digimon 0 Posted January 23, 2014 Witam Mam telewizor samsung 22" F5400 Smart LED z funkcją S Recommendation. I dekoder sagemcom DSI83 od cyfry+. Czy jest jakś możliwość żeby funkcja S Recommendation działała z moim dekoderem ? Bo jak wejdę w S Recommendation to do wyboru mam tylko nc+ i nic więcej,a jak wybiorę brak mojego dostawczy to piszę że ta funkcja nie będzie działać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbycho45 53 Posted January 23, 2014 Spróbuj wpisać dostawcę NC+ i dekoder który używasz-numer dekodera. Powinno zadziałać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
digimon 0 Posted February 26, 2014 Mam dekoder mediabox+ z nc+ podłączony kablem do wejścia hdmi1 w telewizorze i obsługuje telewizor i dekoder pilotem od telewizora. Czy w takim wypadku funkcja s recommendation będzie działać ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbycho45 53 Posted February 26, 2014 Tak, to funkcja zadziała ale z ograniczeniami. Nie zobaczysz tam na pewno propozycji z HBO czy Canal+. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mp_hdtv 0 Posted March 11, 2014 A dlaczego w przypadku hbo/C+ to nie zadziała ? Od czego zależą wspomniane ograniczenia? Przymierzam sie do kupna samsunga wiec jestem żywo zainteresowany tematem s recommendation i współpracy tv z dekoderem - w moim przypadku tv kablowa Asta-net i dekoder pvr ADB. Quote Share this post Link to post Share on other sites
digimon 0 Posted March 18, 2014 Jak długo trzeba czekać żeby funkcja S Recommendation zaczeła działać ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
digimon 0 Posted April 22, 2014 Czy to prawda że funkcja S Recommendation działa tylko w telewizorach w których kabel satelitarny jest podłączony do telewizora a nie do dekodera ? Bo ja mam kabel podłączony do dekodera. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tdx 0 Posted April 22, 2014 Nie prawda wysłane z mojego ATARI 65XE z magnetofonem XC-12 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,499 Posted April 22, 2014 (edited) Czy to prawda że funkcja S Recommendation działa tylko w telewizorach w których kabel satelitarny jest podłączony do telewizora a nie do dekodera ? Bo ja mam kabel podłączony do dekodera. Tak. W Twoim przypadku nie bedzie dzialac. Funkcja ustawia liste kanalow dla danego operatora, w tym wypadku dla nc+, wyszukuje kanaly oraz dokonuje automatycznych zmian. Działa z wbudowamym tunerem SAT i modułem dostępu CAM włozonym do gniazda CI. Pozdro Edited April 22, 2014 by pmcomp Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,499 Posted April 22, 2014 (edited) http://www.samsung.com/pl/smarttv/recommendation.html Funkcja ta robi cos innego opisanego w linku. To o czym ja napisałem pozwala na wybranie operatora SAT i automatyczne zestrojenie kanałów i ich odpowiednie ustawienie. Pozdro Edited April 22, 2014 by pmcomp Quote Share this post Link to post Share on other sites
digimon 0 Posted April 23, 2014 Czyli nie będzie u mnie działać? Szkoda Bo fajnie to wygląda,i bym z tego korzystał. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tdx 0 Posted April 24, 2014 Co się koledze pmcomp pomyliło ponieważ funkcja S Recommendation jest również i działa w modelach które DVB-S nie mają (np pierwszy z brzegu 40F6400) S Rec działa także z Vectrą która paruje kartę z dekoderem więc wykorzystanie wewnętrznych dekoderów DVB-T/C też do jej działania nie jest wymagane S Rec jest rozwinięciem funkcji "Warto obejrzeć" i niedostępnej w Polsce "Filmy i seriale". Quote Share this post Link to post Share on other sites
digimon 0 Posted April 24, 2014 A działa to z mediabox+ z nc+ ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tdx 0 Posted April 24, 2014 Jeśli przy konfiguracji wybierzesz operatora (nc+ poland) i po wpisaniu DSI będziesz mieć swój dekoder tak jak ja na F6650 to tak. Quote Share this post Link to post Share on other sites