Skocz do zawartości
Fantom

Tani chiński player HD - mini recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Player nie warty zachodu. Kupilem i rozczarowalem sie. Po hdmi nie puscisz (albo nie potrafie) dzwieku w 5.1.... ma tylko jacka , brak optycznego.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Górniku ... przecież widać, że ma wyjście SPDIF. Elektryczne. Potrzebny kabel mały jack na RCA.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawało mi się, że SPDIF to optyk albo coaxial. Przez minijacka można puszczać cyfrowy sygnał do ampli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można. Są takie przejściówki z optyka na minij. Laptopy mają często coś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam
dotychczas używałam Med8er'a model Mede8er 600x3D ale zapragnąłem czegoś z andkiem, bo wiadomo Kodi rządzi ;)
Zastanawiam się między miboxem a h96 pro+
jak myślicie ten model z 64GB będzie OK ?
http://bestbuy24h.pl/pl/p/TV-BOX-H96-pro-smart-3GB-64GB/44

czy może zostać przy miboxie, aczkolwiek mibox nie ma rj45 a boję się o to że wifi nie uciągnie 4k

Chyba jako jedni z niewielu mają wersję 64GB a jak mam już wydać kasę to chyba warto dopłacić do tego H96 zamiast miboxa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WiFi uciagnie 4K ale tylko w standardzie ac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też kupiłem ten u tego sprzedawcy ale w wersji 32GB nie miał wtedy 64GB, pewnie bym ten model wybrał.

Jak dla mnie super odtwarzacz, Kodi śmiga aż miło filmy 4K oglądam po WiFi i daje radę bezproblemowo.

Kupuj śmiało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne masz na myśli filmiki pseudo-4K z netu. One z prawdziwym 4K UHD nie mają nic wspólnego. Prawdziwe UHD to transfer ok 80-100 Mbps czego żadna sieć wi-fi poza standardem ac nie uciągnie i obraz będzie się rwał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pmcomp

tak filmy z YT w 4K po wifi leciały,

ale z ciekawości specjalnie dzisiaj puściłem 4K po sieci LAN z mojego NAS'a i sprzęcik też sobie poradził,

niestety  przy wifi nie bardzo to wyglądało ale to raczej wina przepustowości wifi

niestety tam gdzie teraz mam urządzenie to nie mam LAN'a, muszę mu pociągnąć w weekend kabel bo mam sporo materiałów w 4K

Póki co sprzęcik sobie śmiga na kodi i jestem zachwycony, wszystko za free.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi