Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam XBMC zainstalowane na dwóch urządzeniach mt7001 Pivos XBMC.

Mimo wykupienia konta premium na maxvideo nadal zdarza się bardzo często że wyrzuca mnie z filmów i na bestplayerze i na iitv seriale.

Ktoś też ma ten problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura:

dzięki matiszek30 właśnie oglądąm Discovery HD :)

ps. jestem pełen podziwu twojej działki roboty i reszty :) ja nic nie kumam z tych linijek i kodów dla mnie to czarna magia a siedzę w komputerach i czasem naprawiam koło 20 latek czekam z niecierpliwością na postępy auto aktualizacji projektem nad którym pracujecie :)

trochę trzeba było (przekopać jak ktoś nazwał pól stronki issue , ale jestem Happy :)

życzę dalszych postępów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś pomysł na nagranie audycji z tv.on.pl ? Albo też inna opcja, jak odpalić strumien w tv,on.pl w VLC ? Bo XBMC zżera troche zasobow mojego słabego kompa i jest ciężko, a w VLC smigało by bez problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem z weeb.tv,zakupiłem konto premium na weeb.tv mimo to na xbmc wywala mi błąd "nie posiadasz konta premium" wie ktoś jak moge sobie z tym poradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisałeś w ustawieniach poprawnie Twoje dane do konta na weeb.tv?

Tak dane wpisane są poprawnie,nawet sprawdzałem w pliku setiings w c,user,appdata,roaming,xbmc,userdata,addon data,plugin video weeb.tv,settings i tam jest zapisany login i hasło,więc już nie wiem co to może być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na najnowszej wersji (12 frodo beta) działa bez zarzutu odtwarzanie, bo przy próbie nagrania wyskakuje błąd, a nieraz wywali bez skrupułów do Windy.

Ma ktoś jakichś patent jak oglądać streamy z tv-on.pl w VLC ? Próbuje tak: Tworze plik bat z kodem rtmp + odnosnik do otwarcia poprzez vlc. VLC sie otwiera, a obrazu nie ma zupełnie. Już od miesiąca się z tym męcze, jeśli znalazłby sie geniusz ktory mógłby mi poradzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VLC nie obsluguje RTMP z swf bo to nie przegladarka i nigdy nie bedzie tak jak sami tworcy powiedzieli

Edytowane przez matiszek30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacje wporwadzic trzeba bo zmieniaja co chwile sciezke playpath tv-on a ja nie jestem w stanie ciagle sprawdzac i zmieniac czekac trzeba na api od nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawialem ze znajomy i ma w planach strone z wieloma kanalami wiec jak on zrobi to zalatwie kanaly dodatkowe pod xbmc a poki co przed poniedzialkiem sporbuje dodac troche kanalow polskich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam moze tu mi ktos odpowie.

Co trzeba zrobic aby ogladac filmy z serwisow typu kinopecetowiec ?

Walcze juz kilka dni zmieniam wersje xbmc i za kazdym razem jak wlacze jakis film wywala mi go po okolo 10 min , doszedlem do

wniosku ze chyba trzeba wykupic jakies abo ale teraz pytanie jak to zrobic i jaki najlepszy .

Moze mnie ktos naprowadzic co i jak mam zrobic?

ps. dodam ze sprzet to minix neo x5 android 4.1.1 xbmc ostatnia wersja na android z 29.01.13

Edytowane przez klocek-it

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czesci rozwiazalem problem i wykupilem konto premium na ekino.tv narazie dziala , ale co zrobic z kinopecetowcem jak tam dodac konto premium np z Puclocker?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w niedzielę ^_^

matiszek30

kolejne złe wieści mimo aktualizacji stations.py :wacko: nie działa tez polsat (polsat jardello długo się buforuje) tvn turbo dalej nie trybi , także Discovery chanell HD (ten polski), ani kilka z zagranicznych np. Animal Planet HD, Discovery HD, nie sprawdzałem wszystkich, ale nie mam :blink: :blink: :blink: Discovery chanell HD(ten polski) , ani tvn turbo, teraz oglądam tvn on chodzi normalnie, możecie sprawdzić czy tylko u mnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Putlocker jest bez limitow :)

Kurcze to juz nie wiem co jest , na ekino wykupilem premium i jest ok a na pecetowiec po kilku minutach wylacza film, bez wzgledu na to jaki serwis wybiore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie o wtyczkę weeb.tv. Ostatnio nie działa mi na mt7001 TVN24 i Polsat Sport (z kanałów, które najczęściej oglądam). Na stronie nie ma problemu, podobnie z XBMC na Androidzie (na moim Sensation), a na linux XBMC nie działają. Ktoś ma podobny problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze to juz nie wiem co jest , na ekino wykupilem premium i jest ok a na pecetowiec po kilku minutach wylacza film, bez wzgledu na to jaki serwis wybiore.

Ja polecam wykupienie konta na maxvideo.pl i ogladania filmow z bestplayer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi