Skocz do zawartości
andrew73024

sony bdp s-480

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić blue raya bdp s-480 i nie wiem czy czyta polską czcionkę. Może ktoś wie więcej na ten temat. Będę wdzięczny bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupić blue raya bdp s-480 i nie wiem czy czyta polską czcionkę. Może ktoś wie więcej na ten temat. Będę wdzięczny bardzo.

raczej tak, nawet "ś" jest od początku

ale co więcej - ten model ponoć czyta dyski z NTFS

Edytowane przez Tie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem iż:

model ten czyta bez problemowo pliki MKV(720p, 1080p, 4GB i 8GB), XviD, DivX-HD, m2ts, mts, AVCHD.??

obsługuje dyski NTFS.??

ciekawe czy ma menu PL. (szukam BD dla dziecka).??

czy do gniazda USB z tyłu, można podłączyć HDD ??

Jak ktoś posiada to cacko niech zrobi szybki tetsing i da info czy to prawda??

Edytowane przez aditonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt kupiłem wczoraj, jestem bardzo zadowolony. Nie przetestowałem jeszcze wszystkich powyższych rozszerzeń, na dziś mogę powiedzieć, że ponad 6,5-gigowy plik mkv z dysku NTFS odpala dosłownie w 2 sekundy, w napisach srt żadnego problemu z polską czcionką, "ś" i wszystko inne na swoim miejscu. Jest polskie menu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz napisać jak ; długo ładuje ; film Blu Ray i ewentualnie jak wygląda obraz w 3 D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmy ładuje szybko podobnie zresztą jak poprzednie generacje. Obraz 3D zależy od telewizora a nie od odtwarzacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie zakładać nowego tematu mam pytanko, który z odtwarzaczy może lepiej się ;spisywać; - Sony s-480 , czy Panasonic BDT 310.Tv to Samsung 55'' C/D 7000 , a może któryś z nowej serii Samsunga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Hehe, ja żadnym znawcą nie jestem, jeśli ktoś ma jakieś pytania niech napisze, postaram się odpowiedzieć. Filmy BluRay i DVD faktycznie szybko ładuje, na razie rozczarował mnie fakt, że odtwarzacz zawiesił się przy próbie przewinięcia filmu w formacie mkv, film był odtwarzany z pendrive'a i ważył ponad 6gb - ale jak pisałem - znawcą nie jestem, więc być może to normalne, w końcu format jak i rozmiar niezbyt przyjazny, może to za dużo jak na tę półkę cenową.

Edytowane przez wszystkospoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź jeśli masz możliwość,czy przy odtwarzaniu plików 24p (większość filmów mkv) zmienia tryb wyjścia na 24p czy też "wypluwa" sygnał 1080/60.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

wszystkospoko sprawdź czy gniazdo USB z tyłu obsługuje dyski HDD NTFS?

Teraz będe miał dylemat, bo na początku maja 2011 ma być dostępny w sklepach BDP-S580 :angry:

Edytowane przez aditonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź jeśli masz możliwość,czy przy odtwarzaniu plików 24p (większość filmów mkv) zmienia tryb wyjścia na 24p czy też "wypluwa" sygnał 1080/60.

Dzięki.

Pisząc, że nie jestem znawcą, miałem na myśli, że jestem laikiem. Jak mi napiszesz, jak coś takiego mogę w miarę prosto sprawdzić, nie ma problemu.

Zew. dysku HDD niestety nie mam, natomiast sformatowałem pendrive w systemie plików NTFS i działa, więc i HDD chyba powinien, w końcu interfejs jest ten sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wyczytałem w instrukcjach i materiałach sony to wydaje mi się że nowe odtwarzacze nie czytają Divx.

Ktoś to sprawdzał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No DivX-ów może nie czyta bo to kodek płatny.

Ale grupy RIP-ujące filmy używają kodeka XviD lub XviD-HD który jest darmowym kodekiem.

A SONY łyka takie AVI-ki bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam BDP-S380 i potwierdzam, że nowe modele Sony BD odtwarzają Pliki z dysków sformatowanych w NTFS. czyta DivX, XviD, mp4, MKV, m2ts i co chcecie. Bardzo dobrze odtwarza DVD i mam jedną płytę Blue Ray. Jakość jest bardzo dobra.

W Planet Earth nie obsługuje mi dźwięku, więc są kodeki, których nie chce odtworzyć. Niektóre pliki MKV tez nie chcą odpalić, ale większość MKV czyta, nawet bardzo duże.

Mam pytanie. Nie mogę odtworzyć napisów w SRT.

Jak to się robi?

Naciskając przycisk Subtitle nie działa, a dodam, że plik z napisami ma taką samą nazwę co plik video.

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien problem z odtwarzaniem filmów z napisami srt przez DLNA na SONY BDP-S480.

W zasadzie nie ma problemu gdy filmy są z lektorem, trzeba tylko zmienić mkv na avi.

Natomiast gdy są oddzielnie napisy srt, blu-ray nie chce ich czytać i nie wiem jak je do niego przesłać.

Może ktoś zna jakieś rozwiązanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem już wcześniej w jakimś poście, że wyjściem z sytuacji jest wtopienie na komputerze napisów srt w film. Po takiej operacji masz możliwość włączania/wyłączania napisów przyciskiem "SUBTITLE".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postąpiłem jak napisałeś, używając mkvtoolnix i osadziłem napisy SRT do pliku MKV. Problem polega na tym, że teraz odtwarzacz zatrzymuje przy odtwarzaniu na pozycji 00:00:00 i tak stoi... Kiedy usunę napisy z MKV wszystko wraca do normy. Co robię nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi