Skocz do zawartości
Gmeru

Samsung OLED TV Multi View (video opis)

Rekomendowane odpowiedzi

NewsJak dla mnie jedna z największych rewelacji targów czyli możliwość oglądania dwóch różnych programów na tym samym ekranie. Przykładowo my chcemy obejrzeć mecz a żona serial. Jedyne co będzie nam potrzebne do szczęścia to OLED TV ;) oraz dwie pary okularów. Każdy widzi dokładnie to co chce oglądać. Separacja wynosi 100% czyli nie ma nawet grama przebicia drugiego programu. Podczas domowej wojny o pilota może to być w przyszłości niezastąpiony patent aby każdy mógł oglądać to na co ma ochotę. REWELA!

is1jq.jpgis2y.jpg

isdsc3992.jpgisdsc00258.jpg

isdsc00259.jpg

[media=]

[/media]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow rewelacyjne rozwiązanie ze tez jeszcze nikt na to nie wpadł wcześniej :), moze dałoby takie coś rade wprowadzić w obecnych juz ekranach TV 3D :rolleyes:

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ten crosstalk. Bo w sumie to coś takiego jak multi gaming view. Ale jeszcze nigdy nie widziałem czegoś takiego jak tutaj czyli idealna separacja!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow rewelacyjne rozwiązanie ze tez jeszcze nikt na to nie wpadł wcześniej , 

Jasne ze juz ktos na to wpadl.

Jeden z naszych forumowych Kolegow!

Niech sie teraz przyzna "ile dostal" za pomysl. ;)

Edytowane przez binary
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oledy mają znikomy czas przełączania plamki dlatego są idealne dla takich rzeczy.

Czasowa separacja obrazów jest setki razy lepsza niż w tradycyjnych LCD'kach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ja za to widziałem na targach idealne wykorzystanie tego rozwiązania - gra dla dwóch osób na jednym telewizorze.

Zawsze trzeba było dzielić ekran poziomo lub pionowo - teraz każdy widzi swój obraz na całości ekranu. Super to wyglądało i działało.

W okularach istnieje możliwość przełączania między obrazami - trwa to błyskawicznie, więc wszystko bardzo dobrze rozwiązane.

Jedyne co mi się nie podobało to konieczność słuchania audio na słuchawkach, bo każdy z obrazów ma osobne ścieżkę dźwiękową. Niestety, tak musi być.

Pozdrwiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No inaczej się nie da ;))))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi