eLBeG 9 Napisano 4 Grudnia 2014 Miszek, Ty też oddałes, co było u Ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricco1 7 Napisano 4 Grudnia 2014 ciekawe jaki do mnie przyjedzie egzemplarz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 4 Grudnia 2014 Vader egzemplarz 2 w pierwszym wgnieciona matryca w drugim jak wyżej Elbeg Nie robiłem przez gwarancje tylko z sąsiedniego forum po prostu czekałem na sztukę dobra i sie nie doczekałem ,ale trzeba przyznać że sprzedawca zachował sie fer Miszek nie celuje w h6400 za bardzo sie przyzwyczaiłem tu do Was aby tak łatwo zmienić model A poważnie to w niedziele będą 3 sztuki oglądane i męczone h7500 i h8000 no i oczywiście h7000 pierwszy to UHD więc..............drugi to połamaniec więc............więc sam już nie wiem,jak mnie coś trafi to może na raty to coś co na czarno gra i po jakimś czasie się różowe robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bogdan55 0 Napisano 4 Grudnia 2014 Witam, Po przeczytaniu testów i waszych wypowiedzi na forum, parę dni temu kupiłem 55H7000. Chcąc sprawdzić jaką mam matrycę wszedłem do menu serwisowego i tam gdzie według was jest symbol matrycy mam literkę "L" zamiast "A". Wygląda to tak: OPTION: 55L2UF7EH...NONE. Czy to oznacza, że ta matryca nie jest Samsunga ?Czy ktoś wie co to jest za matryca ?Dzwoniłem do Samsung Polska z pytaniem, czy do tego modelu montowali inne matryce. Odpowiedzieli, że nie mogą udzielać takich informacji. Dziwne !Proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricco1 7 Napisano 4 Grudnia 2014 tu jakoś same dziwne historie się trafiają z tymi telewizorami:( Czy znajdzie się choć jedna osoba która powie...kupiłem....i wsio w porządku:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 4 Grudnia 2014 jakie dziwne nie przesadzaj to że trafiłem na 2 wadliwe egzemplarze nie świadczy że cała seria jest do niczego Poczytaj co ma do powiedzenia Vader Mafia i inni Teraz właśnie siedzę nad C650 i nikt mi nie powie ze jarzeniówka była zła,no może poza zużyciem prądu>ale robienie krawędziaków tylko po to aby były cienkie jest bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) C650 to klasa sama w sobie. Bardzo udany model. Co do H7. No cóż, jak ze wszystkim. Można trafić lepiej lub gorzej. Ja na Twoim miejscu szukałbym do oporu dobrego H7. HU7500 też ma ładny clouding i chyba częściej się zdarza. Czytałem gdzieś o tym na zagranicznych forach. Co do H8... To samo co H7 tylko "na beczce prostowany"... Matryca 55 cali z symbolem L? Czy to nie Sharp? ... Dobra,to nie Sharp. Wedlug danych z netu to AUO... Ale AUO nie robi matryc 240hz...? Edytowane 4 Grudnia 2014 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 4 Grudnia 2014 Corleone o UHD juz pisałem dla mnie bez sensu,z beczek to ja lubię to co jest w jej środku więc będe szukał bo dobrze mi tu z Wami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex162 1 Napisano 4 Grudnia 2014 au optronics A-MVA Service Menu Letter: L, R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 4 Grudnia 2014 Piteron dawaj do Lublina. Podjedziemy do Euro gdzie mam ogarnietego czlowieka od Samsunga. Sprawdzisz w ciemniejszym miejscu bez problemu i heja do domu ze sprzetem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex162 1 Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) . Matryca 55 cali z symbolem L? Czy to nie Sharp? ... Dobra,to nie Sharp. Wedlug danych z netu to AUO... Ale AUO nie robi matryc 240hz...? to samo powiedzieli mi na innym forum, że sharp nie robi panelu 240 Hz gdy pokazałem zdjęcia swojej matrycy ogłoszone Hz to co u mnie matryca sharpe 100%, ale to co u mnie 240 Hz nie jestem pewien Edytowane 4 Grudnia 2014 przez alex162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eLBeG 9 Napisano 4 Grudnia 2014 Ja dzisiaj sprawdziłem, w moim jest matryca AUO... L to symbol AUO. Pytanie, z tego co czytałem, to w h7000 montują tylko swoje, a tu nagle AUO. Pytanie: Która lepsza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Co do 240hz to musi być. Taka specyfikacja modelu. Jedynie 40 cali nie ma clear panelu więc wątpię, żeby matryca miala 240. No zaskoczenie na full. Nie ma co plakac. W Australii trafiają sie matrycę Hitachi. To jest dopiero egzotyczny wymysł. Ciekaw jestem jak wypada to AUO. Macie problem z cloudingiem, bandingiem, dse? Jak czerń? Powracają czasy szukania matryc. Teraz kaźdy będzie polował na "A". Za czasów C650 była moda na SQ1. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex162 1 Napisano 4 Grudnia 2014 to nie jest pytanie co jest lepsze ...ale jak i dlaczego w tv roku stawiają różne matryce różnych producentów i na wyjściu mamy różne tv które mają jedną serię i nie mają nic wspólnego w obrazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 4 Grudnia 2014 Pocieszę Cię. Takie rzeczy są u każdego producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eLBeG 9 Napisano 4 Grudnia 2014 OPTION: 55L2UF7EH...NONE. 55 cali, L- matryca AUO 5 generacji chwalona za kontrast, jeśli nie ma dse i cloudingu to ok, 2- 240/200 hz U- ucp F- Full hd 7- rewizja panelu E- edge led Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex162 1 Napisano 4 Grudnia 2014 Pocieszę Cię. Takie rzeczy są u każdego producenta. wtedy u nich w zależności od typu przetwornika muszą być oznaczenia Н7001(samsung) Н7002 (sharp) Н7003 itd. co by kto kupił przynajmniej wiedział co bierze. inaczej jest to po prostu oszustwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 4 Grudnia 2014 55 cali, L- matryca AUO 5 generacji chwalona za kontrast, jeśli nie ma dse i cloudingu to ok, 2- 240/200 hz U- ucp F- Full hd 7- rewizja panelu E- edge led Jeśli 55 cali w wersji AUO to clouding może być. Przykład Sony 55W829B... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EltorroOK 8 Napisano 4 Grudnia 2014 @eLBe Gratuluję i zazdroszczę tego że już się możesz cieszyć @Piteron Zakoczyła mnie ta informacja - kolejny problem u tego samego klienta. Uuuuu @alex162 mafia35 ma rację. Wiem coś o tym bo kiedyś pracowałem w branży elektronicznej i panele do jednego modelu były alternatywne od auo i cmo No i największe zaskoczenie to z tą matrycą... eLBeG potwierdził że egzemplarz z Vobisa ma tą matrycę. @mafia35 No to mnie zmartwiłeś z tym cloudingiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 4 Grudnia 2014 Wiesz... Clouding to nie reguła. Wiem tylko, że Sony ładuje matryce AUO ver 5 i o ile 50 cali jest na prawdę ok to 55 już takiej super opinii nie mają. Ale jeśli masz ten tv w domu to możesz przetestować clouding na obrazie z białym krzyżem. Może nie bedzie źle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EltorroOK 8 Napisano 4 Grudnia 2014 @eLBeG Czy mógłbyś zatem zrobić test z białym krzyżem i pokazać wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eLBeG 9 Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Ja nie ma takiego aparatu... Telefonem to nie wiem co będzie widać Edytowane 4 Grudnia 2014 przez eLBeG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eLBeG 9 Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Ja mam 46 cali, próbowałem zrobic telefonem... i nędza... Edytowane 4 Grudnia 2014 przez eLBeG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EltorroOK 8 Napisano 4 Grudnia 2014 No tak, zapomniałem że brałeś 46 cali... ciekawe czy w 55 calach tez może być matryca auo. Chyba też sobie musze sprawić taką radość...tylko znając moje szczęście to będzie jakaś jazda (dziś wysyłkowo dostałem produkt(nie tv) inny niż zamawiałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 4 Grudnia 2014 Może być najwidoczniej. Bogdan55 przykładem. Coś czuje, że będzie teraz jazda i porównywanie. Przydałoby się rzucić na testy tą matrycę. Panie Maćku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach