Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie podstawowe - używacie frodo czy eden?

Dla mnie ma bo jak mam problemy z nagrywaniem strumieni to być może na frodo po prostu wtyczka nie działa do końca dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, ponownie w kinomaniakowej wtyczce nie ma źródeł filmów po wybraNIU FILMU, LE za to już w windows 8 nie wywala mnie z xbmc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem po co męczycie się z xbmc pod weeb.tv (windows), jak można to oglądać i nagrywać bezproblemowo do mp4 przez TiWi i VLC... nie trzeba dodatkowo wykupywać jakichś multisesji itp., żeby jednocześnie oglądać i nagrywać, bo program w realtime zrzuca streama na hdd. trzeba tylko w configu, raz na ruski rok dodawać nowe kanały lub zaktualizować ich adresy w razie zmiany. ot cała filozofia ;) używam tego od ponad roku i nie spotkałem się jeszcze z większymi problemami.

XtgHw6h.jpgWXIYiUH.jpg

Edytowane przez sloikbigosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod linuxem nie działa

Xbmc to dużo dużo więcej niż weeb.tv, rzekłbym że dużo dużo dużo więcej

Jak coś muli to masz słaby sprzęt albo źle skonfigurowany

Kanały same się aktualizują

Nagrywanie działa

Multisesje nie zależą od tego czy to xbmc czy inny program bo są po ip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem, nie siedzę na linuxie. napiszę inaczej - jeśli ktoś ma problem z weeb.tv w xbmc pod win., to niech przejdzie na tiwi i vlc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawily sie moze jakies informacje na temat powrotu obslugi ekino do wtyczki? Od momentu zmiany struktury serwisu troche czasu juz minelo a bywal calkiem przydatny wieczorami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://plst.agilityhoster.com/en/

Ja bym polecal to niby ruskie ale angielski tez posiada

Dodajesz kanaly loga a nawet epg z sd wtyczki dziala przez link i epg samo sie aktualizuje

Opcja PiP (picture in picture) ogladanie dwoch kanalow naraz minimum do max 6 naraz

Opcja nagrywania

EPG posiada time reminder czyli przypominanie o serialu czy filmie co leci

Program posiada o wiele wiecej ale reszty sami sie dowiecie

Dziala nie tylko na weebtv lecz na kazde zrodlo rtmp,rtsp itd

42113119149664685258.png

Edytowane przez matiszek30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://plst.agilityhoster.com/en/

Ja bym polecal to niby ruskie ale angielski tez posiada

Dodajesz kanaly loga a nawet epg z sd wtyczki dziala przez link i epg samo sie aktualizuje

Opcja PiP (picture in picture) ogladanie dwoch kanalow naraz minimum do max 6 naraz

Opcja nagrywania

EPG posiada time reminder czyli przypominanie o serialu czy filmie co leci

Program posiada o wiele wiecej ale reszty sami sie dowiecie

Dziala nie tylko na weebtv lecz na kazde zrodlo rtmp,rtsp itd

Podziel się listą linków do kanałów

Edytowane przez kodishu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ale u mnie strasznie krzaczy to weeb.tv. W XBMC nie ma tego problemu.

Polecam tez w caching options w cach size rtsp zmienic na 0 zeby nie czekac az sie kanal odpali

Gdzie jest ta opcja bo nie mogę znaleźć? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego, ze to nie weeb.tv tylko niektore kanaly z wlacz.tv i kilka innych streamow. Rownie dobrze mozesz je dodac do XBMC i tez beda dzialac. Sam program moze i ciekawy bo PiP poki co w XBMC zrobic sie nie da (z weeb.tv i tak bez wykupienia multisesji nie dzialalo), ale to jednak nie to samo no i na innych systemach niz Windows nie ruszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tnie zazwyczaj na poczatku tylko a opcje sa po lewej stronie taki maly przycisk preferences czy cos takiego

Z tego co wiem ten program jest jeszcze w beta a programy te sa na xbmc juz tak jak mowil kolega powyzej

Edytowane przez matiszek30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pojawily sie moze jakies informacje na temat powrotu obslugi ekino do wtyczki? Od momentu zmiany struktury serwisu troche czasu juz minelo a bywal calkiem przydatny wieczorami.

Co do ekina to cały czas trwają prace. Jak będzie wtyczka gotowa to zostanie zapewne dodana. Chyba nie chcecie aby działała jeden dzień a pózniej znów padła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

czy jest mozliwosc we wtyczce (a mianowicie w zakladce iitv.info) dodac opcje "watched", zeby wiedziec, ktore odcinki seriali juz obejrzalem?

Pozdrawiam,

Mikyy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mozecie mi pomoc

zainstalowalem na mk808b mini pc xbmc oraz wtyczke repository.sd-xbmc.org-1.0.1 ale weeb tv nie chodzi i jeszcze niema ipli itp czy jest nowsza wtyczka i co jeszcze polecacie dograc aby byly jakies mecze i muza oraz gry jakies aha i na nie ktorych filmach mam tylko poziome paski czy musze cos dograc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mozecie mi pomoc

zainstalowalem na mk808b mini pc xbmc oraz wtyczke repository.sd-xbmc.org-1.0.1 ale weeb tv nie chodzi i jeszcze niema ipli itp czy jest nowsza wtyczka i co jeszcze polecacie dograc aby byly jakies mecze i muza oraz gry jakies aha i na nie ktorych filmach mam tylko poziome paski czy musze cos dograc ?

iple odpalisz za pomoca CustomUpdate, polecam lekture http://code.google.com/p/sd-xbmc/wiki/CustomUpdate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czesc mozecie mi pomoc

Sprawdz czy te pozycje "z paskami" sa odtwarzane normalnie, jesli wylaczysz wspomaganie sprzetowe video. Czapke z glow przed Tworcami wtyczki, jednak nie umniejszajac respektu do Ich pracy, jesli czegos nie mozesz znalezc, zawsze mozesz sprobowac wtyczki NaviX.

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich :hura:

przez zupełny przypadek zainteresowałem się XBMC :) bo szukałem w necie polskiej tv :blink:

jest rewelacyjne , w porównaniu do WMP. ale do rzeczy jakiś czas temu instalowałem XBMC i pluginy i miałem TV i seriale,

zależało mi przede wszystkim na seriale.net i Kinomaniak Tv (zawsze je w przeglądarce otwierałem),

jestem obecnie zagranicą i ten program to okno na swiat :glare:

ale robiłem aktualizację (custom) doszło nowych programów i większość się nie szweda po ekranie :unsure:

http://code.google.com/p/sd-xbmc/downloads/list mam reprozytorium 1.0.1 i plus dodatek adons.eu,

próbuje oglądać TVN Turbo lub discovery, czy nawet Polsat nic nie rusza :)

jeśli można prosiłbym o linka do aktualnej wtyczki lub nawet kompletu w zipie dla zagraniczniaka :)

Dzięki za pomoc :ph34r: (dołączyłem do was, bo macie tu wiele ciekawych rzeczy, mnie jeszcze będzie interesowało HDTV i DVB-T) B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć :glare: nie wiele mi pomogłeś, dzięki za informacje (już przeczytałem komunikat na ich stronce)

chodzi mi głównie o tv np. discovery, tvn turbo, polsat, ...i te inne dostępne (co ja robię źle? :wacko: odpalam dany program (pisze pracuje chwile się pokręci) i powraca do listy wyboru programu :wacko: :wacko: :wacko: może nie tę kolejność robię, może wyjaśnić ktoś czy trzeba resetować i wgrywać pierw program.repo.installer-1.0.5 proszę o poradę instalowałem już z kilka razy i ni ma TV (Eska i Tuba w muzycznych jakoś chodzą reszty nie patrzałem, mi zależy na tych ogólnych :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć :glare: nie wiele mi pomogłeś, dzięki za informacje (już przeczytałem komunikat na ich stronce)

chodzi mi głównie o tv np. discovery, tvn turbo, polsat, ...i te inne dostępne (co ja robię źle? :wacko: odpalam dany program (pisze pracuje chwile się pokręci) i powraca do listy wyboru programu :wacko: :wacko: :wacko: może nie tę kolejność robię, może wyjaśnić ktoś czy trzeba resetować i wgrywać pierw program.repo.installer-1.0.5 proszę o poradę instalowałem już z kilka razy i ni ma TV (Eska i Tuba w muzycznych jakoś chodzą reszty nie patrzałem, mi zależy na tych ogólnych :blink:

Odpowiedzi jest prosta. Po prostu padły streamy i na o nic nie poradzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzyj na stronie wtyczki w temat stations stations.py uaktualniona lista kanałów tam na bierzaco staram sie aktualizowac te stacje zeby dzialaly wystarczy custom update robic przez link co podany jest w tym temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam o tym mówisz?

http://code.google.com/feeds/p/sd-xbmc/issueupdates/basic

:o tylko tu przy temacie danego uaktualnienia nie widzę żadnego linka :glare:

Status: Invalid

Update 10 to issue 234 ("Stacje strumieniowe Ogólnotematyczne")30 stycznia 2013 12:18

zamykam issue

jak naciskam na ten napis wyskakuje łączenie i trwa wieki i nic :_bezradny:

może jakiś konkretny link (dziękuję za fatygę i pomoc) :hura:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi