Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hehehe, żyje, żyje i plam dostaje:) po 3 latach Ale jako funkcjonalność smart utrzymana:)
U mnie jak nowy żadnych problemów to już 4 rok ale nic nie trwa wiecznie

Wysłane z Honor 9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na chwilę bieżącą nic z nim się nie dzieje. Działa  bezproblemowo. Plam brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ogromna prośba widzę że niektórzy was w dalszym ciągu posiadają Samsunga H6400. Moja prośba jest taka czy bylibyście w stanie podesłać mi ustawienia menu serwisowego dot. balansu bieli ? Niestety trochę namieszałem i nie jestem przekonany do ustawień które mam aktualnie. Konkretnie chodzi o ustawienia znajdujące się pod opcją ADC->White balance

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jej ile lat minęło. Samsung wisi i działa czy coś się dzieje z obrazem nie wiem nie znam się. Nigdy nic w nim nie ustawiałem w żadnych ustawieniach jak wyżej kolega nawet nie wiedziałem że można . Co mogę samemu po prawić ?
Mam jeszcze jedno ważniejsze pytanie czy ma ktoś ten telewizor z parowany/połączony z Soundbarem JBL BAR 3.1czytam i są jakieś problemy z połączeniem tego samsunga z tym JBL i czym wczoraj się dowiedizałm, że jest coś takiego jak kabel optyczny. I czy będę tak mógł zrobić, że jednym pilotem będzie włączał się soundbar  TV i  dekoder ;>?  (chociaż teraz włączam dekoder i tv oddzielnie ;/ ).
Niestety, ale Pan na infolinie nie wiedział nic o dziadku h6400 ;/ Dowiedziałem się tylko, ze ma BLU i wejście na kabel optyczny.

Pozdrawiam

P.S-dalej badam temat, czy ten model ma HDMI ARC ?

Edytowane przez radeon87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie już nikt tutaj nie zagląda, ale być może ktoś jeszcze jest w posiadaniu tego tv oprócz mnie. Do tv nadal wychodzą aktualizacje, czyli nie jest tak źle, u mnie widać małą plamę kurzu, dodatkowo kiedyś dostały się (nie wiem jak) 3 małe owady do matrycy i są widoczne na ekranie. Nie chcieli mi tego wyczyścić na gwarancji, a samemu to nie do końca wiem czy ryzykować. 

Ale nie o tym, do osób korzystających z aplikacji youtube, czy u was można też wybrać maksymalną jakość 720p, wydaje mi się, że wcześniej można było oglądać w 1080p. Chociaż zawsze miałem ustawione to na automat, ale jakość wyświetlanego obrazu była lepsza i stąd wnioskuje, że coś się zmieniło.

Pozdrawiam Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, BarteqW napisał:

Pewnie już nikt tutaj nie zagląda, ale być może ktoś jeszcze jest w posiadaniu tego tv oprócz mnie.

Jeszce ktoś zagląda :) I jak najbardziej, ktoś jeszcze jest w posiadaniu tego TV - w końcu nie jest aż tak stary ;P

8 godzin temu, BarteqW napisał:

Ale nie o tym, do osób korzystających z aplikacji youtube, czy u was można też wybrać maksymalną jakość 720p, wydaje mi się, że wcześniej można było oglądać w 1080p. Chociaż zawsze miałem ustawione to na automat, ale jakość wyświetlanego obrazu była lepsza i stąd wnioskuje, że coś się zmieniło.

Pozdrawiam Bartek

Potwierdzam, u mnie również maksymalna jakość to 720p. Przyznam, że wcześniej nie raz sprawdzałem, czy to co oglądam ma najlepszą możliwą jakość, ale za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć czy było 1080p.

Pozdrawiam,

Bartek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagląda zagląda :) TV bardzo udany więc mam nadzieję że jeszcze dłuższą chwilę nie wyzionie ducha.

Odnośnie 1080p - potwierdzam że od początku zawsze było 720p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawił się nowy soft po latach, czy ktoś testował? Co do kurzu- ciemne plamy i wypalonych ledów niebieskie plamy, to pierwsze sam wyczyściłem, drugie będę wymieniał wszystkie listwy jak przyjdą z alliexpres koszt 90zł!, Dodatkowo zakleiłem wszystkie otwory gdzie ten kurz może wejść, a jest ich sporo po zdjęciu pokrywy tv.

IMG_20200113_122800.jpg

IMG_20200113_111844.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pojawił się nowy soft po latach, czy ktoś testował? Co do kurzu- ciemne plamy i wypalonych ledów niebieskie plamy, to pierwsze sam wyczyściłem, drugie będę wymieniał wszystkie listwy jak przyjdą z alliexpres koszt 90zł!, Dodatkowo zakleiłem wszystkie otwory gdzie ten kurz może wejść, a jest ich sporo po zdjęciu pokrywy tv.
IMG_20200113_122800.thumb.jpg.1996918ac3fb4f58034574f0f053878d.jpg
IMG_20200113_111844.thumb.jpg.ae9c6b2b45e30bf4b46102c382982d02.jpg
Dasz namiar na zakupy z ali?

Tapnięte - Notem 10+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, piotr_the napisał:

Pojawił się nowy soft po latach, czy ktoś testował?

A gdzie ten nowy soft ?? Bo nigdzie nie widzę ?? U mnie zero plam, zero wypalonych ledów działa niestety bardzo dobrze :( a już chciałem mieć pretekst na jakąś 75 :D

Edytowane przez modoc
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też się przyglądam ze zdumieniem tej informacji o sofcie i się zastanawiam jakim cudem ja jej nie mam. Jeśli chodzi o samodzielne czyszczenie matrycy to mam pytanie czy mocno to skomplikowane? No i pytanie o zakłamanie tychże dziur. Nie musi być tam wentylacja?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam identyczne plamy na 48h6400 tylko jedną na dolnej krawędzi i jedna na górnej. pojawiły się ok. roku po końcu gwarancji. Nawet kolor mam taki sam,coś pod fiolet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, samsungus napisał:

No właśnie też się przyglądam ze zdumieniem tej informacji o sofcie i się zastanawiam jakim cudem ja jej nie mam. Jeśli chodzi o samodzielne czyszczenie matrycy to mam pytanie czy mocno to skomplikowane? No i pytanie o zakłamanie tychże dziur. Nie musi być tam wentylacja?

Czyszczenie matrycy nie jest proste, ale jeżeli robi się powoli i oglądanie parę filmików to jest to do zrobienia! Podstawa to matryca - ekran do dołu na końcu i tak ma ostać nie podnosić by nie uszkodzić, wcześniej można rogi matrycy z ramką zakleić taśmą by się nie przesunęło! Ostrożnie z uwalnianiem driverów płytek połączonych z matrycą by nie urwać! i pod nimi trzeba oderwać taśmę czarną bo są śrubki do odkręcenia, w miejsce gdzie się wkręca wieszak wkręcić śruby by unieść wszystko po odblokowaniu ramki. Jak znajdę filmiki to wkleję! Co do zaklejania tych otworów to podobno serwis też zaklejał, a ja dam dodatkowo pastę termo pod nowe diody!

14 minut temu, szwagier44 napisał:

Mam identyczne plamy na 48h6400 tylko jedną na dolnej krawędzi i jedna na górnej. pojawiły się ok. roku po końcu gwarancji. Nawet kolor mam taki sam,coś pod fiolet.

Wypalony luminofor na diodzie i dlatego taki kolor! 

Tu pokazane jest ten kurz, robiłbym to w rękawiczkach!

?https://youtu.be/8FgDd5tOIwc?

Tu jest pokazane jak to bezpiecznie rozbierać, lecz to LG i sposób z wykałaczkami nie zadziałał u mnie, zwolniłem zaczepy ramki i wyszło z dwoma filtrami, które wyciągnęłam po odblokowaniu ramki i małych zatrzasków już na podłodze ! Robiłem 48 cali do 55 przydała by się druga osoba! ? Do usunięcia ?https://youtu.be/_OOkbvmRaEY?

Jak tego nie robić i co można uszkodzić przez niedbalstwo i druciarstwo to tu można zobaczyć 🙂?https://youtu.be/RpvCXIr-AY0? 

I jeszcze ekstremalnie wypalone diody fiolewe(niebieskie) :)?https://youtu.be/Ub55zqK50bE?

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra jestem po wymianie pasków różnica kolosalna lepszy kontrast i jasność tv, przywrócenie ciepłych barw nie męczy wzroku i jest obraz kinowy lepsza ostrość i wieczorem ustawienie eko na 10 wali po oczach. Diody okazało się wszystkie już były niebieski w porównaniu do nowych. Błąd, że zamówiłem najtańsze bo jedna była przepalona a kilka z uszkodzonymi soczewkami co widać na białym tle jako plamki bielsze! Będę reklamował u Chińczyka.

IMG_20200206_092120.jpg

IMG_20200206_104805.jpg

IMG_20200206_180111.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mnie przeraża taka operacja czyszczenia matrycy. Chyba bałbym się zrobić to samodzielnie.
Euro2020 w 4K więc powoli rozglądam się za nowym telewizorem i chyba będę musiał zmienić nick, bo po tych smutnych doświadczeniach z Samsungiem chyba nadszedł czas na zmiany marki.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, samsungus napisał:

Trochę mnie przeraża taka operacja czyszczenia matrycy. Chyba bałbym się zrobić to samodzielnie.
Euro2020 w 4K więc powoli rozglądam się za nowym telewizorem i chyba będę musiał zmienić nick, bo po tych smutnych doświadczeniach z Samsungiem chyba nadszedł czas na zmiany marki.

Polecam Sony mają dobre telewizory , od Oledów po LCD . Dają rade i na euro jak znalazł .

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, samsungus napisał:

Jak się robi powoli to się nie uszkodzi. Widać, że producenci lecą sobie w kulki z tymi ledami, ich czas życia jest 2-4 lata i świecą o połowę mniej i na niebiesko, 4k to nic prawie nie nadają prócz Netflix parę filmów i seriali. Matka kupiła tanie tv 55 Thomson 4k Android za 1299zł ma internet w Play to jej seriale w 4k limit 100Giga w 7 dni zjadło:-)

Parę fotek jak rozbierać tv głośnik odłączyć, śrubki do odkręcenia pod taśmą na dole, zaczepy do uwolnienia.

Ogólnie ciekawe, które tv mają lepsze te ledy, ja dałem pastę termo pod nie bo mają 2,4W jedna, ale czy to coś da to wątpię. Mam ustawione eko jasność w zakresie 9-16.

IMG_20200206_081543.jpg

IMG_20200206_082255.jpg

IMG_20200206_083000.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem szczęśliwym posiadaczem H6400 od ponad 5 lat. Teraz mam z nim pierwszy problem: Będą na wakacjach nagrałem kilka filmów dronem w .mp4 w 4k i niestety TV nie chce tego otworzyć. Telefon czy komputer radzą sobie bez problemu. Mógłby któryś z was zerknąć czy u niego jest ten sam problem? 

Jak dotąd TV czytał wszystko co mu dałem a tu taka lipa :/ 

Link do materiału: (180MB): Film z wakacja (Malediwy 2020)

Teraz jedyne co mi zostaje to wrzucanie filmów na YT i ich odtwarzanie w TV ale nie tędy droga a wszystkich konwertować też mi się nie chce.

Ewentualnie posiada ktoś z was coś w stylu: H96 max który da rade dekodować ten plik i wyświetlić na naszym TV?

Niestety z moim się nic nie dzieje, 0 plam itp i nie mam podstaw aby się go pozbywać z domu. 

Pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem H6400 od ponad 5 lat. Teraz mam z nim pierwszy problem: Będą na wakacjach nagrałem kilka filmów dronem w .mp4 w 4k i niestety TV nie chce tego otworzyć. Telefon czy komputer radzą sobie bez problemu. Mógłby któryś z was zerknąć czy u niego jest ten sam problem? 
Jak dotąd TV czytał wszystko co mu dałem a tu taka lipa :/ 
Link do materiału: (180MB): Film z wakacja (Malediwy 2020)
Teraz jedyne co mi zostaje to wrzucanie filmów na YT i ich odtwarzanie w TV ale nie tędy droga a wszystkich konwertować też mi się nie chce.
Ewentualnie posiada ktoś z was coś w stylu: H96 max który da rade dekodować ten plik i wyświetlić na naszym TV?
Niestety z moim się nic nie dzieje, 0 plam itp i nie mam podstaw aby się go pozbywać z domu. 
Pozdrawiam
Marcin

Zastanawiam się jak chcesz oglądać materiał 4k na telewizorze FullHD? Przecież to technicznie niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, samsungus napisał:

Zastanawiam się jak chcesz oglądać materiał 4k na telewizorze FullHD? Przecież to technicznie niemożliwe.

Oj. To się narobiło. Od jutra już nie będę włączał filmów 4K na tv FHD. Do tej pory nie wiedziałem ze to jest niemożliwe i włączałem... co za niefart.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, samsungus napisał:

a czemu niemożliwe - player 4k z rozdziałką wyjściową w FullHD i wszystko powinno śmigać bez problemu (player zdekoduje 4k i zrobi downscale)

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi