Jump to content
Czarna Marylin

Wii U zalicza klapę, Nintendo szuka nowej strategii

Recommended Posts

co jak co ale jednak Nintendo ma mocniejsze marki - to po pierwsze. Po drugie - Sega nie ma Shigeru Miyamoto

Dlatego o poziom gier byłbym spokojny.

Zresztą - Sega jakoś nie narzeka. Robią swoje, firma istnieje - chyba o to chodzi. Produkują dużo - fakt, większość to crapy - być może. Ale kupiłem np. na iPAD'a większość gier od Segi (Virtua Tennis, SOnic Jump itp.) i jak na gry za 4 zł sprawują się lepiej niż nie jedna "duża" gra na 3DS'a

Nintendo ma pełno zielonych na koncie ale to nie jest prywatny folwark Iwaty tylko spółka notowana na giełdzie. Żaden udziałowiec nie zdizerży na dłuższą mętę jazdy pod krechą. Im dłużej Iwata będzie menadżerował - tym boleśniejsze zmiany czekaja Nintendo po jego odejściu

Edited by mobor

Spoko, Sega miała team AM2 w najwyższej formie, który rządził i dzielił w kategorii arcade na automatach i konsolach. Ja tam wolę Mario czy Zeldę (http://www.gamespot.com/articles/overall-game-of-the-year-2013-winner/1100-6416469/) w obecnej formie, niż jako popierdułkę za grosze. Czytałem ostatnio na Bloomberg artykuł spekulujący na temat odejścia Iwata z konkluzją, że po jego odejściu nie zmieni się wiele, a na jego miejsce zostanie zapewne wybrana osoba z podobną mentalnością i podejściem. Ot Nintendo.

Edited by robert robert

W ostatnim PSX Extreme jest ciekawy artykuł o Nintendo. Wynika z niego, że losu Segi firma N na pewno nie podzieli. Dysponują inną kasą. Dużo większą. Nawet w wypadku niepowodzeń.

Było już o tym pisane na pierwszej stronie. Ileś tam bilionów $ posiadają, więc jedna czy dwie, a nawet kilka klap/niepowodzeń jedynie ich poszmera po palcach.

Pisałem już o tym - powtórzę

Stan aktywów i pasywów spółki ma BEZPOSREDNIE przełożenie na kurs akcji. Właścicielem Nintendo nie jest Iwata san ale akcjonariusze którzy na WZA mogą wywalić Iwatę o ile uznają że kurs spółki leci na pysk (a z nim wartość posiadanych przez akcjonariuszy papierów wartościowych) Dlatego twierdze, że Iwata może być tak długo pewny własnej wizji spółki jak długo cierpliwi będą akcjonariusze.

Apple ma jeszcze więcej forsy od Nintendo ale co z tego skoruo już słychać pomruki że Tymek Kucharz nie radzi sobie najlepiej na krześle Stefana

Edited by mobor

Jeszcze wyjdzie, że na tym sprzęcie nie zobaczymy Metroida czy Zeldy... a szczególnie tego pierwszego. Rany... pomyśleć jaki Gacek był fajny.

A ja poważnie się zastanawiam nad zakupem tej konsoli. Wii nie miałem ale gacka tak. Trochę zatęskniłem do mariana. A trochę gier jest już dostępnych. To chyba dobry moment chociaż nie wiem czy nie poczekać na jakieś obniżki przy obecnej sytuacji.