mateo102 1 Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Zakupiłem TV (jak na razie jestem happy). #1. Pierwsze problemy to aktualizacja softu. Doczytałem, że przez wifi nie da się wykonać aktualizacji więc szukałem ich w sieci aby wgrać na pendrive... i niestety nie udało się znaleźć plików firmware (na stronie sharpa znalazłem tylko pliki pdf - instrukcje obsługi telewizora)... Poproszę o namiar i krótką instrukcje jak wykonać update. Czy po włożeniu pendrive z updatem TV sam wykryje update? czy trzeba dać mu do ''zrozumienia''... ? #2. Sygnał z UPC - podczas przełączania kanałów tak jakby podwójnie pstrykało czyli przełączam kanał i widzę czarny ekran -> kanał np. tvn -> czarny ekran -> i dopiero kanał tvn. --jak to rozwiązać aby było prawidłowo? czyli pstryknięcie i jeden raz obraz czarny i kanał tv. EDIT: Zauważyłem że dzieje się to gdy np. przełączam z kanału HD na SD i odwrotnie. Nie ma tego problemu gdy przełączam z SD na SD albo z HD na HD. Edytowane 21 Listopada 2012 przez mateo102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deimos 838 Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Podam Ci na przykładzie mojej 840-stki. Otóż wrzuć plik z aktualizacją (pendrive). Pamiętaj, żeby plik nie znajdował się w żadnym folderze. W menu TV masz opcje: aktualizacja przez USB, klikniesz ok na pliku, który wykryje odbiornik i reszta się autoamtycznie zaktualizuje. Na stronie Sharpa, do Twojego modelu jakoś nie widać aktualizacji. W internecie też jakoś nie znalazłem. Edytowane 21 Listopada 2012 przez Deimos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo102 1 Napisano 21 Listopada 2012 Tylko skąd wziąć ten plik z aktualizacją? tutaj jest problem... Gdzieś znalazłem, że z niemieckiej strony sharpa brali i robili update, ale na niemieckiej sharpa też nie znalazłem... lipa maksymalna. Natomiast problem z UPC spotkał się ktoś z tym wydłużonym przełączaniem kanałów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deimos 838 Napisano 21 Listopada 2012 Wygląda na to, że trzeba zrobić aktualizacje przez internet. Podciągnij kabel od routera do TV i próbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo102 1 Napisano 21 Listopada 2012 Przez Internet nie wykonuje aktualizacji - piszę, że brak aktualizacji. Jednak czytałem przed zakupem tego TV, że aktualizacje wykonują z pendrive'a tylko nie wiem skąd wziąć plik aktualizacyjny. No nic, chyba pozostało napisać do Sharp'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo102 1 Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) EDIT: Co do drugiego problemu zauważyłem że dzieje się to gdy np. przełączam z kanału HD na SD i odwrotnie. Nie ma tego problemu gdy przełączam z SD na SD albo z HD na HD. Nie jest to wina dekodera bo na innym TV jest ok. W czym problem ? Edytowane 21 Listopada 2012 przez mateo102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi2k 1 Napisano 1 Grudnia 2012 nie wiem jak szukasz na sharp.de http://www.sharp.de/cps/rde/xtri/documents/documents/sw/11_lcd-tv/LC60LE635E_SW_Software-Update-V110-USB_DE.zip?siteid=8&sitetype=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo102 1 Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) No też nie wiem jak szukałem :-/ dziękuje. Ktoś wykonywał ten update? http://www.sharp.de/cps/rde/xchg/de/hs.xsl/-/html/service_downloads.htm?q=LC60LE635E&chunksize=5〈=DE&cat=0&type=1215&os=&emu= Edytowane 1 Grudnia 2012 przez mateo102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi2k 1 Napisano 2 Grudnia 2012 zrob i bedzie wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo102 1 Napisano 2 Grudnia 2012 Dziwna sprawa gdy chce zrobić update to z oznaczenia nr wersji oprogramowania wynika, że moja obecna w tv jest nowsza :-/ http://up.programosy.pl/foto/2012_6.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi2k 1 Napisano 3 Grudnia 2012 masz w tv nowsza niz ta ostatnia na stronie, bardzo ciekawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo102 1 Napisano 3 Grudnia 2012 ano również uważam ze to bardzo ciekawe ale tak wynika z numerków ze zdjęcia patrzyłeś w ogóle ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VAMET 92 Napisano 16 Września 2013 (edytowane) Witam uprzejmie Nie chciałem zakładać nowego tematu o tym modelu, to się podłączam. Czy jesteście takiego samego zdania, jak w tej recenzji: TUTAJ. Jestem wciąż posiadaczem Samsung LCD TV LE40M87BD, no już parę latek ten TV posiada. Może pytanie dziwne, ale w porównaniu do tego Sharpa pod kątem jakości obrazu z przeznaczeniem materiał filmowy BD i granie PC/PS3/PS4 będę widział różnicę na plus w stosunku do mojego staruszka? Pozdrawiam serdecznie. Z poważaniem Edytowane 16 Września 2013 przez VAMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonfall84 18 Napisano 16 Września 2013 @VAMET - Łobuzie jeden wyprzedziłeś moje pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VAMET 92 Napisano 16 Września 2013 Witam uprzejmie Czytam w Twoich myślach, tylko dlaczemu nie jesteś piękną blondynką PS. Byłbym wdzięczny za odpowiedź na moje pytanie Z poważaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonfall84 18 Napisano 20 Września 2013 Chyba nikt nie miał styczności z tym TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach