Skocz do zawartości
slowhand79

jakość puszczanych DivXów w odtwarzaczach BlueRay

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

kupilem niedawno (i zwrocilem) odtwarzacz LG BD550, ktory oprocz dysków BlueRay i DVD otwarza DivX i niby mkv (choc zaden moj plik nie zostal odtworzony na playerze).

Najwazniesza funkcja, dla ktorej kupilem odtwarzacz to wyswietlanie filmow prosto z dysku, ktory mozna podlaczyc do portu USB.

Niestety jakosc odtwarzania divX'ow jest koszmarna...Zupelnie nieporownywalna do jakosci odtwarzania z komputera na ten sam telewizor, tym samym kablem.

O co chodzi?

Czy odtwarzacz LG nie ma wykupionych kodekow i odtwarza filmy avi po w najgorszej jakosci?

Jak jest u Was? Czy sa odtwarzacze BlueRay, ktore radza sobie z avi tak jak komputer?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

kupilem niedawno (i zwrocilem) odtwarzacz LG BD550, ktory oprocz dysków BlueRay i DVD otwarza DivX i niby mkv (choc zaden moj plik nie zostal odtworzony na playerze).

Najwazniesza funkcja, dla ktorej kupilem odtwarzacz to wyswietlanie filmow prosto z dysku, ktory mozna podlaczyc do portu USB.

Niestety jakosc odtwarzania divX'ow jest koszmarna...Zupelnie nieporownywalna do jakosci odtwarzania z komputera na ten sam telewizor, tym samym kablem.

O co chodzi?

Czy odtwarzacz LG nie ma wykupionych kodekow i odtwarza filmy avi po w najgorszej jakosci?

Jak jest u Was? Czy sa odtwarzacze BlueRay, ktore radza sobie z avi tak jak komputer?

pozdrawiam

A po kiego czorta kupiłeś BD player?

Kup sobie sieciowy HD Player np. Popcorn, Dune czy inny.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla kolegi showhand79 i jego divX'ów :) proponowany Dune albo Popcorn to też będzie wypas hehe i strata kasy.

Dla jego potrzeb wystarczy odtwarzacz multimedialny Manty za parę groszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

może źle się wyraziłem, ale możliwość odtwarzania dysków Blue-Ray też mnie interesuje...

Czy znacie odtwarzacz BR, ktory normalnie (w dobrej jakości, czyli takiej jak z komputera) odtwarza filmy DivX z dysku przez USB?

i dlaczego ten LG tego nie robi? co jest przyczyną słabej jakości divXów?

Maciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam odtwarzacz Panasonic bd85 i jakość Divx jest rewelacyjna. Wcześniej miałem również lg ale bd 570 i tam divx o wiele gorzej wyglądały. Oddałem go po dwóch dniach (wkurzało mnie jeszcze, że nie odtwarza zdjęć z mojej lustrzanki(panasonic bez problemu) oraz że przy każdej próbie przewijania filmu przestawał odtwarzać napisy). Także polecam panasonica, uważam że to świetny sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź,

niestety ten Panasonic, to inna półka cenowa...

może musze na jakiś czas odpuścić i poczekac az ten sprzet stanieje.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź,

niestety ten Panasonic, to inna półka cenowa...

może musze na jakiś czas odpuścić i poczekac az ten sprzet stanieje.

pozdrawiam

Kup sobie PANASONIC DMP-BD65 to trochę niższy model ale również doskonały a po wgraniu najnowszego softu czyta MKV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtrącę się w rozmowę ponieważ ostatnio zauważyłem coraz więcej narzekań na produkty LG i nie wiem z czego to wynika. Na przykład w tym poście piszesz że w porównaniu do PC, BD550 wyświetla gorszej jakości obraz divx,a z moich doświadczeń (mam starego LG BD370) wynika wręcz odwrotnie, gdy miałem podpięty komputer po HDMI do LCD obraz był gorszy niż z 370.

W innych postach ludzie narzekają że 550, 560 i 570 nie czyta wiele materiałów w mkv itd. itp. a u mnie naprawdę nie mam problemów, ani ze zdjęciami, divx-ami czy mkv.

Oczywiście niektóre filmy w mkv muszę odpowiednio wcześniej przygotować ale nie trwa to długo.

Kończąc zastanawiam się czy LG poszedł na masówkę i pogorszył jakość swoich produktów czy po prostu zapanowała moda narzekania na LG a należy pamiętać że to właśnie dzięki między innymi LG mamy odtwarzacze blu-ray z możliwością odtwarzania mkv.

Oczywiście nie namawiam Cie na zakup 370 ponieważ jest on już stary i pewnie panasonic jest rozsądniejszym wyborem, po prostu miałem potrzebę podzielenia się z wami swoim zdaniem.

Dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam odpowiedzi na forum, czy panasonic bd 85 po zainstalowaniu nowego softu czyta filmy mkv i nigdzie nie mogę znaleźć w necie na to pytanie odpowiedzi, proszę użytkownicy tego sprzętu zabierzcie głos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi