Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przejrzałem wszystkie strony niniejszego tematu ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Chcę poprzez laptopa bezprzewodowo udostępnić filmy na tv. Zainstalowałem program Serviio, w nim podałem ścieżkę do katalogów. Ale jak ma w tv włączyć DLNA/AllShare ? Nigdzie nie widzę w menu takiej opcji.

W Panasonicu z 2012 r. bez najmniejszego problemu też przez Serviio oglądałem filmy bezprzewodowo na tv z lapka. A tu nie umiem w tv włączyć tej funkcji. Pomoże ktoś ?

Na samsungi polecam aplikacje PLEX. Serwer instalujesz na laptopie, odtwarzacz z poziomu smart hub na telewizorze. Okładeczki, opisy filmów, kategorie itd i najważniejsze filmy odtwarzane są w trybie direct play czyli tak jakby szły z pendraiva, co oznacza swobodne przewijanie, wyszukiwanie po czasie, zmiany ścieżek dźwiękowych, napisów itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym co podałeś chyba raczej nie da rady. Ja swój powiesiłem na takim: http://allegro.pl/samsung-uchwyt-wieszak-wmn1000b-tv-led-lcd-slim-i4897830620.html

Jest o tyle fany, że można odchylać tv już wiszący w celu podpięcia np. kabla. Odległość od ściany ok. 1 cm (licząc od dołu gdzie są głośniki).

aaaa.... na wentylację to nie ma wpływu.

Myślałem też nad tym wieszakiem który mi podałeś tylko mam pewne obawy - nie wiem czy uzasadnione. Wieszak będzie montowany u mnie na ścianie z boazerią. Kołki mocujące z wkrętami oczywiście w betonie. Wieszak będzie sie jednak opierał o boazerię , jest ona w dobrym stanie ,wydaje się mocna ale miedzy boazerią a ścianą jest około 1 cm pustej przestrzeni. Standardowy wieszak będzie się opierał o boazerię na dużo większej powierzchni co moim zdnaniem rozłozy trochę siłę nacisku. Te dwa krążki stożkowe będą jednak wywierały nacisk na pojedyncze płytki z boazerii więc trochę sie obawiam ,że z czasem się one odkształcą. Może rozwiązaniem były by jakieś aluminiowe płytki o wiekszej powierzchni zamontowane w formie podkładek pod te krążki stożkowe. Hmm sam nie wiem bo ten twój wieszak jest kuszący bardzo. Nie dość ,że mniej wiercenia w ścianie to jeszcze tv wisiałby bliżej ściany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krążki przymocowałem na kołki 10 x 10 cm i jest ok. U mnie te krążki (nie trzeba dawać żadnych podkładek ponieważ od strony wewnętrznej mają takie płaskie pierścienie) opierają się na ściance z płyty wiórowej gdzie pusta przestrzeń wynosi 2 cm. Wieszałem go z duszą na ramieniu bo to jednak cienka stalowa linka ale wszystko skończyło się pozytywnie. Nie wziąłem pod uwagę jednak małej odległości od ściany i podświetlenie led, które sobie zafundowałem trochę świeci nie tak jak to sobie wyobrażałem. Ale ogólnie rzecz ujmując jest ok. Zrobiłem kilka fotek więc sobie looknij na to wszystko.

pozdrawiam

20150226 185944 komp

20150226 190448   Kopia

Edytowane przez django

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem w wyprowadzeniem dźwięku optykiem z tv. Xbox one podłączony przez hdmi z tv. I dalej tv optykiem z zestawem z5500. Wcześniej na starym lg tak działało tu nie chce. Pytanie, czy tv przepuszcza dźwięk 5.1 z hdmi na wyjście optyczne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy soft widzę dzisiaj wpadł, ale numer chyba ten sam tylko data dzisiejsza :-)

Edytowane przez WojtekX1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@buczo - automatycznie mi nie dekoduje DTS, DD. Niestety muszę przełączyć wyjście audio na zewnętrzne głośniki. Wtedy z głośników tv nic nie leci a na ampli dźwięk jest świetny.

Szkoda, że z automatu tak nie ma (równolegle nie wysyła na 2 wyjścia).

Robię: Tools --> Wybór głośników ...i jazda

Co do wieszania tv. W zestawie sa 4 plastikowe podkładki - dystanse. Używać ich czy nie trzeba ? Jak sądzicie czy bez tego można coś uszkodzić fizycznie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam mały problem. Mam do TV podłączoną Yamahę PianoCraft MCR-750 i nie potrafię wypuścić dźwięku z telewizora na zewnętrzne głośniki. Oba sprzęty można podłączyć jedynie przez HDMI (ARC), Samsung odnajduje Bluray'a, przełącza z automatu dźwięk na odbiornik i wtedy następuje cisza. Anynet+ również widzi podłączony sprzęt natomiast nie chce się z nim połączyć. Miał ktoś podobny problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam wrażenie że po zmianie softu filmy mkv remux (25-30gb) zaczęły działać jak należy może ktoś zerknąć na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy z najnowszym firmware wszystko OK ? Boję się zrobić update od dłuższego czasu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego Samsung wypuścił kolejne 2604.1 ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne 850mb niczego. Skoro Windows xp mieścił się na płytce CD to co do cholery może być w oprogramowaniu do telewizora, że tyle zajmuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to ma w ogóle do rzeczy? Masz internet na korbę, że ściąganie aktualizacji tak ciebie boli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyobraź sobie że mam. A z okna taki widok, że tysiąc calowy Szajsung nie da mi lepszego.

Pomijając wszystko, co dało mi przez ten czas jaki mam TV ok 10 giga aktualizacji. Zepsucie lip-sync i dolby digital? Więcej zmian nie zaobserwowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego Samsung wypuścił kolejne 2604.1 ;-)

Co nie oznacza, że poprzedni był zły. Może być to aktualizacja nawet pod dvb-t któregoś kraju itp.

Kolejne 850mb niczego. Skoro Windows xp mieścił się na płytce CD to co do cholery może być w oprogramowaniu do telewizora, że tyle zajmuje?

Sama instalka zajmowała xp zajmowała płytę cd czyli 650-700MB. A na dysku po instalacji ile? 4GB? A po instalacji directx, sterowników i innych [beeep]ereli? A aktualizacje w smartfonach też podchodzą do 1GB...

Wysłany z Piątej Galaktyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soft 2604.1 został zdjęty ze strony i zastąpiony poprzednim 2602.

Czyli wniosek jest taki by nie kombinować na zapas tylko czekać na OTA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem update do najnowszego dostępnego z poziomu tv - jakimś cudem opcja aktualizacji była dostępna.

Po 48h używania jeden raz telewizor po włączeniu wyświetlał obraz z NC+ ściśnięty w poziomie do pół ekranu. Pozostała połowa była różowa. Ktoś już o tym pisał.

Żenada !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jade na tym najnowszym, wycofanym sofcie i nie widzę wad. Przynajmniej z poziomu mojego uzytkowania. Nc+ i ps4 dziala ok. Brak negatywnych zmian.

Wysłany z Piątej Galaktyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacja jest za często ale mimo wszystko nad tym pracują więc chwała im za to. A, że każdy instaluje jak tylko wypuszczą to już inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 48h używania jeden raz telewizor po włączeniu wyświetlał obraz z NC+ ściśnięty w poziomie do pół ekranu. Pozostała połowa była różowa. Ktoś już o tym pisał.

U mnie dla odmiany działo się tak na starszych softach, za to od pewnego czasu problem ani razu nie wystąpił :D

Może to przypadek po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie cofnięto wersję do 2602 za to wersja 2604 jest OTA czyli cyrku ciąg dalszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi