Skocz do zawartości
BoDeX

Kompatybilność aktywnych okularów 3D - jak to jest ?

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakieś "miłe" doświadczenia, czy jednak lipa i do każdego produktu muszą być dedykowane ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos tak było, że aktywne okulary jednego producenta pasowały do TV drugiego producenta jak ... się je obróciło :do góry nogami".

:hura: .

Pozro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tylko tyle. Każdy producent ma swoje i niestety tak to jest i póki co będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca tak jest. Np. do projektorów JVC pasują okulary od philipsa - rok temu na ebayu kupowałem połowę taniej niż oryginalne JVC. Wygląd identyczny tylko napis inny.

http://www.ebay.co.uk/itm/1x-original-Philips-3D-active-brille-active-glasses-PTA03-PTA02-/320880626837?pt=LH_DefaultDomain_205&hash=item4ab5f9cc95

Xpandy też działają z JVC także zawsze warto poszukać tańszej alternatywy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze cie to jakis sporadyczny przykładek zwiazany z projektorem. Zadne telewizory nie maja okularów ktore by działały z innymi telewizorami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż znajdzie się jakiś mądry i zrobi uniwersalne (IR & BT) z wszystkimi kodami transmisji każdego producenta i skończą się monopole ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż znajdzie się jakiś mądry i zrobi uniwersalne (IR & BT) z wszystkimi kodami transmisji każdego producenta i skończą się monopole ... :)

Do IR nie problemu, aby takie powstały. Do BT będzie gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słyszałem jedynie, że okulary samsunga z serii D są niekompatybilne z telewizorami z serii C i vice versa. Ile w tym prawdy, nie wiem. Usłyszałem to jedynie od przedstawiciela samsunga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakieś "miłe" doświadczenia, czy jednak lipa i do każdego produktu muszą być dedykowane ???

Which televisions do the XPAND Universal 3D Glasses work with?

The glasses work with the following TV brands: LG, Mitsubishi, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Sharp and Toshiba.

http://www.avforums....ses-Review.html

Edytowane przez montas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obleśne te okulary ; ) w stosunku do najnowszych super lekkich modeli Sony czy Samsunga albo Panasa.

Ja słyszałem jedynie, że okulary samsunga z serii D są niekompatybilne z telewizorami z serii C i vice versa. Ile w tym prawdy, nie wiem. Usłyszałem to jedynie od przedstawiciela samsunga.

Prawda bo seria D to BT a nie IR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obleśne te okulary ; )

A jednak da się ... :) Popracują nad designem i ceną, to zawojują rynek.

Trzymanie po 4-6 sztuk dla każdego urządzenia lekko trąci myszką ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kto ma kilka telewizorów 3D różnych firm ; ) To naprawdę nie jest codzienność...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy TV i projektor, no i już masz duble ... :) A tak nawet w większym gronie możesz looknąć, zabrać do znajomych itp ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Which televisions do the XPAND Universal 3D Glasses work with?

The glasses work with the following TV brands: LG, Mitsubishi, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Sharp and Toshiba.

http://www.avforums....ses-Review.html

Te okulary działają oczywiście tylko z tymi modelami telewizorów powyższych firm, które do synchronizacji używają podczerwieni, nie Bluetooth.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słyszałem ze okulary od Toshiba pasują do plazm Panasonica, wie ktoś o tym coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okulary to wszystkie są takie same, jedyna różnica to " kanały transmisji " pomiędzy nadajnikiem a okularami.

To tak jak kody sterujące do pilotów, ktoś zrobi umiwersalne i skończą się monopole ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z informacji rozsianych po forach w internecie dowiedziałem się, że:

a) Panasonic ST50 komunikuje się przez Bluetooth
B) Panasonic ST60 radiowo zgodnie z nowym standardem

W związku z tym okulary od ST60 nie działają na ST50 (to akurat sam sprawdziłem). A jednak spotykamy się z opiniami, że Samsungi 5100gb działają zarówno z ST50 jak i ST60. Czy to prawda? Czy to znaczy, że Samsungi mają dwa rodzaje komunikacji?

Chodzi mi o to, że rodzice dziewczyny mają ST50, a my ST60, mieszkamy po sąsiedzku i chcielbyśmy sobie kupić wspólnie okulary, żeby działały na obu TV. A przypuszczam, że te dedykowane dla ST50 (seria 4) na ST60 też nie zadziałają.

Z ST50 działają też Samsungi 4100gb, czy będą one działać też z ST60?

Dzięki za pomoc, bo straszny chaos panuje w tych wszystkich kompatybilnościach teraz i nie wiadomo co z czym ugryźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"W związku z tym okulary od ST60 nie działają na ST50 (to akurat sam sprawdziłem). "

Jednak działają, nie wiem czemu początkowo nie chciały się sparować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy są takie okulary, które działają na samsungach z irda i bluetooth?

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę powiedzieć tylko po logo, że te 5100 mają kompatybilność niby i z tym nowym standardem okularów 3D, ale mają i drugie logo z IR właśnie, więc być może komunikują się na dwa sposoby. Poszukaj na stronie Samsunga.

Co do samych okularów, to nie dość, że 3x tańsze, oferują dokładnie identyczną jakość obrazu jak okulary dołączane do Panasonica ST60, są wygodniejsze (szczególnie dla dziewczyn, bo u Panasonica rozmiar M jest strasznie wielki jeśli ktoś ma mniejszą głowę) i co najlepsze - nie odbijają tak mocno światła bijącego z filmu po wewnętrznych krawędziach wokół szkieł. Panasonic zrobił okulary z błyszczącego plastiku i są straszne refleksy tuż przed oczami w trakcie oglądania, okropnie to wkurza - kompletna porażka...

Edytowane przez cryo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje, zaraz spróbuję coś znaleźć

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi