Speedking 0 Napisano 7 Maja 2014 Telewizor Sony kdl 55w 805, po zakupie przez trzy miesiące grał bardzo dobrze. Miesiąc temu ostrość emitowanego obrazu pogorszyła się - programy HD są w jakości, jak programy nadawane bez wysokiej rozdzielczości. Pragnę zaznaczyć iż problem ten dotyczy również obrazu emitowanego z płyt DVD. Odbiornik był dwa razy w naprawie gwarancyjnej. W trakcie pierwszej serwis poinformował, iż telewizor działa prawidłowo i wgrano nowy soft. Po odebraniu telewizora, przez okres dwóch tygodni obraz był bez zarzutu, lecz po tym okresie problem się powtórzył. Przy drugim zgłoszeniu do serwisu poinformowano mnie, że dokonano wszelkich pomiarów wg.których telewizor działa prawidłowo. Niestety, nie przywrócono wyjściowej jakości obrazu, jaką telewizor posiadał w momencie zakupu i w początkowym okresie urzytkowania. Serwis nie widzi problemu. Proszę o pomoc. Myślę, że błąd jest w ustawieniach telewizora. Wykorzystanie pierwotnych ustawień fabrycznych, nie daje rezultatu. Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc. Telewizor jest na gwarancji - zakupu dokonano w grudniu 2013. Jakub M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tesbor 32 Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) Jakub, jestes przekonany, ze zrodlo(a) sygnalu HD dzialaja prawidlowo? Sprawdziles sprzet lacznie z kablami sygnalowymi czy zasilaniem urzadzen? Edytowane 7 Maja 2014 przez tesbor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Hankey 224 Napisano 7 Maja 2014 Może coś się przestawiło w dekoderze? Np. podaje sygnał w 720p zamiast 1080i? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Speedking 0 Napisano 7 Maja 2014 Dziękuję za podpowiedź, ale w dekoderze wszystko jest O.K. Sprawdzałem dokładnie okablowanie, sygnał z anteny satelitarnej i wszystko jest w najlepszym porządku. Myąślę jednak że coś mogło przestawić się w ustawieniach telewizora, tylko nie moge przebić się przez mur niechęci serwismenó do problemu, który mi się przydarzył. Dziękuję i pozdrawiam, Jakub M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 8 Maja 2014 Odpal sobie proszę na telewizorze ten obrazek: http://www.spearsandmunsil.com/cms/wp-content/uploads/2013/02/1920x1080p24_Luma_Multiburst_Main.png Najlepiej z zewnętrznego źródła podpiętego przez HDMI (jak tuner SAT). Następnie sprawdź czy widzisz wszystkie linie tak jak na monitorze, przy powiększeniu obrazka do 100% rzeczywistego rozmiaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach