Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hm... postaram się zaraz odpalić Twój filmik na tv w 3d i zobaczyć jak to wygląda. Może Twój tv jest coś nie halo... A filmy 3D z blu-ray działają ok?

Edit: hmm ciekawe, ja tego filmu w ogóle nie mogę odtworzyć przez TV, bo mi mówi, że właściciel tego filmu zablokował go dla urządzeń mobilnych itd.

Edytowane przez spoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to akurat z tym nie mam problemu, odtwarzać, odtwarza:)

W takim razie może coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=E9PNluDgEPk

Jakbyś miał jeszcze chwile, to wiedziałbym, że ja coś źle robię albo że coś nie tak jest.

Okulary sparowałem, a przynajmniej tak mi się wydaje, ponieważ 3D na zasadzie konwersji z 2D do 3D działa bez problemu.. tak samo jak włączę te filmy z YT wciskając tylko przycisk 3D na pilocie (bez ręcznego zmieniania trybu), wówczas 3D wyświetla się, ale to dalej tak jakbym zmieniał 2D do 3D.

Edytowane przez Ukas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównując moja stara gt20 do obecnej st60, poza tym, ze zyskalem 8 cali, to jest jedna wielka przepaść i tyle. Każdy aspekt jest na plus dla st60. Co chcedz wiedzieć konkretnie?

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

nic konkretnie ... taka odpowiedz mi w 100% starcza ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tego filmu w ogóle nie mogę odtworzyć przez TV, bo mi mówi, że właściciel tego filmu zablokował go dla urządzeń mobilnych itd.

Tak teraz jeszcze mnie naszło, ja to puszczam z kompa przez HDMI, wiec pewnie dlatego nic takiego nie mam...

A co do Blu-ray, nie mam jak narazie żadnego odtwarzacza, więc nie mogę sprawdzić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem z 3D rozwiązał się, jak często okazał się błahy... Na youtube miałem włączone 3D, byłem przekonany, że tak właśnie ma być. To było niepoprawne, a prawidłowe ustawienie to wyłączone 3D, tak żeby było widzieć 2 obrazy i dopiero później włączyć 3D w TV i ustawić ręcznie tryb jeśli telewizor sam go nie wykryje. To co ja próbowałem to było robienie podwójnie 3D.

Jeszcze raz sprawdzałem jakiś film w aplikacji youtube na TV i tym razem zadziałało więc zacząłem kombinować z tym samym filmem z kompa, tak wyszło co jest nie tak..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz, cieszę się, że udało Ci się rozwiązać problem, musiało działać :)

Edytowane przez spoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie.

Dotychczas używałem starego poczciwego Panasonica crt 21 cali Quintrix, ale zamierzam kupić plazmę Panasonic po wielu godzinach czytania testów oraz opinii. Skłaniam się ku P42ST60. Na GT mnie nie stać choć wiem, że ma lepszy procesor Hexa, ale nie wiem czy warto w mojej sytuacji szukać środków dodatkowych.

W sumie TV będzie używany głównie do oglądania TV (w tym sport), filmów. Nie wiem czy podłącze go do PC, być może czasami neta uruchomię choć mam go w komputerze. Mam tv cyfrową w UPC.

Odległość od ekranu wychodzi 2,3m do max 2,5m. Pokój mam z kuchnią, a ściana z powieszonym tv byłaby obok onka i drzwi balkonowych, które żaluzjami i tak przysłaniam. Nie obawiam się słońca, które oczywiście z tej strony świeci gdzieś do 15.

Mam pytanie czy wersja 42 calowa sprawi się równie fajnie jak testowana 50' i ewentualnie jaką miały tendencję serie 50 w dół z szerokością ekranu. Wiem, że 65 cali to lepsza czerń, a gorsza jasność w porównaniu do testowanego 50 calowego. Bynajmniej było tak z 50-tkami jak napisałeś.

Drugie pytanie czy ta odległość jest nie za duża jak na te 42 cale? Tak mi ktoś podpowiedział, że lepsza byłaby wersja 50 cali, choć nie będzie mnie stać żeby dołożyć z 1000zł.

Trzecie pytanie dotyczy rozdzielczości tego TV, czy wejścia HDMI są w standardzie 1.4 ? Chodzi o rozdzielczość 1080p, czy ją wyświetli czy tylko 1080i ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich tydzień temu po ciężkich bojach zakupiłem 50st60 , ustawienia na jakich oglądam to prawdziwe kino z obniżonym kolorem i kontrastem na 30. Wszystko jest niby ok tylko podczas oglądania seriali mkv 720 z laptopa przez hdmi do tv co jakiś czas widzę w niektórych miejscach niewielki jakby lekko żółtawy błysk raz przy pojawiających się napisach czasem w innym miejscu zaznaczam że żona niczego takiego nie widzi (u żon to chyba standard) . Kolega Helcik pisząc na str.22 post #440 pisze chyba o podobnym zjawisku. Co to może być i jak to ograniczyć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli niby falsecontouring?

ale jak odpalasz coś z kompa to jakie masz Hz na wyjściu z kompa? prawdopodobnie 60, a wtedy nie powinno było go widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tv łącze z laptopem tylko do oglądania filmów. W ustawieniach ati ustawiłem 1080p 24 Hz gdzieś już nie wiem na jakimś forum ktoś tak sugerował.Spróbuje zmienić myślisz ze to pomoże ? Może ktoś zna jakiś myk ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustaw 60 i zobacz czy efekt zniknie.

w trybie 60hz panasonic absolutnie nie ma problemu z falsecontouringiem - ja przestawiłem tuner tv sat właśnie na ten tryb by pozbyć się tej przypadłości.

drugim sposobem jest ustawienie Inteligent Frame Creation na MAX - ale ono niestety nie eliminuje w 100% falsecontouringu i daje spory efekt "teatru".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaważyłem w tym Tv dziwny problem. Chodzi o wyświetlanie tekstu z podłączonego PC. Co jakiś czas tekst (nie ma znaczenia czy jest to tresc strony internetowej czy np nazwy folderow) robi sie rozmyty, pogrubiony, by za chwile znow odzyskac ostrosc. Macie cos takiego?

Edytowane przez kamcyk26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz ustawioną funkcje przesuw piksela na auto jak ustawisz na wyłączona to zjawisko o którym piszesz zniknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy ustawieniu w dekoderze 60hz obraz szarpie. Widac to np na pasku info na tvnhd. W europie nadawcy tv nadaja w trybie 50hz i tak powinno byc ustawione. Do filmow kreconych z fps 23.976 nalezy ustawic odswierzanie 23/24Hz (albo jego wielokrotnosc). Kazde inne ustawienie powoduje okresowe szarpania obrazu. Brak plynnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy ustawieniu w dekoderze 60hz obraz szarpie. Widac to np na pasku info na tvnhd. W europie nadawcy tv nadaja w trybie 50hz i tak powinno byc ustawione. Do filmow kreconych z fps 23.976 nalezy ustawic odswierzanie 23/24Hz (albo jego wielokrotnosc). Kazde inne ustawienie powoduje okresowe szarpania obrazu. Brak plynnosci.

powiedzcie mi czy z tym tivi jest tak, że trzeba się za każdym razem trzeba sprawdzać co się ogląda mam na myśli fps, i ustawiać jakieś rzeczy,czy pl prostu wrzucić filmik i oglądać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam potplayera + madvr i on automatycznie wykrywa. Oczywiscie trzeba to skonfigurowac. Dekoder mam ustawiony na 1080i50Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Potrzebuje konkretnej wypowiedzi na temat grania na konsoli PS3/PS4 podpiętej do tego TV.

napewno ktos z was ma PS podpięty pod ten TV.

A więc jak to śmiga? jest ok? idzie grac? Input lagi nie niszczą calej frady z gry??? Nigdzie nie umiem znalesc konkretnej odpowiedzi na te pytania....

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Pytanie jak wyżej
Jestem zdecydowany na ten TV. Ma być on do filmów i grania. No i właśnie o to granie chodzi. Czy naprawdę ten inputlag tak przeszkadza w graniu? Proszę o wypowiedz tylko posiadaczy 50(42)ST60, nie chcę słuchać teoretyków którzy czytali tylko testy. Gram na kompie (GTX670) głównie w strzelanki (BF4). A jeśli gracie czy zauważyliście wypalenia/powidoki? Z góry dzięki za w miarę dokładną odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że można na tym TV grać nawet online :-) Oczywiście input lag jest wyczuwalny ale nie niszczy rozrywki (nie dotyczy do pro graczy, ale oni nie grają na tv ;-) ) .

Widoki mogą się pojawić, głównie jeśli przez klika dni gra się w jedną grę no stop (jak jak w borderlands 2) ale można je usunąć przesuwającym się pasem w menu ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mialem przyjemnosc troszke poogladac obraz stojacych obok siebie Panasonic VT60 55 cali i Sony X9.Poustawialem oczywiscie wedle wlasnego gustu.Panasonic mnie zabil.Na Sony po paru chwilach przestalem patrzec.Szyba Panasa prawie w ogole nie odbija.Bylem w MM.Piekne barwy, 50hz nie zauwazylem a jestem wyczulony na takie rzeczy.Migotania tez nie.Piekny plastyczny obraz i cudowna czern ( jeden stal w ciemnej sali)...2200 euro.WART ceny ale poczekam do nowego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi