Pizzojad 9 Napisano 12 Stycznia 2012 mam pytanie do głównie pizzojada ale może ktoś inny też zna odpowiedź: 1. czy nadal działa ci simplink w obsłudze HDMI- CEC 2. jeśli tak to co trzeba ustawić w tv a co w PS3 Ostatnio jak sprawdzałem to działało. Ustawień teraz nie podam bo robiłem to dawno temu a w tej chwili jestem w pracy więc... Inna sprawa że ze 2-3 razy zdarzyło się ze CEC przestawał działać i wtedy pomagała rada udzielona przez kogoś w tym wątku - reset PS3 wykonany przez odłączenie zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tronton 0 Napisano 12 Stycznia 2012 Orientujecie się może ile wynosi input lag przy włączonym trybie GAME i przy zainstalowanej aktualizacji.Gram sporo na konsoli xbox 360 .Telewizor bardzo mi się podoba .Jedyne czego się obawiam to ten input lag. pozdrawiam i czekam na odpowiedz z góry dziękuje tu masz odpowiedz bo nie moge patrzec jak sie meczysz...input lag i input lag i tak w kółko... Witam. Świeżo zmierzony IL. to mój pierwszy raz także wyniki dla mnie są trochę dziwne. Program inputlag z flatpanelshd, laptop z xp klon ekranu, wej. vga 1920 x 1080 60 Hz (niestety nie mam w lapku hdmi) energy saving wył. tryb Av gra i aparat. Min było 33ms maks 78ms średnia z 12 prób 63ms. Czy to dużo niech każdy sobie odpowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Próbował juz ktoś z Was użyc telefonu jako pilota. PObrałem z Android Market aplikacje LG tv remote i kiedy jestem w jakims sklepie rtv znajduje mi kilka modeli lg ale ze swoim lw570 nie moge sie niestety połaczyc. szkoda bo jak na sklepach się tym bawie to fajna sprawa. Ktoś moze ma podobny problem albo wie jak go rozwiącać? Mam ten program na Iphonie, dziala bez problemu. TV musi byc w tej samej podsieci co telefon. EDIT Wlasnie zainstalowalem program na telu z androidem i dziala rozniez bez problemu. Edytowane 12 Stycznia 2012 przez Marcin1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 12 Stycznia 2012 Witam wszystkich i proszę WAS o pomoc. Nie wiem jaki TV wybrać 1. Który lepszy i czym się róznią 42LW4500 czy 42LW5500 czy LW570S 2. Który z wyżej wymienionych ma mniejszy pobór prądu. 3. Na którym będzie lepszy obraz ze zwykłego analoga Proszę jeśli można o jakieś fotki obrazu analogowego. Dzięki i pozdrawiam Ad1 LW5500 i LW570s to prawie identyczne TV, 570s ma wbudowany tuner satelitarny. LW4500 to nizsza polka, m.in. nie ma funkcji sieciowych, "tylko 400Hz", mniejszy kontrast, jedno USB. 47LW570s jest teraz w promo w media za 4000 w 50 ratach po 80zl Ad2 Producent podaje dla wszystkich modeli 47" srednie pobor pradu 96W. Moj LW570s przy starcie pobiera 129W. W dzin, przy duzej jasnosci otoczenia ok 100-110W. Wieczorem, w zaleznosci od jasnosci ogladanych scen 40-70W. Wszystko na ustawieniach ECO na auto. AD3 Na kazdym bedzie taki sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uberman 0 Napisano 15 Stycznia 2012 (edytowane) no i oczywiście da się to skorygować w ustawieniach W jakich ustawieniach można to skorygować? (chodzi o korekcję wyprzedzania wizji przez dźwięk) Edytowane 15 Stycznia 2012 przez uberman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 17 Stycznia 2012 W jakich ustawieniach można to skorygować? (chodzi o korekcję wyprzedzania wizji przez dźwięk) tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uberman 0 Napisano 17 Stycznia 2012 tak To znaczy jak??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielnia 1 Napisano 18 Stycznia 2012 można już zaktualizować firmware 5.01.10 przez USB wystarczy pobrać na nowo ze strony LG data modyfikacji 2012-01-16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Mam ten program na Iphonie, dziala bez problemu. TV musi byc w tej samej podsieci co telefon. EDIT Wlasnie zainstalowalem program na telu z androidem i dziala rozniez bez problemu. mnie nie chce pobrać z andr market możesz to gdzieś tu wstawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
comudos 0 Napisano 19 Stycznia 2012 W jakich ustawieniach można to skorygować? (chodzi o korekcję wyprzedzania wizji przez dźwięk) W ustawieniach na PC ffdshow audio -> output możesz sobie dowolnie opóźnić dzwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 19 Stycznia 2012 mnie nie chce pobrać z andr market możesz to gdzieś tu wstawić ? Zobacz tu http://downloadipalink.blogspot.com/2012/01/lg-tv-remote-23-20111117.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 19 Stycznia 2012 W ustawieniach na PC ffdshow audio -> output możesz sobie dowolnie opóźnić dzwięk. Kolega chyba nie zrozumial pytania, chodzi o ustawienia w telewizorze (co ma do tego PC?) Ja nie znalazlem tych ustawiem. Chyba ze robi sie to w menu serwisowym, do ktorego nie wszyscy maja dostep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tgajdowski 0 Napisano 19 Stycznia 2012 Witam,posiadam model 47lw650t ,czy jest i jak sie dostac do ustawien thx,drugie to szukam ustawien obrazu 'optymalnych' dla 3 żródeł 1.hd 2.ps3(gra) 3. 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 0 Napisano 20 Stycznia 2012 Kolega chyba nie zrozumial pytania, chodzi o ustawienia w telewizorze (co ma do tego PC?) Ja nie znalazlem tych ustawiem. Chyba ze robi sie to w menu serwisowym, do ktorego nie wszyscy maja dostep. Poszukaj jeszcze raz. Menu-Audio-AVsync Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 21 Stycznia 2012 Witam Akurat mam nowy tv 47lw570s i wyskoczył mi problem z kanałami sat z częstotliwości 11411 z cyfry+ telewizor widzi tą częstotliwość ale nie wyszukuje z nich kanałów. Dekoder podłącz bez problemu wczytuje te kanały. Nie wiem czy problem istnieje tylko u mnie w nowej serii tych telewizorów. Jeżeli ma ktoś listę tych kanałów i mógłby mi podesłać do sprawdzenia na maila stanislaw.rojek@wp.pl byłbym wdzięczny Pozdrawiam SR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek Wieski 0 Napisano 22 Stycznia 2012 jaki input lag ?????? dzieci grają na x360 i nic nie mówią na wcześniejszym samsungu też pewnie jakieś lagi był i nikt nic tez nie mówił po prostu naczytacie się jakichś pierdół od pseudo maniaków i panikę siejecie !!!! Spoko ;-) Przechodziłem przez to samo. Inputlag miałem - tak jak już kolega wcześniej pisał - Wyłączyć polepszacze przy graniu na Xboxie - Miałem stary telewizor i XBoxa, kupiłem 47LW560S i masakra, nie dało sie grać w Guitar Hero - kawałki które przechodziłem na 100% kończyłem na 80%. Zacząłem mieszać z Xboxem, kalibracja itp. Nic nie dało. Okazało się, że trzeba wyłączyć polepszacze w TV przy graniu na Xboxie. Problem zniknął. Wszystko śmiga jak powinno. Telewizor jest genialny. Jak ktoś się jeszcze nie zdecydował to póki macie możliwość kupienia to to zróbcie. Z tego co wiem to telewizory idą jak świeże bułeczki .... Jedno jeszcze z czym walcze to to, żeby widział zasób sieciowy po CIFSie. BluRay LG widzi zasoby, telewizor nie. Ale pewnie to kwestia czasu. Telewizor podpięty po LANie. Pliki z pendrive chodzą jak oszalałe. Trzeba pamiętać żeby mkvy miały ścieżkę w Dolby Digital. Jak jest DTS to nie ma dźwięku. Kwestia konwersji w zewnętrznej aplikacji. SBSy chodzą pięknie, tylko trzeba pamiętać, żeby źródło było dobre (8 -10GB) i jest pięknie ;-) Uwielbiam ten telewizor. W necie trafiłem gdzieś na test telewizora - skarżyli się na właśnie input lag. Źle był ustawiony. Inputlag nie istnieje. Z pozdrowieniami JW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 0 Napisano 22 Stycznia 2012 Witam Akurat mam nowy tv 47lw570s i wyskoczył mi problem z kanałami sat z częstotliwości 11411 z cyfry+ telewizor widzi tą częstotliwość ale nie wyszukuje z nich kanałów. Dekoder podłącz bez problemu wczytuje te kanały. Nie wiem czy problem istnieje tylko u mnie w nowej serii tych telewizorów. Jeżeli ma ktoś listę tych kanałów i mógłby mi podesłać do sprawdzenia na maila stanislaw.rojek@wp.pl byłbym wdzięczny Pozdrawiam SR Na Satkurierze znajdziesz cały duży artykuł na ten temat. Problem tkwi w instalacji antenowej-najczęściej w konwerterze. Czasami przesunięcie lub przekręcenie o milimetr zmienia sytuację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 23 Stycznia 2012 Na Satkurierze znajdziesz cały duży artykuł na ten temat. Problem tkwi w instalacji antenowej-najczęściej w konwerterze. Czasami przesunięcie lub przekręcenie o milimetr zmienia sytuację. Witam Na tym samym kablu tuner sat chodzi antena ustawiona (80) na mierniku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 23 Stycznia 2012 Na Satkurierze znajdziesz cały duży artykuł na ten temat. Problem tkwi w instalacji antenowej-najczęściej w konwerterze. Czasami przesunięcie lub przekręcenie o milimetr zmienia sytuację. Witam Na tym samym kablu tuner sat chodzi antena ustawiona (80) na mierniku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 23 Stycznia 2012 Witam Na tym samym kablu tuner sat chodzi antena ustawiona (80) na mierniku. Pozdrawiam Kwestia ustawienia anteny. U mnie smiga bez problemu. TV ma wieksze tlumienie na wejsciu niz moj dekoder, sila 67, jakosc 77; dekoder sila 84, jakosc 77. Wywal gniazdo, jesli masz, uzywaj porzadnego kabla z zaciskanymi albo samokompresjnymi f-kami (nie nakrecane). Jesli na tej nosnej masz bardzo niski poziom sygnalu w porownaniu z reszta to trzeba lepiej antene ustawic. Oprocz krecenia gora/dol, lewo/prawo jeszcze trzeba konwerterem obracac patrzac na antene, lekko w lewo (zza anteny lekko w prawo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Kwestia ustawienia anteny. U mnie smiga bez problemu. TV ma wieksze tlumienie na wejsciu niz moj dekoder, sila 67, jakosc 77; dekoder sila 84, jakosc 77. Wywal gniazdo, jesli masz, uzywaj porzadnego kabla z zaciskanymi albo samokompresjnymi f-kami (nie nakrecane). Jesli na tej nosnej masz bardzo niski poziom sygnalu w porownaniu z reszta to trzeba lepiej antene ustawic. Oprocz krecenia gora/dol, lewo/prawo jeszcze trzeba konwerterem obracac patrzac na antene, lekko w lewo (zza anteny lekko w prawo). Witam Kolego ja mam siłę na tym transporderze 80 a jakość 100 i ten problem u mnie wyskakuje To nie jest problem regulacji anteny (jestem instalatorem anten i to przeszło 20 lat także doświadczenie w ustawianiu anten mam) podejrzewam u mnie problem albo z głowicą sat albo z sterownikami do tej głowicy może LG zmieniło model głowicy w nowych modelach? nie wiem tak że raczej problem jakości sygnału raczej upada. Ponadto mam pytanie mam oprogramowanie w TV 05.10.02 i chciałem zmienić na to nowe z strony LG 05.01.10 z pendriva ale telewizor wyświetla uwagę że ma nowsze oprogramowanie jak to zmienić bo to na stronie jest z 16.01.2012 Pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2012 przez rojek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzybu88 0 Napisano 24 Stycznia 2012 Mam ten program na Iphonie, dziala bez problemu. TV musi byc w tej samej podsieci co telefon. EDIT Wlasnie zainstalowalem program na telu z androidem i dziala rozniez bez problemu. Telefon jest podłaczony przez wifi do netiaspot, tak samo jak telewizor. Tv wyswietla informacje o kluczu parującym ale juz go nie podaje a telefon przez to go nie widzi. Masz może jakieś rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klumpus 0 Napisano 25 Stycznia 2012 Witam Kolego ja mam siłę na tym transporderze 80 a jakość 100 i ten problem u mnie wyskakuje To nie jest problem regulacji anteny (jestem instalatorem anten i to przeszło 20 lat także doświadczenie w ustawianiu anten mam) podejrzewam u mnie problem albo z głowicą sat albo z sterownikami do tej głowicy może LG zmieniło model głowicy w nowych modelach? nie wiem tak że raczej problem jakości sygnału raczej upada. Ponadto mam pytanie mam oprogramowanie w TV 05.10.02 i chciałem zmienić na to nowe z strony LG 05.01.10 z pendriva ale telewizor wyświetla uwagę że ma nowsze oprogramowanie jak to zmienić bo to na stronie jest z 16.01.2012 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klumpus 0 Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Wydaje mi sie ze problem z transponderem 11411 moze byc po stronie oprogramowania modułu CAM cyfry+. Kto ma starszy soft ma problem kto ma nowszy nie. Ja mam 3.03 lub 3.30 cos mi sie tak kojarzy i mam problem. Wie ktos jaka jest najbardziej aktualna wersja oprogramowania moduły od cyfry+??? Edytowane 25 Stycznia 2012 przez klumpus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsus 0 Napisano 25 Stycznia 2012 Witam,ja mam pytanie dotyczace jak w w/w modelach mozna znienić proporcje obrazu. Chodzi mi o to, aby obraz formatu 4:3 był wyświetlany na całej powierzchni ekarnu, czyli trochę rozciągniety. Nadnieniam że opcja [PEŁNY EKRAN] jest nieaktywna. Może jest jakiś sposób aby aktywować tą opcje. Mam sporo starych polskich filmów w formacie 4:3 a te czarne pasy po bokach troche mnie drażnią, wolał bym troszkę rozciągnięty obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach