ROMAN38 93 Napisano 16 Sierpnia 2013 CNET opisał najnowszego OLED-a - Samsung KN55S9C i czerń powala na kolana KURO .http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/samsung-kn55s9c/4505-6482_7-35823374.html 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 16 Sierpnia 2013 Taaaa. Fantastyczna...wroc! - onanistyczna czerń.Tylko co z innymi kolorami, zwłaszcza niebieskim? Ciekawe, ze tester nie zadał sobie trudu kalibracji, pomimo posiadania sprzętu pod ręka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Okaże się jak zrobią szczegółowy test, na razie poza tym i tak rewelacja.Jasność bieli na pełnym ekranie to prawie 168 cd/m2, przy plazmach Panasa w tych warunkach mających 50 cd/m2 i braku migotania to przełom jak diabli .Ale powidoki chyba pozostaną jak w plazmach .Czas pokaże , lcd/plazmy też na początku były niedopracowane w wielu aspektach. Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez ROMAN38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 16 Sierpnia 2013 Okaze sie, ale nie po testach, tylko po czasie. Migotanie? Albo je widzisz albo nie. Dla mnie to nie problem. Jasnosc? Naprawde 50cd/m2 ?????. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 16 Sierpnia 2013 Okaze sie, ale nie po testach, tylko po czasie. Migotanie? Albo je widzisz albo nie. Dla mnie to nie problem. Jasnosc? Naprawde 50cd/m2 ?????. Chyba żartujesz że nie widzisz mrugania w plazmach ? dla mnie to największa wada plazm,naprawdę mają tylko 50 cd/m2 ale niech się tu wypowie ekspert M.K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie, nie widze migotania uzaleznionego od jasnosci. Na plazmie widze natomiast szum. 50cd/m2 w przypadku plazmy, jest wartoscia o tyle trudna dla mnie do ogarniecia, bo zawsze myslalem, ze taka jasnosc to wydaje moj ekran projektora, A jaka jasnosc ma Twoj VT60 w trybie 3D? OK. Juz wiem, skad ta rozbierznosc. Piszesz zapewne o przypadku pomiaru jasnosci bialej planszy, w calosci wypelniajacej ekran. To troche bez sensu. Plazma wszak nie sluzy (jak OLED) do oswietlania pokoju i regulator jasnosci oczywiscie zmiejszy jasnosc w przypadku zwiekszania bialej powierzchni. Jesli podlaczales kiedykolwiek komputer pod tv plazmowy to moze zaobserwowales podobne zjawisko: Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Co do jasności to na wielu obrazach głównie reklamach widać ten raptowny spadek jasności z dużą ilością bieli .Ten szum to widać z bliskiej odległości ale już z 4 metrów ten dithering szaleje tylko na ciemnych jednolitych kolorach np.fioletowa koszula aktora.Mój 65VT60 w 3D jest tak ciemny że chyba nie wyciąga więcej na pełnym białym tle jak 20 cd/m2 .Na szczęście vt60 nie ma takiego zażółcenia bieli na pełnym tle poprzez działanie ABL.Starszy VT30 chyba miał z tym problem. Ciekawe kiedy będzie okazja zobaczyć tego Oled-a na żywo ? raczej w tym roku nie zobaczy go w Polandii. Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez ROMAN38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 7 Września 2013 Witam po urlopie. Dla zniecierpliwionych przywożę ważnego newsa ... Już można brać, kupować, zamawiać. Póki co za Odrą. http://www.saturn.de/mcs/product/SAMSUNG-KE55S9-OLED-TV,48352,241215,926360.html?langId=-3 LG jest droższy o 1000 Euro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 7 Września 2013 Zgadza się. Jest. Wczoraj oglądałem w Mediaku w Berlinie. Miałem pisać. Stoi obok LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 7 Września 2013 No i niech teraz ktoś oceni który jest BEST of the BEST ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoon 51 Napisano 8 Września 2013 No to teraz tylko najważniejsze pytanie, w jakim tempie będą te ceny leciały w dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 8 Września 2013 No to teraz tylko najważniejsze pytanie, w jakim tempie będą te ceny leciały w dół Za 4 lata osiągną cenę dzisiejszego ZT60 i pewnie mam racje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 8 Września 2013 Myślę, że szybciej : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 21 Września 2013 (edytowane) SATURN - OLED CENY : http://www.saturn.de/mcs/productlist/OLED-TVs,48352,474980.html?langId=-3 Test LG OLED - http://www.displaymate.com/LG_OLED_TV_ShootOut_1.htm Edytowane 11 Października 2013 przez BoDeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aqjaroslaw 0 Napisano 11 Października 2013 Czy ktoś widział te telewizory na żywo i może potwierdzić lub zaprzeczyć plotki o wypalaniu się tych modeli jak miało to miejsce w przypadku plazm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_# 0 Napisano 8 Listopada 2013 Nie, tutaj nie ma problemu z wypalaniem się pikseli tak jak w plazmie. Zresztą cena mówi sama za siebie . Nie mogę znaleźć oledów na saturnie, jak narazie najdroższym TV jest oczywiście 84 calowy kolos LG 84LM960V . Poproszę o linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 8 Listopada 2013 Nie mogę znaleźć oledów na saturnie ... W Saturnie ... de . http://www.saturn.de/mcs/productlist/OLED-TVs,48352,474980.html?langId=-3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario 32 Napisano 8 Listopada 2013 Nie, tutaj nie ma problemu z wypalaniem się pikseli tak jak w plazmie. Zresztą cena mówi sama za siebie . Nie mogę znaleźć oledów na saturnie, jak narazie najdroższym TV jest oczywiście 84 calowy kolos LG 84LM960V . Poproszę o linka. Niestety ale podobno jest problem z wypalaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiaczek 6 Napisano 8 Listopada 2013 One są faktycznie takie zakrzywione... Laik zadaje pytanie: po co? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba_Fan 18 Napisano 9 Listopada 2013 Okulary też masz zakrzywione, moje pytanie dlaczego tyle im to zajęło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackS. 6 Napisano 1 Grudnia 2013 Oglądałem wczoraj w krakowskim Saturnie OLEDA LG. Głównie rzuca się w oczy jego funkcja krzywego zwierciadła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_# 0 Napisano 12 Grudnia 2013 Masz lepsze skupienie obrazu w zakrzywionym, jak zobaczysz na własne oczy to zrozumiesz. Po za tym TV jest zgodny ze standardem THX (http://www.thx.com/ jest na głównej OLED LG). ...Tak, tak, wcześniej był w saturnie ale nie polskim, a teraz słyszałem że już są w saturnie, ale dalej nie mogę znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 12 Lutego 2014 Już dziś wieczorem na forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geffer 3 Napisano 12 Lutego 2014 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 12 Lutego 2014 będzie jakaś transmisja live? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach