Gmeru 2 237 Napisano 2 Października 2013 Platforma nc+ zmieniła właśnie promocje na swojej stronie www. Od dzisiaj dostępne są cztery a nie pięć promocji z czego cała paczka Canal+ dostępna jest już od promocji Universe+ za 59zł (do 2 miesięcy a potem za dodatkowe 40zł). Drugą bardzo ważną zmianą jest wprowadzenie doskonałych dekoderów turboBOX+ z dyskiem o pojemności aż 1TB co jest unikalną cechą na polskim rynku. Żadna telewizja nie oferuje dekoderów z tak dużym dyskiem. Dzięki temu nagramy aż 560 godzin materiału SD lub ponad 200 godzin HD.Nowe promocje dostępne pod adresem: http://ncplus.pl/sklep/promocje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raffal 52 Napisano 2 Października 2013 Ten najnowszy MediaBox+ z dyskiem 1TB to byłaby ciekawa opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 2 Października 2013 Ale one praktycznie są takie same... a 1TB fajna sprawa. Brałbym ;p i dobra cena bo opłata tylko jednorazowa. A to promocja tylko online. Nie będzie 1TB w regularnej sprzedaży. Tylko przez www. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabrex 2 Napisano 2 Października 2013 "Dzięki temu nagramy aż 560 godzin materiału SD lub ponad 200 godzin HD" tylko jeszcze musi być co nagrywać... po tej całej "fuzji" oferta poniżej krytyki. a i te ich mediabox-y łączone kablem to śmiech w dobie wifi czy bluetooth. XXI wiek to powinny się łączyć telepatycznie a nie drutem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 3 Października 2013 a i te ich mediabox-y łączone kablem to śmiech w dobie wifi czy bluetooth. XXI wiek to powinny się łączyć telepatycznie a nie drutem A kto ci kazał łączyć je kablem? O Wi-Fi nie słyszałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 3 Października 2013 sabrex chyba przesadzasz dość mocno. Bo i WiFi można zrobić i treści jest tyle, że pisanie, że mało to niezła głupota. Canal+ pęka od filmów i sportu. Chciałbym mieć czas by to wszystko ogarnąć. A jeszcze HBO za rogiem... Patrzyłem przedwczoraj Prometeusza to nawet na słabszym LCD wyglądał praktycznie jak z BD. Jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Października 2013 co do kanałów canal+ to ja bym powiedział że nic się nie zmieniło - była bieda filmowa przed erą nc+ i teraz jest dalej to samo - tylko na 6 kanałach. dla mnie hbo bez porównania lepsze niż cała paczka canal'ów dalej jest tak że hbo nie można dokupić do pakietu np. Comfort+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupil 24 Napisano 3 Października 2013 "HD"z bitrate ledwo przekraczjącym 6000 Mb/s http://www.sat-charts.eu/multiplex,130E,11411H27500.html Ogólnie bida z nędzą,a nie "jakość jak BD" tylko polska liga daje ponad 14000Mb/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 3 Października 2013 Tak licz bitrate kolego. Ja bym proponował kupić lepszy TV. Bitrate to mogłeś liczyć sobie 5 lat temu jak telewizory były naprawdę słabe. Dzisiaj wygląda to mega dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Października 2013 mimo wszystko zawstydzające jest to że TVN HD nadaje z bitratem 2-3 razy lepszym niż hbo hd czy canal+hd na filmach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HDTK 12 Napisano 3 Października 2013 (edytowane) Ja powiem tak, jakość obrazu na canal+ jest dobra ale szału nie ma i w ruchu słaby bitrate wychodzi @Gmeru i to widać. Lepiej jest gdy oglądamy sport, wówczas bitrate jest przyzwoity. Generalnie, moim skromnym zdaniem dla sportu warto mieć canal+, dla filmu tylko gdy jesteśmy mało wymagający. Jak dla mnie to widzę same powtórki i jeszcze te ich kretyńskie oznaczenia "premiera". Jeśli oni tak liczą premiery to ja już nie mam słów, 5 kanałów filmowych i 5 premier tego samego tytułu. Ja z canal+ i tak będę dopóki jest tam żużel tak więc wyjścia i alternatywy żadnej nie mam. HBO to kpina, jakość uwłacza widzom. Przy okazji filmu Prometeusz, liczyłem na hit i dawno tak się nie zawiodłem. Beznadzieja, tania studyjna lipa! Ostatni sci-fi jaki mi się bardzo podobał to wiele lat temu Misja na Marsa. P.S http://www.sky.com/products/kit/sky-plus-hd-2tb-box/ THIS IS IT! Jest jednak nadzieja ze będzie lepiej, tyle tylko że jakoś tego tvn7 hd ze wzgledu chyba na polsat cyfrowy nie wyłączają z tr. canal+ i wciąż tam wisi. Edytowane 3 Października 2013 przez HDTK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Października 2013 na hbo masz taki sam bitrate jak na canal+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 3 Października 2013 na hbo masz taki sam bitrate jak na canal+ Nie za bardzo na transponderze gdzie jest Canal+ HD jest 7 kanałów a na tym gdzie jest HBO HD jest ich aż 10, już z tego wynika że średni bitrate dla Canal+ HD będzie większy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 708 Napisano 3 Października 2013 (edytowane) z tego nic nie wynika. ja ci mówię co widzę w nagraniach na dekoderze - film około 90-100 minut zajmuje 4gb na obu tych kanałach z małą tendencją że na canal+ jest częściej ciut więcej o 200-300mb a na hbo ciut mniej - na dobrym tv różnicy w praktyce nie widać Edytowane 3 Października 2013 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupil 24 Napisano 3 Października 2013 Licze Gmeru bitrate bo na moim vt30 to widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 3 Października 2013 z tego nic nie wynika. ja ci mówię co widzę w nagraniach na dekoderze - film około 90-100 minut zajmuje 4gb na obu tych kanałach z małą tendencją że na canal+ jest częściej ciut więcej o 200-300mb a na hbo ciut mniej - na dobrym tv różnicy w praktyce nie widać Ja również mówię o tym co mam nagrane, wszystko zależy od tego który film nagrywasz, ja mam na dysku Transformers nagrany z Canal+ HD który zajmuje 14GB. Ogólnie jednak na większości kanałów HD jakość leży bo operatorzy dla oszczędności starają się upchać jak najwięcej kanałów na transponderach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yerzo 14 Napisano 4 Października 2013 A to nie jest przypadkiem wątek o promocji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabrex 2 Napisano 5 Października 2013 A to nie jest przypadkiem wątek o promocji? o promocji jak w Biedronce http://www.plebsbook.pl/files/gfx/pl/entries/12134/2257/plebsbook_b7abbee17430dc1c363b0032a38a1111.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach