krzysiojaworzno 160 Posted December 31, 2013 Witam Przymierzam sie do zakupu nowego TV. Napewno LED Poniżej przedstawiam preferencje: Wielkość pokoju: 3,8 x 4,8 metra Preferowany rozmiar TV: 55-60"Jaki sygnał: nc+Jaka odległość od ekranu: 2,7 mJaka klasa cenowa: do 8000 zł bruttoWięcej oglądasz w dzień czy w nocy: po południu i w nocyJakie masz nasłonecznienie pokoju: słońce nie oświetla TVIle osób zasiada przed telewizorem: 2 Wcześniej posiadany TV: Sony 40W5500 Przeznaczenie: TV cyfrowa 80% BluRay 10% PS3 10% Opcja: wisząca Czy telewizor ma mieć 3D: niekoniecznie Czy zamierzasz grać w gry: tak Dodatkowa opcja: SMART TV Rozwazane przeze mnie modele telewizorow Samsung UE55F6800 Samsung UE55F7000 Samsung UE55F8000 LG LA740S Sony KDL55W905 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 31, 2013 A do plazmy jakieś awersje? Bo jak słońce nie oświetla ekranu, a strefa oglądania jest szeroka (wnioskuję po wymiarach pokoju) to... po co wybierać pośród gorszych? Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzysiojaworzno 160 Posted December 31, 2013 w zasadzie o plazmie nie myslalem, nigdy tez nie mialem. Ale jesli chodzi o plazme to chyba wiem, ze bylby to Panasonic P55ST60 albo P55VT60. Pytanie gdyby wybrac ktorys z tych LCD, to ktory? Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumi67 6 Posted December 31, 2013 Jest taki dzial jak testy telewizory plazmowe proponuje poczytac Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 31, 2013 w zasadzie o plazmie nie myslalem, nigdy tez nie mialem. Ale jesli chodzi o plazme to chyba wiem, ze bylby to Panasonic P55ST60 albo P55VT60. Pytanie gdyby wybrac ktorys z tych LCD, to ktory? No tak, ale po co roztrząsać jaki LCD skoro plazma pasuje po prostu do Twojego pomieszczenia i do Twoich wymagań lepiej? I to nie trochę lepiej tylko DUŻO lepiej. VT60 i ST60 masz szczegółowo przetestowane w dziale testy Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzysiojaworzno 160 Posted January 2, 2014 wiec tak, ja jestem zdecydowany na plazme. Ale teraz jest druga zagadka znajomy ma podobny problem w wyborze telewizora, do niego nie trafiaja zadne argumenty ze plazma bedzie jedynym slusznym wyborem. Uparl sie na LCD i tak ma byc... w zasadzie cechy pokoju takie same, to samo mieszkanie, tylko inny blok. W gre wchodza te same TV ktore wymienilem u mnie w pierwszym poscie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 2, 2014 Ale to na pewno nie jesteś Ty uparty na LCD pod przykrywką kolegi, co ? Dobrym LCD będzie LG LA740. Model jest podobny do LA860, który masz przetestowany na forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted January 2, 2014 (edited) W905 Po co kombinować? To mega dobry LCD. Praktycznie bez wad. Dla przypomnienia: - bardzo dobra czerń w segmencie LCD - dopracowana płynność - idealnie podświetlony bez żadnych narożników, chmur, białych plam itd. - fajna akcja z kolorami (Triluminos) - rozbudowana sieć Ja bym brał ten ekran. Jak widać nie będzie łatwo ;D Każdy ma swoją opinię Edited January 2, 2014 by Gmeru Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 2, 2014 Tylko, że 65" W905, który występuje pod nazwą W805 nie mieści się w budżecie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted January 2, 2014 W pierwszym poście jest 55" ; ) Dla kolegi? ;D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 2, 2014 Mnie bardziej ciekawi "Jaka odległość od ekranu: 2,7 m" to na 65" odpowiednie. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzysiojaworzno 160 Posted January 2, 2014 (edited) Ale to na pewno nie jesteś Ty uparty na LCD pod przykrywką kolegi, co ? Dobrym LCD będzie LG LA740. Model jest podobny do LA860, który masz przetestowany na forum. nie to nie jestem ukryty ja ja sie zdecydowalem na plazme Panasonica Edited January 2, 2014 by krzysiojaworzno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Groszek007 0 Posted February 2, 2014 Mnie bardziej ciekawi "Jaka odległość od ekranu: 2,7 m" to na 65" odpowiednie. Maćku ale jak to jest z tymi odległościami bo kolega pisze, że sygnał będzie z nc+ a to nie jest sygnał "Full HD" więc czy dla takiego sygnału 55'' to nie jest odpowiednia wielkość telewizora ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumi67 6 Posted February 2, 2014 Kazdy cal na wage zlota ja 55 ogladam z 2m i jak bym mial miejsce wziol bym wiekszy Quote Share this post Link to post Share on other sites
Groszek007 0 Posted February 2, 2014 Kazdy cal na wage zlota he he wiem cos o tym - mialem 42g30 i zmienilem na 50st60 ale byl za maly wiec teraz jedzie do mnie 55vt60 i obawiam sie ze z 3,30m bedzie za maly . Zamowilem wiec uchwyt, ktory mozna wyciagnac do przodu prawie 70cm i mam cicha nadzieje ze bedzie ok ale obawy mam coraz wieksze. -- pozdrawiam Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
raf7775 15 Posted February 3, 2014 Powinieneś brać 65 od razu:-D Quote Share this post Link to post Share on other sites