze trzeba było zdefiniować "typ" klienta (odbiornika) - jest do wyboru Samsung Smart. Może w serwerze w Win10 też trzeba coś skonfigurować?

Przecież ja nie korzystam z serwera tylko pamięci USB i w ten sposób mam problem z odtworzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprościej i przede wszystkim z dobrym skutkiem jeśli chodzi o dźwięk proponuję DACa np taniego Fiio D3 lub z wyższej półki lecz z bardzo dobrym dźwiękiem jakiś Arcan Dac czy Musical Fidelity V Dac lub jakiejś innej firmy, jest tego sporo na rynku

Edytowane przez Madas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piteron mam Windows 10, może dlatego programu nie ładuje i nie mam ochoty tracić ani swojego, ani waszego czasu na bzdury, więc pisze konkretnie w czym mam problem.

Większość plików w 1080p odtwarza poprawnie z napisami, ale zależy mi bardziej na tych 720p bo nie wszystkie w FULL HD są dostępne. Podaj mi do siebie proszę adres mailowy to podam Ci dokładnie przykładowy plik i sprawdzisz u siebie na TV czy Ci działa. Dla mnie ten problem jest znaczny, bo naczytałem się o tym jaki ten Samsung nie jest kombajnem multimedialnym i na prawdę nie mam ochoty podpinać komputera do telewizora, bo mój smart tv nie czyta napisów! Jeśli problemu nie uda mi się rozwiązać to oddam telewizor, bo na chwile obecną posiadanie smart tv mija mi się z celem. W takim razie proszę o dalszą pomoc, jeśli możesz to podaj mi prosze tego maila, a ja na wszystkie pytania dotyczące tego problemu oczywiście Ci odpowiem.

Firestorm: mam folder z całym sezonem i żaden plik w 720p nie działa, testowałem też 1080p i tam już działa bez problemu odtwarzanie z napisami.

A pojedynczy odcinek serialu + napisy w jednym folderze też nie działa? To jest na prawdę dziwne bo ten TV u mnie czyta i odtwarza niemal wszystko.Nie ma sensu oddawać telewizora bo na 100% problem leży gdzie indziej. Edytowane przez Firestorm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pojedynczy odcinek serialu + napisy w jednym folderze też nie działa? To jest na prawdę dziwne bo ten TV u mnie czyta i odtwarza niemal wszystko.Nie ma sensu oddawać telewizora bo na 100% problem leży gdzie indziej.

Nie działa, próbowałem już wszystkiego.

Wyślij mi linka na pw z jakimś plikiem którego Ci nie czyta.

Poprosiłem o pomoc użytkownika piteron, ale jeśli chcesz to wyśle też do Ciebie wiadomość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrwicy można dostać przez te samoistne aktualizacje Szajsunga. Jak można zepsuć w miarę ładne menu smart hub na rzecz tego czegoś co teraz mam. Co za czasy, że trzeba grzebać w menu serwisowym, żeby we własnym, zakupionym za ciężkie pieniądze sprzęcie móc wyłączyć aktualizacje, które w normalnym menu mam niby wyłączone. Już sobie wyobrażam co by było gdyby Szajsung wypuścił konsolę do gier.

Przy okazji, jak usunąć z tego rozwijanego menu polecane jakieś dailymotiony i inny syf, którego nie potrzebuję?

Edytowane przez huberus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi