Skocz do zawartości
Gmeru

PS3 Fat a Slim (co z save) oraz głośność PS3 Slim

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa pytania:

1. Czy jeżeli działam na dwóch PS3 równolegle to jest możliwość, że mając wykupione PS+ (on zapisuje save do sieci) gram na jednej PS3 a potem dany tytuł przechodzą dalej na drugiej? Wczoraj chciałem tak zrobić ale na slimie poszło od nowa : (

2. Czy to normalne, że SLIM odpala praktycznie cały czas maksymalny wiatrak (3 bieg)? LOL jest tak głośny jak stary X360.... nawet na drugim biegu... zaznaczam, że w pokoju jest chłodno.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pierwszego pytania to się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o drugie to Slim jest mega cichy u mnie ;) Porównania do x360 nie ma żadnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru,

mam slima 320GB, od tygodnia nie da sie oglądać filmów. Wiatraki wyją już po 20 minutach filmu. Konsola też jest gorąca. Spróbuje przedmuchac wnetrze konsoli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. jak poszły? Przykładowa moja sytuacja:

1. Odpalam np. SSXa na FAT. Mam mały progres. Potem idę na Slima, odpalam SSXa a on idzie mi od początku. Na obu konsolach mam wszystko tak samo: konta, PS+ itd. Potwierdziłem też oczywiście żeby save był trzymany online. Jak zrobić taki load? :D samo powinno pójść?

Czyli np. zaczynam Uncharted na jednej konsoli a kończę na drugiej?

2. Co do głośności to myślę, że jednak w tych upałach chodzi o temperaturę w pokoju. Napisałem, że chłodno ale dopiero po 15 minutach a w momencie odpalenia było dość ciepło i konsola od razu zrobiła się bardzo ciepła. W małym pokoju to idzie głośniej niż stary X360 hehehe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.25 bardzo dobrze pokazuje jak SLIM schodzi do cichości. Ale serio bardzo mnie to zaskoczyło, że są aż trzy biegi a ten najwyższy to w ogóle masakra w jakimś małym pokoju typu sypialnia np. Coś w tym musi być.

Aha od razu mówię ja działam na nówce wyjętej z kartonu wczoraj ; ) Więc czysta jest > to tak odnośnie powyższego postu o przeczyszczaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

2. Czy to normalne, że SLIM odpala praktycznie cały czas maksymalny wiatrak (3 bieg)? LOL jest tak głośny jak stary X360.... nawet na drugim biegu... zaznaczam, że w pokoju jest chłodno.....

Podczas ostatnich upałów gierzyłem w Dead Space około 2h, pokój mam od strony zachodniej, więc od około 13 słońce daje ładnie po oknach. PS3 (320 GB) cichy po 2h tak jak zaraz po włączeniu. XBox360 do PS3 to całe lata świetlne w kulturze pracy.

Zjawisko, o którym piszesz u mnie nie występuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi