Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam uprzejmie

Na szczęście nie tym razem choć Samsung jest znany z takich akcji. Po prostu nie ma ani z poziomu tv ani na stronie Samsunga. Pewnie znów coś spieprzyli bo statystycznie częściej pieprzyli niż coś nowego wprowadzali.

Szczerze mówiąc mam mój TV od 15 miesięcy i nie zauważyłem żadnej zmiany po aktualizacjach, że niby coś nowego, lepszego itp. Mnie te aktualizacje przypominają te od Sony w PS3 i PS4 - poprawienie stabilności systemu ;) Są w ogóle gdziekolwiek changelogi do aktualizacji historycznych i bieżącej?

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...].Są w ogóle gdziekolwiek changelogi do aktualizacji historycznych i bieżącej?

Nurtowało mnie już to kiedyś :

http://hdtvpolska.com/topic/33033-test-3d-lcd-led-samsung-ue55h6400/?p=366398

Jak napisał mafia35 : "Samsung nigdy nie podaje changeloga".

Reasumując developerka obejmuje zmiany w czymś tam gdzieś tam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Posiadam ten telewizor od paru miesięcy i mam z nim jeden problem.

Zrobiłem sieć domową z dyskiem zewnętrznym podłączonym do routera i udostępnianiem plików przez DLNA. Dysk jest w formacie NTFS.

Problem polega na tym że pliki nie odświeżają się na telewizorze. Na komputerach/smartfonach wszystkie pliki są widoczne, na telewizorze tylko dana część. W opcjach routera udostępniłem 3 katalogi Filmy/muzyka/seriale lecz w TV w tych folderach nie ma części plików brakuje po prostu części folderów.

Ktoś spotkał isę z takim problemem? Jak go rozwiązać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy,

stoję przed zakupem TV 55" FullHD.

Swój krąg zainteresowań zawęziłem do modeli:

- Samsung UE55H6400

- Samsung UE55J6300

- Sony KDL-55W755

Mam niewielką 3-osobową kanapę, ustawioną na wprost telewizora, w odległości 2,8m.

Najbardziej zależy mi, aby nowy TV obsługiwał sprawnie i szybko pliki wideo (avi, mp4, mkv, mov) oraz czytał napisy (txt, srt), tak aby spokojnie dało się je przeczytać.

To teraz, który i dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obojętnie. Wszystkie 3 są porównywalne i bardzo dobre. Sony ma Androida, J6300 Tizena a H6400 zwykłego smarta. Ja bym wybierał między J6300 a Sony. H6400 jest bardzo dobry ale bywały problemy z kurzem na matrycy. I tylko z tego powodu bym sobie go darował.

Jak zrobisz to będzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Samsunga jest nowy firmware 2850 z 2 sierpnia. Ciekawe co popsuli tym razem ;)

Edytowane przez rbb1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Szybkie pytanie. Czy da się i czy jest sens spróbować zareklamować tv w Samsungu na tzw.DSE ale po roku użytkowania? Wielkość 65"matryca AUO. Dse było widoczne od nowości więc nie ma tu mowy o kurzu. Przy oglądniu filmów wogóle to nie przeszkadza tymbardziej, że clouding jest minimalny a obraz jest naprawdę super ale ja też dużo gram i wgrach zaczyna mnie to drażnić. Fakt widoczne jest to tylko w ciemnoszarych sceneriach ale jest i nie problem było by to przedstawić serwisowi. Tylko czy mam jakieś szanse?

Edytowane przez wojcik_dan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, w moim UE50H6400, który mam niespełna miesiąc zauważyłem clouding. Najbardziej jest widoczny podczas jasnych scen z jednolitym tłem i podczas horyzantalnego ruchu kamery. Czy waszym zdaniem jest on akceptowalny? Telewizor kupiony w EuroRTVAgd z magazynu. Wyprodukowany w marcu 2016 r.

https://1drv.ms/i/s!AkWSziB_5ESei3OZV3ESGW8GEHCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie clouding tylko banding lub jak kto woli dse.

A najważniejsze czy dla Ciebie jest akceptowalny;-)

Ps:klikam w link ale nic nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, moja pomyłka, chodziło mi oczywiście o banding czyli te pionowe pasy. Czy jest on do zaakceptowania? Żyć z tym i się przyzwyczaić czy ryzykować przy ewentualnej wymianie, ze się trafi na coś gorszego... Czy ma ktoś podobny przypadek u siebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy musicie sobie odpowiedzieć na pytanie czy Wam to przeszkadza?

Sa osoby które nawet tego nie zauważą ale jak juz zauważą to widza to non stop. DSE przeszkadza przy transmisjach sportowych i grach. Mi np osobiscie DSE przeszkadzalo by najmniej ale to mi bo nie gram a mecze oglądam sporadycznie

Reklamować zawsze można niech serwis przyjedzie i oceni. Tylko potem żeby się nie okazało ze tak jak w przyslowiu"zamienil stryjej siekierke na kijek"

Wysłane z mojego SM-N910C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 15 dni temu dokonałem zakupu UE50H6400 w Morele.net. Telewizor przyszedł i po około 3 dnia - nie wiem, może wcześniej nie zauważyłem; zobaczyłem pionowe pasy. Były na tyle widoczne, że nawet podczas oglądania programów i przy horyzontalnym ruchu kamery, było ewidentnie widać 2 pionowe pasy. Efekt był tak uciążliwy, że miejscami odwracał uwagę od oglądanego obrazu. Oglądając film, w niektórych scenach nie skupiałem się na treści, a na 2 cholernych pasach na ekranie. A wyglądało to tak: http://i.imgur.com/4seQydZ.jpg
Próbowałem pozbyć się ich siłą - kosztem ustawień. Ostatecznie, 13 dnia od chwili zakupu, zgłosiłem w sklepie, że chcę skorzystać z 14-dniowej opcji odstąpienia od umowy zakupu na odległość.
Tego samego dnia, przeszukałem internet by znaleźć inną dostępną sztukę UE50H6400 i okazało się, że w Morele.net już ich nie ma, a poza 2 sklepami - Avans i Electro, które cieszą się mocno naciąganą opinią; ciężko jest trafić na dostępny model w dobrym sklepie. Ostatecznie udało mi się znaleźć sklep stacjonarny w Łodzi z 3 nowymi egzemplarzami z marca tego roku. Sprawdzone zostały dla mnie 2 sztuki z czego wybrałem jedną, która dziś do mnie dotarła. Póki co - odpukać, jestem z niej ogromnie zadowolony. Żadnych pionowych czy poziomych pasów. Oczywiście - jak to przy LCD bywa, rogi są nieco ciemniejsze, ale uwidacznia się to tylko przy białym / jasnym tle, ale nie jest uciążliwe czy bardzo widoczne. Taki standard...

Moja rada - nie próbujcie korygować ustawień, pasy nie znikną. Jeśli macie taką możliwość, reklamujcie / zmieniajcie egzemplarz na inny (14-dniowa możliwość odstąpienia od umowy kupna na odległość lub 3 dniowa od chwili otrzymania TV i wtedy sprzedawca zamawia kuriera i zamienia egzemplarz lub zwraca kwotę (która swoją drogą może być pomniejszona o wartość zerwanych folii ochronnych, rys itd. itd.)).
Uwierzcie, jeśli RAZ zobaczycie te pasy, będą się one rzucać w oczy w niektórych scenach skutecznie odrywając Was od filmu czy programu. Minus jest taki - dostępność H6400 jest bardzo, ale to bardzo niska (przynajmniej jeśli chodzi o wersję 50", wersji 48" zdaje się być znacznie więcej i chyba podobnie z 55"), a do tego dochodzi fakt, że nie każdy sprzedawca - szczególnie w sieciówkach, będzie chciał wypakować Wam 2 i więcej sztuk by sprawdzić matrycę na jasnym tle...Mimo to, warto zmienić egzemplarz w miarę możliwości. Różnica jest diametralna.

Edytowane przez Ave20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie wymieniać póki można. Ja mam swój już ponad rok i jak gram to czasami mnie to drażni i nie wiem czy podejdzie to pod gwarancję? Dla kogoś kto oglądałby na nim filmy nic nie zobaczy ale w grach już tak na szarej scenerii. Próbować z gwarancją czy teraz to już po ptakach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, kontakt telefoniczny z biurem obsługi Samsunga z pewnością nie zaszkodzi. Dowiesz się chociaż, czy masz szanse na naprawę, czy tego typu wady nie podlegają gwarancji. Może ktoś na forum przeszedł przez taką sytuację. Mi udało się zmieścić w 14-dniowym okresie. Życzę Ci powodzenia i miejmy nadzieje, że sprawa znajdzie swoje pozytywne zakończenie.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W fabrycznej matrycy miałem banding, a potem doszedł problem z kurzem. Ostatecznie wymienili mi matrycę i ta nowa jest idealna pod każdym względem. Ale ja mam gwarancję plus z MM to jest inna rozmowa bo na infolinii szajsunga usłyszałem, że TV to nie urządzenie hermetyczne i kurz może się dostawać...

Taptaptap Mlais M52

Edytowane przez radier
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mój banding na razie odpuszczę, jednak aż tak bardzo mnie nie drażni. Telewizor jest nowy bo z marca i jestem ciekaw czy też będzie miał problem z kurzem na matrycy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widać na forum to Samsung nic sobie nie robi z problemu kurzu w starych matrycach, nie wiem jak w nowych czas pokaże zatem Twoje szanse na spotkanie się z tym zjawiskiem w ich firmowej matrycy jeśli takową posiadasz szacuję na ok. 60-70 % w przeciągu najbliższego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie jest to wada konstukcyjna i tyle. Na szczescie wymieniaja na gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to przez ostatnią aktualizację 2850 ale przestał działać flash w przeglądarce. Sama przeglądarka jest ze stycznia więc wygląda na to, że to wina telewizora. Wkurzał mnie monit o aktualizacji więc kliknąłem na moich obydwóch h6400 i teraz nie mogę sprawdzić czy na starym sofcie chodzi flash czy nie; a chodził na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam przymierzam sie do zakupu wieszaka pod tv. I za cholerę nie wiem co wybrać pod nasz model. Wiadomo nie chcę kupić badziewia i nie chcę przepłacać. Co możecie polecić zależy mi na regulacji pionowej i poziomej. Plus by można było zamonować soundbara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś z Was problemy z żyroskopowym pilotem? Strasznie mi od jakiegoś czasu zamula.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na przykład regularnie wymeldowuje się wskaźnik. Cała guzikologia bangla a wskaźnika brak. Wyciągnięcie/włożenie baterii zamyka temat ale ile można... Średnio raz w tygodniu mówi radośnie bye bye.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszę odnośnie dźwięku. Dodam, że tv połączony optykiem z amplitunerem i zestawem głośników 5.1. Chciałem przetestować sprzęt i w tym celu na pendrive umieściłem plik z testem DD 5.1 przy ustawieniu dźwięku na DTS neo jakaś padaka. Fronty i centralny ok. Problem pojawił się z przy lewym SR. Prawy ok. Natomiast gdy miał iść sam tylny lewy SR wraz z nim grał tylni prawy SR oraz prawy Front. SW także nie wydał z siebie tchnienia. Dopiero lekko chyba zadudnił w momencie gdy wszystkie głośniki miały grać. Przy ustawieniu dźwięku na Digital Dolby wszystko gra jak należy. Czy można to reklamować? Czy jest to wina samego systemu DTS neo?

Przy okazji dodam, że z pendrive puściłem materiał w DTS i w opcjach dźwięku tv od razu pojawiła się jako czwarta ta opcja. To zagrało pięknie. Poezja.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dts neo to emulacja DD5.1 na głośnikach 2.0 lub 2.1... Więc nie dziw się, że sprzęt wariuje... A spróbuj ustawić pcm a na ampli wymusić DD 5.1..

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi