Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec na co czekasz

z jakiego sklepu był zakup?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Komputroniku, mają na sklepie jeszcze 1 egzemplarz i w tym tygodniu jadę go sprawdzić/wymienić.

I jeszcze jedno pytanie, jakie najlepiej dać ustawienia telewizora żeby sprawdzić to możliwie najlepiej w sklepie? Dzisiaj rano dosyć długo przyglądałem się temu ekranowi i ciężko było wychwycić te "smugi" przy świetle dziennym. Są one natomiast bardzo dobrze widoczne w nocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sobie odpowiedziałes. Sprawdzenie cloudingu w sklepie jest niemal niewykonalne. Chyba że gdzieś na zapleczu we wzglednej ciemności.

Edytowane przez Miszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć,

którkie pytanie,

czy modele

Samsung UE55H6400 Samsung UE50H6400

to są te same telewizory z różnymi wielkościami ekranów? chodzi mi o jakość obrazu, czy to jest ta sama matryca? chce kupic dziadkom tv, wzialbym 55'' jak w tescie ale nie zmiesci sie w miejscu gdzie ma stac/wisiec, 50 pasuje idealnie. Moge brac 50''? bedzie jak w 55'' tylko troche mniejszy?

wiem, ze jest 48'' H6200, podobny ale jestem w stanie doplacic do 50tki..

b.prosze i dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 trafia się na CMO. Warto sprawdzić przed zakupem. Pomijając to, to jest ten sam telewizor tylko z różną przekątna. Dla świętego spokoju brał bym 48 cali lub właśnie 55.

Wysłany z Piątej Galaktyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mafia35,

dzieki za odp, czyli wybieram ue48h6200 ze wzgledu na szafe, dziadkom i tak styknie 48'' dla siebie wzialbym 55'' wiadomo :)

ale tez patrzac na roznice w cenie miedzy ue48h6200 vs ue55h6400 to tak jak w wielkosci matrycy tak w cenie jest b.duza wg mnie przepasc ;)

rozumiem, ze model ue48h6200 vs ue48h6400 rozni sie rylko pilotem smart i dodanymi okularami 3d poza tym wszystko to samo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 6200 nie ma pilota smart w ogóle. Ja bym brał 6400. Nie wiem dlaczego ale wg testów 6200 ma gorszy kontrast choć powinno być to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za pomoc. Telewizor wymieniony, gra świetnie, clouding minimalny, jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadowolenie jest najważniejsze

Teraz go ustaw odpowiednio to będzie jeszcze mniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze. Jutro jade jeszcze raz do marketu potestowac TV. Bedzie w tym H6400.
Macie moze jakies materialy testowe 4K, Full HD oraz cos w SD? chcialbym je na pendrive i podlaczyc do TV w markecie.
Dodatkowo wezme ze soba PS4 i zapytam sie czy moge podlaczyc.

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 6200 nie ma pilota smart w ogóle. Ja bym brał 6400. Nie wiem dlaczego ale wg testów 6200 ma gorszy kontrast choć powinno być to samo...

Zakładając, że ma tą samą matrycę...może mieć rodzaj, jak VA, ale niekoniecznie model, który jest w 6400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okey ten pilot i okulary nie są ważne - osoby w wieku 70+ oglądają tv - to tyle:)

co do kontrastu to na forum jest test 48h6200 i 55h6400 w tym temacie i w wątku o 48" rzeczywiście jest info, że kontrast jest gorszy niż w modelu 55'' ale dla dziadków wątpię aby było to zauważalne.. cena 48h6200 jest bdb. ok 2.2k tv duzy, bdb ma opinie w tescie na strone tutaj.. wiec chyba nie ma sie co zastanawiac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mafia35

bardzo dziekuje za opinie.

wzialbym oczywiscie 48h6400 ale w firmie gdzie pracuje akurat mamy slaby zakup tego modelu a 6200 bede mial bdb cene stad wybór bez smart pilota i oksów.

tak czy inaczej, dziekuje Tobie za pomoc i szybkie odpowiedzi. chyba wszystko juz jasne;) pozdr.!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyszedł mój UE55H6400. Fajny telewizorek. Też mam jednak pytanie o Clouding. Jak na ekranie jest cokolwiek to nie ma tragedii, ale jak ekran jest pusty, sama "czerń" to składa się ona z kilku plam. Normalne chyba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. To jest właśnie clouding....nierównomierne podświetlanie objawiające sie tym, że na ciemnych scenach masz plamy - chmurki. To nie jest normalne. Imho tego nie da się oglądać bo to widać zawsze w nocy, w ciemnych scenach.

Ot...direct led...niby.

Edytowane przez firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak ja na ten TV patrzyłem, albo był taki chwilowo, świeżo po wyciągnięciu z pudełka. Teraz sprawdzałem przy pogaszonych wszystkich światłach w mieszkaniu - cała "czerń", bo trudno tutaj mówić o czerni jest naprawdę ładnie równomierna. Prawie żadnych plam nie ma. Mówię o sytuacji, kiedy patrzę na pusty, podświetlony ekran. Tym bardziej na filmach nie ma mowy o żadnych chmurach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

De facto nie ma znaczenia to co wyświetlasz - nawet na typowo czarnej planszy nie powinno to sie pojawić...a w filmach, pewnie dałoby się zauważyć, musiałbyś po prostu mieć konkretny film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasna sprawa. Tak czy siak pozostaje się tylko cieszyć, że trafił się dobry egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanio. Przy zamianie telewizora zostawiłem wszystkie pozostałe elementy ze "starego" i okazało się, że w małym multimedialnym pilocie działa tylko przycisk włączania tv. Pilot ten działał w poprzednim modelu normalnie. Jest coś czego nie zrobiłem czy może te piloty są przypisane każdy do swojego telewizora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanio. Przy zamianie telewizora zostawiłem wszystkie pozostałe elementy ze "starego" i okazało się, że w małym multimedialnym pilocie działa tylko przycisk włączania tv. Pilot ten działał w poprzednim modelu normalnie. Jest coś czego nie zrobiłem czy może te piloty są przypisane każdy do swojego telewizora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi