gregoma 32 Napisano 29 Października 2013 Witam, jak w temacie, interesuje mnie ten amplituner. Został mi zaproponowany do zastosowań nie tylko związanych z kinem domowym ale tez słuchaniem muzyki. Podobno ma lepsze parametry od konkurencji w tym przedziale cenowym. Mam na myśli Denona AVR-x1000 oraz Yamaha RX-V475.Ja głownie chciałbym wykorzystywać go w kinie domowym oraz do odtwarzania muzyki głownie z plików oraz Radia Internetowego. Czy zatem nadaje się do stereo? Jedynie co na starcie ogranicza go w porównaniu z konkurencja to brak Air Play z którego chciałbym korzystać .Jednak czy jest to tak znaczna niedogodność aby odrzucić ofertę Onkyo? Nie chcę się powoływać na opisy funkcji urządzeń na stronach producenta bo nie zawsze te wiadomości są wiarygodne. Można liczyć na wsparcie? Jak zauważyłem na forum Onkyo ostatnio posucha..Czyżby wszyscy byli zainteresowani innymi producentami? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz288 44 Napisano 30 Października 2013 Cieniu Mać ! Znowu Onkyo. Ostatnio wszyscy Onkyo polecają ? O co chodzi ? Mam wrażenie że inne firmy nie istnieją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregoma 32 Napisano 30 Października 2013 Wydaje się ,że sprzedawcyają dobry deal na tej firmie. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 30 Października 2013 Nie ma co czarować: w tym przedziale cenowym to dla mnie to jedno i to samo. Bez różnicy jaka to będzie firma. Patrzyłbym na wyposażenie i ... czy mi się podoba design. Najwięcej to tutaj mają do powiedzenia kolumny. Wybieraj więc to co Ci odpowiada. Ma być użyteczny, dużo HDMI, dodatki się przydają (np. do Apple jak masz) itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregoma 32 Napisano 30 Października 2013 Dzięki za sugestię. Nie chciałem całkiem w ciemno kupować. Ja piszesz w tym przedziale szału nie ma.j Ja też mie oczekuję nadzwyczajnych efektów. Chyba zdecyduję się ma sprzęt z Air Play Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz288 44 Napisano 30 Października 2013 Powiedzcie mi jak to jest z tym Onkyo ? Bo zauważyłem że na Amplitunery Kina Domowego Onkyo są złe opinie i są dobre opinie. Amplitunery innych firm mają inaczej bo więcej mają dobrych opinii, a mniej złych opinii ? Ciekawe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mo2 1 Napisano 3 Grudnia 2013 Podepne się. Mam zamiar kupić swój pierwszy zestaw i wybór jak na razie pada na nr525. Do tego prawdopodobnie kody 707 i sub, którego jeszcze nie wybrałem. Zestaw będzie używany głównie do filmów w pokoju ok 4x5m. Przedział cenowy to max 2500pln. I teraz pytanie, czy w tym przedziale cenowym jest jakiś wyróżniający się sprzęt, czy jak pisał Gmeru, patrzeć na wyposażenie, design, odsłuchać i brać? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 5 Grudnia 2013 Jedno oczko ma fajne dodatki. na 626 już się nie złapiesz? Tak czy siak uważam, że odsłuchać można chociaż bardziej bym skupił się na głośnikach a serce zostawił tego Onkyacza i nie tracił na ten element czasu. Do kina git : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mo2 1 Napisano 5 Grudnia 2013 626 niestety odpada. Co do suba to myślę nad yamaha sw012. Cena całego zestawu wyniesie niecałe 2200pln. Może jakaś alternatywa dla 707 w podobnej cenie? I czy wybór suba dobry? Naciapane z ciupagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paticiumek 0 Napisano 12 Grudnia 2013 Czy ktoś wie jak to będzie z aktualizacją nowych amplitunerów Onkyo do HDMI 2.0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf 7 Napisano 12 Grudnia 2013 Czy ktoś wie jak to będzie z aktualizacją nowych amplitunerów Onkyo do HDMI 2.0 ? Jak to jak to? Wyjda nowe modele z hdmi 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach