Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Ja polecam wykupienie konta na maxvideo.pl i ogladania filmow z bestplayer.

A wiec i na ekino nie dzialaja wszystkie filmy po jakims czasie sie wylaczaja tylko jeden film w calosci zobaczylem , mysle ze jest to wina filmu lub playera .

Mozesz potwierdzic ze wszystkie filmy dzialaja na tym bestplayer?

jaki player uzywasz do ogladania ?

Edytowane przez klocek-it

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok kupilem premium do maxvideo , na ekino film hobbit zatrzymal sie na okolo 40 stej minucie zobaczymy tutaj , dodam ze jest to ta sama wersja hobbita.

ps. mozna w xbmc przewijac film i ogladac np. od polowy (caly czas mowa o streamingu filmow online) ? bo umnie jak przesune do polowy to sie zatrzymuje i po chwili film zaczyna sie od poczatku.

Edytowane przez klocek-it

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz chyba miec zbuforowany zeby przewijac ale nie jestem pewien

Jak ktos jest cierpliwy to moze czekac na powrot kinomaniaka.tv bo podobno przeniesli serwery na rumunskie i to jest kwestia czasu az uruchomia ponownie strone

Edytowane przez matiszek30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety na bestplayer film zatrzymal sie na 8min 40sek. wiec du...a.

juz nie wiem co mam wymyslic , moze to wina playera ? mam mxplayer

Nikt z was nie ma takich problemow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka... wiecie co może być nie tak z serwisem e-kino / weeb.tv - pomimo wykupionego premium, cały czas wyskakują kominakaty, że nie mam wykupionego premium - pomimo wpisania w ustawieniach nazwy użytkowników oraz haseł. Siedzę nad tym problemem od wczoraj - zakupiłem sobie wlasnie MT 7001 zainstalowałem Xbmc (ogólnie niezły bajer), natomiast wszystko działa jak by nie widziało, że mam konta premium.... Macie jakieś rozwiązanie na powyższe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upewnij się, że nie wpisujesz błędnych danych. Mi działa wszystko w porządku oprócz tego, że ostatnio ma problem z odtwarzaniem kilku kanałów. Sprawdź u siebie proszę TVN24 i Polsat Sport, czy w ogóle zaczyna odtwarzać. Bo u mnie są freezy w pierwszej sekundzie i obraz nie idzie - tylko dźwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ostatniej chwili film hobbit testowany na PC z XBMC Frodo przerwalo w tym samym momecie co na xbmc z androidem , zostalo mi przetestowac ten film z przegladarki na PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, dzięki za odpowiedź... Nie wiem jak, ale faktycznie w weeb.tv źle podałem hasło - zapomniałem, że zmieniłem :/ Nadal mam problem z ekino.tv - tutaj na pewno poprawnie hasło wpisuję... Co do Twojego pytania - teraz wszystko mi odtwarza poprawnie z weeb - również Polsat sport, TVN 24 - na Polsat właśnie oglądam BOX ;) natomiast, jeśli chodzi o ekino - niestety nic mi się nie udaje uruchomić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bestplayer z przegladarki na Pc dziala bezproblemowo z filmem hobbit i dziala tez przewijanie, czyli najprawdopodobniej jest problem z playerami w xbmc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bawicie sie z XBMC na Androidzie uzywajcie oryginalnego playera z XBMC (DVDPlayer). Bedzie to moze gorzej dzialac wydajnosciowo bo XBMC poki co srednio radzi sobie ze wsparciem sprzetowym na swoim odtwarzaczu, ale prawdopodobnie wlasnie tu moga tkwic problemy z logowaniem do serwisow co objawia sie naglym przerwaniem odtwarzania czy wywalanie z weeb.tv i podobne. Co do przewijania - z tym jest roznie. Z niektorych serwisow mozna przewijac, z innych nie. Seriale odtwarzane ze sprocked w iitv nie maja problemu, seriale z innego serwera musza byc juz zbuforowane zeby dalo sie je przewinac. Tu raczej niewiele da sie zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ściągnąłem platformę xbmc. Pobrałem również plugin do weeb.tv. i tu pojawia się problem:

1. Włączam dany kanał i nie ma obrazu.

2. Gdy cofam do poprzedniego widoku czyli listy kanałów widać ten obraz za listą...

Co może być przyczyną tego problemu? Proszę o pomoc w tej kwestii bo jestem zupełnie zielony, a jednak fajnie byłoby oglądać weeb.tv przez tą platformę.

PS. Zrobiłem aktualizację sterowników do karty graficznej ale to nie pomogło.

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

chodzi mi o wtyczkę telewizja polska a mianowicie są tam kanały z tv-on.pl i one działaja bez problemu,pojawiły się też inne ale już z jakiegoś I-stream.pl

i one mi nie działaja a wam???

drugie pytanko :co to jest to I-stream.pl jakis serwis internetowy??? szkałem ale nie moge znalezć,proszę o pomoc z gory dziekuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I-stream zakonczyl swoja dzialalnosc i rozpoczyna prace nad nowym serwisem typu justin.tv

A pozatym ja wylaczylem I-stream z wtyczki wiec nie wiem skad to masz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacja wszystkie kanaly dzialaja(wyjatek Discovery Channel bo narazie offline) takze te Jardello dziala

Robcie Custom Update

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema mam pytanie :działa wam wtyczka mrknow??bo mi wyskakuje komunikat bład skryptu??

mam wersje 1.4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ma ktoś pomysł na ponowne wywołanie okienka przypisywania plików strm i dopasowania ich do konkretnego kanału ?

Kiedyś wystarczył ppm i można było w razie pomyłki spokojnie podmienić, teraz ta opcja nie działa (przynajmniej u mnie).

Dzięki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit: jakos to uruchomilem, wszystko dobrze dziala.

repository.sd-xbmc.org-1.0.2.zip nie dziala, pusto albo Error, Script failed

Edytowane przez drut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie!

Czy istnieje dzialajaca wtyczka za pomoca ktorej mozna ogladac brytyjskie kanaly Sky i paczke Mtv ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka stron wcześniej widziałem, że również ktoś o tym wspominał więc podbijam.

Po zainstalowaniu wtyczki, gdy wybieram pobierz wtyczkę, mam pusto.

http://ifotos.pl/zob...PG_xsqnern.JPG/

Mam identycznie i to na 2 platformach(Windows, Android).

Na Androidzie często zmieniam romy, więc i często instaluję XBMC.

Repozytorium raz działa, raz nie. Nie wiem gdzie leży, ale są poważne problemy z dostępnością.

Jak pada to na dobę, jak działa to ściąga się wolno. Tak jak by stały na domowym serwerze z no-ip i po jego zmianie(ip hosta) łapał synchro i pojawiał się w sieci.

Kiepsko to wygląda przy instalacji, jak nie działa to czekamy dobę...

Może ktoś orientuje się jak wyciągać te dane z backupu? Czekanie doby jest irytujące.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi