Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mafia

dzięki za info

czyli mówisz że 355 da rade na ok 18 metrach,szukam czegos niedrogiego pod Sama

Jak najbardziej wystarczy. "Bedzie Pan zadowolony". :)

Wysłany z Samsung Galaxy S5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Samsung H355

Tryb gra wlączony? Wylaczone dynamiczne podswietlenie?

Widzę, że nie ma chętnych do pomocy, więc pomogłem sobie sam. Najbardziej jest to dokuczliwe w grach 60fps, wygląda na to, że tv ma spore opóźnienie stąd te miganie. Sprawę rozwiązuje zmiana nazwy źródła z ......(braku nazwy) na PC. Obraz trochę się zmienia, na gorsze moim zdaniem ale miganie ustępuje. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

https://www.youtube.com/watch?v=Y0zQ13HFfqM

Edytowane przez maro893211

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze pomęczę Was odnośnie sounbar.

Kupię raczej samsung hw-h450, mniej prawdopodobne ale nie wykluczone to zakup samsung hw-h355.

Obecnie do dekodera adb przez chinch mam podłączone budżetowe głośniki firmy manta, dokładnie te:

http://www.manta.home.pl/poland/produkt-325-15.html

Ogólnie grają fajnie, zarówno na filmach jak i muzyce. Brak podłączenia optycznego je skreśla bo chciałbym je podłączyć do TV aby móc korzystać w pełni z TV (smarthub itp.) zostaję mi gniazdo jack ale przy kablówce jest duża strata dźwięku.

Mam pytanie odnośnie dźwięku. Myślicie, że zarówno h355 jak i h450 zagrają lepiej od tych głośniczków manty?

Chodzi o muzykę , film jak i TV :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę Cię... Porównanie do Manty markowego sprzętu. Soundbar zagra lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że zadałem głupie pytanie ale ta manta wbrew pozorom gra fajnie i stąd moje pytanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys mialem zestaw 5.1 manty przy kompie i tez mi sie tak wydawalo do momentu wymiany na zestaw Creative... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie! To mój pierwszy post więc na początku witam wszystkich użytkowników forum!

Przyszedł czas na zmianę mojego leciwego leda 27" więc szukając nowego telewizora trafiłem tutaj i na wątek o Samsungu H6400. Przeczytałem wszystkie 77 stron i co nieco już tam się wyklarowało ale mam jeszcze kilka pytań.

Na początek może kilka informacji

Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?

15 m2 otwarty salon
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?

1,5-3,5 m tu rozrzut jest dosyć duży z racji rogówki ja lubię siedzieć bliżej żona dalej
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ?

2-3, czasem więcej na imprezach
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne?

pod niewielkim kątem ale planuję zakup uchwytu na wysięgniku więc w razie czego poprawię sobie kąt
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć?
j.w. będzie wisiał
6. Jak słońce świeci w pokoju?
2 okna z lewej strony tv na północ, 1 okno dachowe 160cm z prawej strony tv na południe - w zimę świeci blisko tv ale będzie roleta
7. Jaki masz obecnie telewizor?
27" LG monitor komputerowy z tunerem
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?
bez znaczenia wszelkie smarty i skype'y i inne tego typu są mi obojętne
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD )?
HD - pełny pakiet nc+ oglądam głównie HBO i Canal+
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora?
NC+ i konsola Xbox 360 w przyszłości pewnie Xbox One i jeszcze Apple TV
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor?
~4-8h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą?
matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
HBO, canal + dużo oglądam też HBO Go, żona tvn player
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora?
raczej nie wolę komputer czy tablet
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie?
tak często gram w nocy kiedy rodzinka już śpi, ciężko określić procentowo
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień?
ja wieczorami, żona i dziecko w dzień
17. Preferencje co do wielkości?
48-50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
smużenie, wybijający się zielony czy czerwony kolor, w nocy widoczne podświetlenie matrycy na ciemniejszych kolorach
19. Preferencje co do marki?

brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne?
jeżeli już to tylko do gier - pasywne mnie bardziej przekonuje bo można w grze typu split screen widzieć obraz tak jakby na pełnym ekranie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?
do 3000zł

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu?

jak najbardziej - wolę takie rzeczy zlecać specjalistom

Dziwi mnie tylko jedno - zawsze oglądałem testy tv na stronie digitalversus i tam H6200 wypada znacznie lepiej w teście niż tutaj:

http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ue55h6200-p19276/test.html

kontrast 5240:1 natomiast H6400 uzyskał wynik 3380:1

http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ue48h6400-un48h6400-p19290/test.html

Nie zależy mi na pilocie smart bo mam Logitecha Harmony i za nic w świecie z niego nie zrezygnuję więc skłaniałbym się ku 6200.

Kolejna rzecz, która mnie martwi to sławetny kurz na matrycy - byłem w sklepie euro i w modelu 55" H6400 było widać wyraźny ślad kurzu z prawej strony matrycy - nie wspominając o niedoświetlonych rogach.

Powiem tak - strasznie zwracam uwagę na szczegóły i rzeczy takie jak niedoświetlone rogi, kurz czy inne tego typu są dla mnie nie do zaakceptowania i wiem, że o nich nie zapomnę tzn nie przejdę z nimi do porządku dziennego.

Może zatem lepszym wyborem będzie Sony 50W805? Wkurza mnie tylko fakt, że trzeba za niego dopłacić 800 zł więcej :/ A może wstrzymać się jeszcze trochę i będą jeszcze większe przeceny? (uprzedzając fakty nie nie chcę czekać na nowe modele i nie interesuje mnie żadne 4K)

Pozdrawiam wszystkich i będę wdzięczny za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre rozwiązanie to np kołki Fishera dedykowane do rodzaju ściany. Podkładki somokontrujace itp

O dokladnie jakich kolkach mowa, beda prYkrecane do karton gipsu. Chcialbym juz kupic je ale nie wiem jakie beda najlepsze do powieszenia tv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego

a skąd ja mam wiedzieć jakie będą najlepsze,skąd mam wiedzieć czy masz k/g pusty,doklejony do ściany,wypełniony włóknina itp

udaj się do sklepu poproś o mocowanie firmy Fisher do ściany jaka posiadasz.W każdym sklepie budowlanym Ci doradza ,a nawet jak nie będa wiedzieli co i jak to każdy rodzaj kolka masz dokładnie opisany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Proszę Cię... Porównanie do Manty markowego sprzętu. Soundbar zagra lepiej.

Kupiłem soundbar Samsung HW-H450 dokładnie z tego sklepu http://www.afgcomputers.pl/product_info.php?products_id=109436

Cena niska porównując do sieciówek a że jestem z Poznania to odebrałem osobiście.

@mafia, pisałeś, że te głośniczki robią robotę... hmmm....

Grają czasem nawet fajnie ale to nie ma nic wspólnego z mocą 290W RMS.

Szczerze to nie słyszę ani dźwięku przestrzennego ani nie jest to wielki wow. Mam wrażenie, że te moje manty głośniki grają lepiej i słychać przynajmniej stereo...

Do tego listwa głośnikowa troszkę się grzeję :P

Podłączyłem całkowicie bez kabli do TV ale chyba to nie ma znaczenia? Nie udało mi się ich podłączyć pod HDMI a kabla optycznego nie posiadam.

Jak podbić basy w korektorze bo jest na zero i nie mogę ich podbić...

Pozdrawiam

Edytowane przez Kolos28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obadaj instrukcję obsługi. Masz tam napisane jak podbić basy i treble, włączyć tryb dźwięku 3D itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Niestety nie widzę... Możesz mi podpowiedzieć?

Nie chodzi mi o zmianę ze standart na kino itp.

Dobra mam :D

Edytowane przez Kolos28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sprawdzić jaką mam wersję?

Po podgłośnieniu suba i podkręceniu tonów jest sporo lepiej.

Jedyny minus to dzwiek z kablówki. Mam dekoder adb. Połączony hdmi do TV. Dźwięk dużo gorszy niż np. ze smarthub bądź telewizji analogowej gdzie pomijam dekoder.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprawdzisz. Co do aktualizacji to strona 22 instrukcji :)

Z kablówkami tak jest. Jak nie gorszy obraz to dźwięk lub na odwrót. Dlatego też olałem już dawno upc na rzecz n a teraz nc+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak z płynnościa obrazu u Was w H6400? Miałem ten TV przez chwilę (fatalnej jakości matryca...) i przy polecanych ustawieniach ruchu podczas ogladania piłki nożnej były zauważalne lekkie smugi (coś czego nie widzę u siebie na starym samsungu). Pytanie czy nieumiejętnie to ustawiłem czy właśnie tak to wygląda. W filmach podobnego efektu nie widziałem.

Stoje przed wyborem H6400 czy W829, na korzyść samsunga multimedia (a minus kurz?), na korzyść sonego płynność i (niby) jakość obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy motion plus ustawionym na 10/0 miales smugi? Niemozliwe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że sprawdzałem na wszystkich ustawieniach, max tak jak piszesz i tych polecanych (z wyłączonymi upłynniaczami), to było widoczne przy długich podaniach przez całe boisko, inaczej nie dostrzegłem tego. Nie wiem czy pchać się w w829b, samsung obsługiwał np. większe dyski (3TB) i jakoś bardziej przywykłem do ustawień (poprzednie dwa tv też sams).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obraz na 65h6400 na module CI+ od UPC jest plynny

Ostatnio oglądaliśmy LM i żadnego szarpania nie było.Nie jest to co prawda płynność H7000 ale nie ma mowy o szarpaniu czy smużeniu obrazu

Ustawienia to 10/5 i wyłączone wspomaganie led i oczywiście wszystkie wspomagacze obrazu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego dążę. Moim zdaniem to wina operatora / kompresji sygnału a nie wina telewizora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a jak wyglada konkretnie sprawa z tym kurzem na matrycy?? Czy on pojawia sie nagle, jak sie objawia, czy mozna sie jakos tgo ustrzec.

NIe ukrywam ze to mnie najbardziej gnębi bo cene w porownaniu do Sony KDL-55W829 ktory tez mi chodzi po glowie ma wiecej niz zachecajaca ale no wlasnie ten kurz i gwarancja to zakrawa na kpine normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do Was dosyć nie codzienną prośbę.

Nie pytajcie po co ale może ktoś z Was zamieścić zdjęcie wtyczki kabla do wejścia do TV :)

Z góry dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Kolos: której wtyczki? Jest ich kilka :)

Czy ktoś z Was dostał info na telewizorze o wyłączeniu zakładki "Warto obejrzeć" wraz z końcem miesiąca?

Na czarnym forum ktoś takie info podał, ba nawet już nie ma tej zakładki.

U mnie działa, informacji od Samsunga na ekran nie dostałem.

Edytowane przez mafia35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi