Skocz do zawartości
axl2000

"Pochwalcie" się swoimi zestawami :)

Rekomendowane odpowiedzi

no Grzecho... bardzo ładnie sobie to zrobiłeś, ale przemyśl czy nie zastąpić firan żaluzją poziomą w kolorze mebli

pozdr.sabrex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety żona nie pozwoli :rolleyes: za firanami mam czarne rolety zaciemniające, także o światło się nie martwie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak to wygląda to u mnie:

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Foto 11

Foto 12

Foto 13

Foto 14

Foto 15

Sprzęt:

Dźwięk: Creative Sound Blaster X-Fi Elite Pro -> Pioneer VSX 820 -> Jamo S 606 Hcs 3

Obraz: Intel Core 2 Duo E8400 & Zotac GeForce GTX 260^2 (zmiana na dniach) -> Gateway 24" (matryca S-PVA) (tez jest w planach jakas 40" ;p )

Troche słabo widać podświetlenie przednich kolumn, które w ciemnym pomieszczeniu naprawde wygląda pieknie, a wykonałem je sam. Koszt z 20zł;) nie razi w oczy i nie przeszkadza. Pzdr !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajnie , fajnie , a skoro masz smykałkę:rolleyes: do ; efektów; to może pochwal się jak jest wykonane te podświetlenie kolumn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajnie , fajnie , a skoro masz smykałkę:rolleyes: do ; efektów; to może pochwal się jak jest wykonane te podświetlenie kolumn.

Witam,

Przyłączam się do pytania.Tez mnie to interesuje,jak to jest zrobione:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz 12v kupiony na allegro (razem z przesylka za jakies 10zł) do tego dokupione diody LED (kolor zimny biały) tak aby pasowały pod kolor kolumn oczywiście. O tyle fajna i wygodna sprawa ze w pobliskim sklepie elektronicznym są one sprzedawane po 3 sztuki zalane w przezroczystym silikonie (coś na wzór takiej taśmy diodowej) dolutowujemy do tego zasilanie, podklejamy taśmę dwustronną, kolumne stawiamy tak jak u mnie na kołki antyrezonansowe no i cieszymy sie efektem za małe pieniązki;) od znajomego musze załatwic sobie schemat do zmontowania czujnika dzwieku zeby diody w rytm np muzyki pulsowały;)

tutaj macie screena jednego zestawu. pod kazda kolumna sa po 2 zestawy.

1z4igxk.jpg

jakby ktoś był zainteresowany kupnem czegoś takiego to PM;)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz 12v kupiony na allegro (razem z przesylka za jakies 10zł)

do tego dokupione diody LED (kolor zimny biały)

Od siebie dodam że 5 metrowa taśma z 300 diodami LED kosztuje na allegro około 80 zł (z przesyłką).

Taka ilość wystarcza na oświetlenie nie tylko kolumn czy telewizora ale nawet na podświetlenie mebli kuchennych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie. to nie są duże pieniazki a efekt koncowy cieszy oko;) a ja te z nie chcialem pchac wszedzie tych diodek zeby nie wygladalo "wiesniacko". tylko delikatne akcenty;) btw. polecam czasem troche samemu sie pobawic niz przeplacac za gowniane dodatki ze sklepow;p pzdr!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz pora na moje Domowe Kino Amp-Yamaha Dsp Z9 .Blueray Denon BD3800 kabelki zasilajace audioquest 5 Optyczy kabel Qed Reference czincz audio Qed Silver Spiral fronty Cabasse java mt4 kable Qed silver spiral chwilowo cenytalny i tylnie TANNOY SENSYS DC1 Sub- YAMAHA Soavo-900SW, Tv plasma Samsung 50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz pora na moje Domowe Kino Amp-Yamaha Dsp Z9 .Blueray Denon BD3800 kabelki zasilajace audioquest 5 Optyczy kabel Qed Reference czincz audio Qed Silver Spiral fronty Cabasse java mt4 kable Qed silver spiral chwilowo cenytalny i tylnie TANNOY SENSYS DC1 Sub- YAMAHA Soavo-900SW, Tv plasma Samsung 50

Zdjęcia wklej!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mam to Zrobic moze wttlumaczysz jak?

Tego nie robiłem , ale spróbuj ---- edytuj - użyj pełnego edytora --- najedź na ikonki tam są opisy co robią .

Można zamieszczać zdjęcia na jakimś portalu i dawać linki .

Najlepiej nagraj kamerą i zamieść na " Jutubie " ( sam zamierzam w przyszłości tak zrobić )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wszyscy pokazują to może i moja skromna salka znajdzie tu miejsce

Na pewno nie jest to High End ale już same wygospodarowanie tego pomieszczenia w domu było nie lada sukcesem.Jak na 19 latka z zamiłowaniem do kina zrobiłem już pokój pod moją wizje domu w przyszłości.Budżet mój w całości został zdruzgotany ale raz się żyje.Całość od góry i ściana boczna została wyciszona watą szklaną 20 cm.Na zewnątrz żaluzja. Pokój był kiedyś otwarty i znajdowało się w nim meblościanka na całej długości ściany dlatego obecny stan który jest w pełni zamknięty uważam za duży sukces wojenny <:)

Pokój dedykowany 3,50m szerokości na 4,70 długości

System składa się z

- Głośniki Jbl Studio L w składzie L890x2,LC2 Central,L830x2,sub 8400P

- Amplituner Onkyo 905

- Odtwarzaccz Bd Onkyo 606

- Projektor Mitsubishi HC3800

- Ekran manualny 104' Kraftmann

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Edytowane przez audiosystem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś te linki nie działają .

Edytuję : już w porządku .

Edytuję : jak na 19 latka to stanowczo dążysz do postawionego sobie celu .

Z tyłu przydałby się uchwyty na kolumny , regulowane w dwóch płaszczyznach ( trzeba tylko sprawdzić czy pasują do głębokości kolumn , jest to na tych małych zdjęciach , kliknij jedno z nich )

Kiedyś kupiłem je zdaje się za 280 zł .

http://www.avstore.pl/index.php?p2328,uchwyt-glosnikowy-vogels-evolution-vlb200

Edytuję : rozumiem , że wzmacniacz jest w tej półce .

Na czas grania otwierasz drzwiczki ?

Jak tam z odprowadzaniem ciepła ?

Z tyłu szafki masz jakieś otwory wentylacyjne ? ( na zdjęciu dosyć daleko )

Szafka jest dostatecznie odsunięta od kaloryfera ?

No bo wiesz , zaraz przyjdzie sezon grzewczy .

Edytuję :to Ty masz elektronikę przy wersalce na regale, nie zauważyłem wcześniej

Edytowane przez czester15.30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do uchwytów to tańsze i bardzo funkcjonalne masz tutaj:http://allegro.pl/uchwyt-do-glosnikow-b-tech-bt-77-bt77-kurier-0-i1782456676.html

Para 218pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tyłu są otwory wentylacyjne, do góry jest ok 30 cm więc amplituner ma gdzie odprowadzać ciepło. Szafka jest odsunięta od grzejnika ok 0,5 m wiec nie ma problemu, służy ona jako podstawka pod centralny .Tylna kanapa też jest odsunięta o 0,6 m z racji tyłów i prawidłowych efektów surround.

Edytowane przez audiosystem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój sprzęcior kupiony zresztą od jednego z forumowiczów:

Teufel System 6 THX Select

Onkyo 606

HTPC do audio i video

Philips Cineos - genialne słuchawki szeroko omawiane na forum

Toshiba 42Z3030DG

dsc02442s.jpg

dsc02448i.jpg

dsc02443pw.jpg

Edytowane przez Gęsior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazywałem już tutaj mój pokój. Nastąpiło trochę zmian więc postanowiłem pokazać go ponownie.

1002637d.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

1002634t.th.jpg

1002638m.th.jpg

1002639k.th.jpg

1002641j.th.jpg

Posiadany osprzęt to:

Panasonic p42st30e - TV