pawelcio 0 Napisano 23 Maja 2012 Hej. Jakiś czas temu pojawiła się nowa wersja PLEX'a. 0.9.6.1. - dawno tego nie używałem i niedawno, przy uruchomieniu, zapytał o aktualizację. Wersja poprzednia, jaką miałem, to 0.9.5.2.(system Win7 64bit). W efekcie na nowej wersji w 80% telewizor nie wykrywał komputera (czasem wykrywał po długim mieleniu). Wróciłem do starej wersji PLEX'a i TV załapuje od razu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 23 Maja 2012 nowa wersja pexa kiepsko działa, u mnie filmy zacinały sie po około 4 minutach ogladania. jakos "zrywalo połączenie" wrociłem do 0.9.6.0 i dziala bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 31 Maja 2012 od dzis dziala hbbtv na tvp 1 z mux 3. w ustawieniach kraju trzeba zmienic na niemcy (nie jezyk) i wtedy pojawi sie dodatkowa opcja Hbbtv, ustawic na tak i dziala. Uwaga !!!! po zmianie kraju na niemcy kasują sie zapisane programy trzeba ustawiac od nowa (jest z tym troche zabawy) w EPG czas cofa sie o godzine takze program jest nieaktualny ale mozna to ominac ustawiajac czas recznie lub zmienic strfe czasową na GMT+2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lego570 0 Napisano 31 Maja 2012 od dzis dziala hbbtv na tvp 1 z mux 3. w ustawieniach kraju trzeba zmienic na niemcy (nie jezyk) i wtedy pojawi sie dodatkowa opcja Hbbtv... U mnie na LW570S nic się nie pojawiło pomimo sprawdzenia, że w menu serwisowym HBBTV w Area Option było firmowo ustawione na 1, a po zmianie kraju na Niemcy nie pojawiło się nic nowego w menu ustawień. Czy to HBBTV działa na TVP1HD, który od dziś się pojawił na muxie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 1 Czerwca 2012 (edytowane) a tv podłaczony do internetu? opcja hbbtv jest w tej samej zakladce co ustawienia kraju (ja w area option nic nie przestawialem poniewaz domyslnie mam to wlaczone "42lw659s") http://imageshack.us...5/photo3sr.jpg/ pod przyciskiem "info" na pilocie mamy informacje o kanale i jego własciwosciach i na tvp1 hd jest informacja o Hbbtv http://imageshack.us...5/photo7ih.jpg/ na ekranie wyskakuje komunikat o wciśnięcie czerwoneo przycisku na pilocie, nastepnie wyswietla sie okienko z informacjami http://imageshack.us...3/photo8tw.jpg/ http://imageshack.us...6/photo9ej.jpg/ Edytowane 1 Czerwca 2012 przez ozi22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lego570 0 Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Dzięki za szczegółowe informacje. Niestety u mnie dalej nic. TV jest podłączony do internetu (ale czy ma to wpływ na pokazanie się ikonki HbbTV w INFO?), kraj ustawiony na Niemcy, firmware najnowszy, nawet zrobiłem reset ustawień fabrycznych i dalej nic. Objawy: - brak ikonki HbbTV w okienku INFO (kończy się na "1080i", a dalej pusto), - nie pojawia się komunikat o czerwonym przycisku, - nie ma opcji "HbbTv" w ustawieniach (pod opcją "Wskaźnik zasilania" ani nigdzie indziej); tu pytanie czy ta opcja jest widoczna zawsze czy tylko na kanale nadającym HbbTv? <-- odp.: zawsze Moje przypuszczenia: - byćmoże HbbTv nie jest dostępne z każdego nadajnika i ja akurat mam pecha (w co raczej wątpię) - byćmoże mój model TV (LW570S z lutego 2012) tego jednak nie obsługuje - byćmoże wymagane jest ustawienie jeszcze czegoś w menu serwisowym <---- HbbTV=2 Dopisane później: Sprawdziłem jeszcze co się dzieje po wybraniu różnych krajów w ustawieniach. Spośród wszystkich dostępnych w menu krajów tylko na Irlandii pojawiła się dodatkowa pozycja menu "Data Service", w której można było wybrać "MHEG" lub "Teletext". Przy żadnym kraju nie pojawiła mi się opcja "HbbTv". Jeszcze jedna ciekawostka: w podręczniku dostarczonym na CD jest opisana opcja "HbbTv", że działa tylko w Niemczech i Francji, natomiast w podręczniku pobranym z internetu już nic o tym nie ma (str.110). Edytowane 2 Czerwca 2012 przez lego570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielnia 1 Napisano 2 Czerwca 2012 U mnie na LW570S nic się nie pojawiło pomimo sprawdzenia, że w menu serwisowym HBBTV w Area Option było firmowo ustawione na 1, a po zmianie kraju na Niemcy nie pojawiło się nic nowego w menu ustawień. Czy to HBBTV działa na TVP1HD, który od dziś się pojawił na muxie? jak masz możliwość to zmień w Area Option na 2 i w ustawieniach na Niemcy ja mam tak w modelu LM670s i działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lego570 0 Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Właśnie miałem dopisać wiadomość z ostatniej chwili a tu już jest rozwiązanie, które przed chwilą zauważyłem na jakimś niemieckim forum. Otóż w menu serwisowym opcję HbbTV należy nastawić na 2, tj. Area Code=4 (firmowo było 1, tj. Area Code=2) i wtedy pojawia się ta dodatkowa opcja w menu. W Info na TVP1 HD już mi się pojawiło logo HbbTV. To wszystko da się osiągnąć bez podłączonego kabla do internetu. Po podłączeniu internetu i włączeniu TV na TVP1 HD nic się nowego nie pojawiło, ale może dlatego, że odbiór mam nienajlepszy (teraz pada grad, hehe). Będę dalej to badać. Po badaniach (~15:25): Na TVP1 HD nie wyskakiwał mi komunikat, więc podłączyłem satelitę, bo czytałem, że TVP Kultura też nadaje HbbTV. Faktycznie - ikonka jest, ale też nic nie wyskoczyło na ekran. Po przejrzeniu kanałów satelitarnych w końcu znalazłem kilka (WDR, NDR, HS24, RBB, AstraPortal...), na których wyświetla się komunikat i można wejść do aplikacji. Działa to bez podłączenia do internetu, przy czym niektóre elementy aplikacji domagają się internetu (co jest zrozumiałe). Jest jednak masa kanałów (np. różne ZDF, VOX, 3sat...), które niby nadają HbbTV, ale komunikatu nie ma i nie można uruchomić aplikacji czerwonym przyciskiem. Edytowane 2 Czerwca 2012 przez lego570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 2 Czerwca 2012 U mnie w ustawieniach opcja Hbbtv jest zawsze widoczna. Informacja o hbbtv pod przyciskiem "info" wyswietla sie tylko na TVP1 HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 2 Czerwca 2012 Witam W TV 47lw570s załączyłem funkcje w area na 2 ustawiłem na Niemcy i w info pokazała się ikona Hbbtv ale nie wiem jak to uruchomić czerwony przycisk na to nie działa Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jerzy62 0 Napisano 2 Czerwca 2012 Działa działa mam ten sam TV i wszystko jest ale wyłączyłem to w ustawieniach tam gdzie ustawiam kraj bo to zbedny gadzet i numerycznie nie przełączysz kanalów z 1 na następny natomiast z 2-ki można przełanczac dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lego570 0 Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) ...nie wiem jak to uruchomić czerwony przycisk na to nie działa No więc mi też na TVP1 to nie chce zadziałać. Natomiast na satelicie trochę zadziałało. Tym razem ja załączam kilka fotek: http://imageshack.us...areaoption.jpg/ http://imageshack.us.../hbbtv2wdr.jpg/ http://imageshack.us...bbtv3hse24.jpg/ http://imageshack.us...rtalandlog.jpg/ http://imageshack.us...straportal.jpg/ ...wyłączyłem to w ustawieniach tam gdzie ustawiam kraj bo to zbedny gadzet i numerycznie nie przełączysz kanalów z 1 na następny natomiast z 2-ki można przełanczac dalej. Także uważam to za zbędny gadżet (dopóki nadawcy nie zrobią tego tak, że będzie to bardzo przydatne), ale nie wiem o co chodzi z tym przełączaniem. Mi przełączanie działa normalnie: i cyferkami i P+/-. [dopisane 2012-06-07: już wiem: blokada jest tylko wtedy, gdy TV jest podłączony do internetu; tylko wtedy pokazuje się logo HbbTV test na TVP1 HD] Natomiast czytałem, że włączenie HbbTV powoduje jakieś problemy z nagrywaniem (DVR). Poza tym LG nie popisał się jeśli chodzi o włączanie TV klawiszami numerycznymi. Na Samsungu jest tak, że jak wciskam "1", to TV włącza się na kanale nr 1, natomiast w LW570S włącza się na ostatnio ustawiony kanał. Edytowane 7 Czerwca 2012 przez lego570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 3 Czerwca 2012 Od wczoraj tez u mnie nie dziala czerwony przycisk na tvp1 hd. Nie mam problemow przy przełączaniu kanałów a i nagrywanie tez działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Mam pytanie skierowane do posiadaczy modułu cam tnk hd. w sobote kupiłem moduł, zamontowałem , aktywowałem karte, wszystkie programy działają poza Discovery Showcase HD Nie mam ppojecia dlaczego tak jest, inne programy z transpondera co Discovery Showcase HD dzialąją. Automatyczne i reczne sortowanie kanałow w lg jest po prostu do d... 3 godz zajeło mi reczne ustawienie Rozwiązanie przypadkiem znalazła zona skacząc po programach Otóz Discovery Showcase HD było pod nazwą Discovery HD problem był tez z Eurosport HD, był pod nazwa ESP HD pod nSportHD było nSport Edytowane 3 Czerwca 2012 przez ozi22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ovner 0 Napisano 4 Czerwca 2012 Automatyczne i reczne sortowanie kanałow w lg jest po prostu do d... 3 godz zajeło mi reczne ustawienie Użyj programu Tlledit 5.1 http://www.sendspace.com/file/f59prd wymagane Microsoft Visual C++ 2008 nie nowsze nie starsze. Tym pogramem możesz sortować kanały, zmieniać nazwy itd. Więcej poczytaj tu http://www.lg-hack.i...&pg=1&sc=20&x=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jerzy62 0 Napisano 4 Czerwca 2012 No to zabrali nawet znaczek Hbb TV do wczoraj był jak załonczyłem lnfo dziś już nie ma :hura: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 4 Czerwca 2012 Witam Faktycznie na niemieckich kanałach działa super. Rozmawiałem z konsultantem z lg i wg jego słów ten tv 47lw570s nie ma możliwości odbioru Hbbtv ja mu tłumaczę że sprzętowo ten tv jest przygotowany ale softwarowo nie działa a on mówi że nie ma możliwości ten tv i że nie przewidują odblokowania tego w oprogramowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jerzy62 0 Napisano 5 Czerwca 2012 Witam. Dzisiaj pojawiła się plansza HbbTV Test i to duża ale nie ma przycisku i nie da się włączyć i nie działa przełączanie z1 na dalsze numerycznie jak przełącze na 2 to dalej jużsię da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ovner 0 Napisano 6 Czerwca 2012 Wczoraj pobawiłem się trochę naziemną DTV i HBBTV. Na TVP1 i TVP1HD z nadajnika w Kosztowach jest sygnał HBBTV pokazuje się plansza duża, nawet za duża i nie przeźroczysta "TVP Telewizja Polska HbbTV test" niestety nie oferuje żadnego serwisu, tak samo TVP Kultura z satelity. Brak reakcji TV na klawiaturę numeryczną z pilota, i na przycisk OK, po zmianie kanału na inny funkcje wracają do normy. Jako że nie jest daleko do czech, to wstroiłem sobie czeski MUX1 i MUX2 z Frydek -lysa hora i na czeskich kanałach HBBTV działa i nie blokuje reakcji tv na klawiature numeryczną pilota i klawisz OK. Wniosek:Nie dość że na tvp1 HBBTV nic nie oferuje( a euro tuż tuż) to dodatkowo problemy z pilotem, które nie występują u sąsiadów zza południowej granicy. Nie działa i w dodatku skopane; ot polska rzeczywistość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rkarolek 0 Napisano 7 Czerwca 2012 Ja troszkę z innej beczki Przeglądam ten wątek i inne strony w sieci, ale nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązani mojego problemu Kupiłem niedawno dysk sieciowy (NAS), uruchomiłem na nim usługę serwera multimedialnego i wszystko działa bardzo ładnie ale... nie mogę zmusić TV do odczytu napisów (zarówno txt jak i srt sprawdzałem), jak w ramach testów ten sam film wrzuciłem na komp i odapaiłem nero media serwer wszystko jest ok. Jest na to jakiś sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klumpus 0 Napisano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Na kanałach DVB-S i DVB-T co jakiś czas pojawia mi sie pytanie o PIN. Wklepuje 0000 i OK wszystko dziala bez problemu ale to jest troche denerwujące czy można to jakoś na stałe wyłaczyc? I jeszcze jedno pytanko: po każdym wyłączeniu i właczeniu TV zmienia mi sie kolejność kanałów DVB-T chyba na jakas domyslna z MUX-a? czy mozna posortowana liste jakos zapisac na stałe ? Edytowane 8 Czerwca 2012 przez klumpus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 8 Czerwca 2012 po każdym wyłączeniu i właczeniu TV zmienia mi sie kolejność kanałów DVB-T chyba na jakas domyslna z MUX-a? czy mozna posortowana liste jakos zapisac na stałe ? u mnie natomiast jest problem z dvb-s. posiadam modul nCam, ustawilem liste kanałow wg wlasnego uznania i program Discovery HD po kazdym wyłaczeniu tv znika z pozycji 15 i pojawia sie w pozycji 543 (w tej pozycji byl zapisany zaraz po automatycznym wyszukiwaniu kanałow) natomiast z innymi programami nie mam problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ovner 0 Napisano 8 Czerwca 2012 Przetestujcie takie coś: przytrzymać HOME przez ok 5-7s aż zniknie menu, wpisać 1105 i OK, wybrać LG Hotel Model Setup,zmienić Hotel Mode Operation na YES i DVT Channel Update na Manual. Powinno pomóc, dajcie odpowiedź czy tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 8 Czerwca 2012 Użyj programu Tlledit 5.1 http://www.sendspace.com/file/f59prd wymagane Microsoft Visual C++ 2008 nie nowsze nie starsze. Tym pogramem możesz sortować kanały, zmieniać nazwy itd. Więcej poczytaj tu http://www.lg-hack.i...&pg=1&sc=20&x=0 po wielu próbach i kombinacjach z tym programem nie udalo mi sie poprawnie zapisac listy z kanałami. tzn, edytuje liste zgraną z tv, kasuje programy niechciane, zmieniam kolejnosc kanałow, zapisuje liste w nowym pliku. nowy plik otwieram i wszystko jest ok zmiany zosały zapisane, niby wszystko ok. nastepnie wgrywam nową liste do tv, wyswietla sie komunikat o ponownym uruchomieniu tv. wlączam tv a tu zonk, połowy kanałow w ogole nie ma i brak zachowania kolejnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ovner 0 Napisano 8 Czerwca 2012 Pięknie działa HbbTV z TVP 1 HD, uruchomili wreszcie serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach