Skocz do zawartości
BoDeX

DAWNO TEMU W AMERYCE

Rekomendowane odpowiedzi

Premiera 7 lutego 2011

Audio

English: DTS-HD Master Audio 5.1

Hungarian: Dolby Digital 5.1

Czech: Dolby Digital 5.1

German: Dolby Digital 5.1

Italian: Dolby Digital 5.1

French: Dolby Digital 5.1

Japanese: Dolby Digital 5.1

Polish: Dolby Digital 5.1

Subtitles

English SDH, French, German SDH, Italian SDH, Portuguese, Bulgarian, Cantonese, Czech, Dutch,

Finnish, Greek, Hebrew, Hungarian, Korean, Norwegian, Polish, Romanian, Swedish, Thai, Turkish

http://www.blu-ray.com/movies/Once-Upon-A-Time-In-America-Blu-ray/18157/

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie!

Ciekawe, czy to tylko jakiś wyjątek, czy szansa na więcej tytułów od Warnera (UK) z polskimi napisami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To profi strona i dostają dane od wydawców , więc chyba lipy nie będzie .

W GB aktualnie jest opisane i dostępne 60 tytułów z PL napisami - zapewne dużo taniej niż u nas . :)

http://uk.blu-ray.com/movies/search.php?keyword=&studioid=&videocodec=&disc=&yearfrom=&yearto=&regioncoding=&aspectratio=&aspectratio_original=&releaseyear=&synopsis=&mpaa=&runtimemin=&runtimemax=&audio=&subtitles=polish&upc=&ean=&submit=Search&action=search

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym tam lepiej ten temat skasował tak dla pewności... B)

Do premiery jeszcze trochę czasu, a jak Galapagos to przeczyta to wprowadzą jakieś swoje środki zaradcze jak w przypadku LOTR-a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dobry pomysł ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do premiery jeszcze trochę czasu, a jak Galapagos to przeczyta to wprowadzą jakieś swoje środki zaradcze jak w przypadku LOTR-a ;)

Amazon UK wyjątkowo dokładnie (rzadkość) rozpisał ścieżki z napisami, polskich nie ma... :angry:

Subtitles: Romanian, Portuguese, Norwegian, Korean, Italian, Spanish, Swedish, Dutch, Hungarian, Thai, Turkish, Hebrew, Bulgarian, Cantonese Chinese, Croatian, Czech, Danish, English, Finnish, French, German, Greek

http://www.amazon.co.uk/Once-Upon-Time-America-Blu-ray/dp/B003BIFR88/ref=sr_1_10?s=dvd&ie=UTF8&qid=1292415792&sr=1-10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kumam w ogóle tej całej polityki wydawniczej... Umieszczają na płycie spory zestaw napisów (naliczyłem 23) a polskie pomijają wielkim łukiem... Ciekaw jestem ile tym razem będzie trzeba dopłacić za polskie napisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety obraz zadna rewelacja ..... :-(

Szkoda , bo film jest doskonaly !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety obraz zadna rewelacja ..... :-(

Szkoda , bo film jest doskonaly !

Nie jest taki zły obraz ... co do lektora i napisów potwierdzam wszystko ładnie smiga ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po obejrzeniu mkv 1080p (18gb) robionego z BR muszę stwierdzić że niestety obraz nie jest rewelacja.

Mimo to jednak kupię ten film bo to jednak dla mnie klasyka i cena UK jest niezła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile z ocenami obrazu na blu-ray.com nowszych tytułów zgadzam się w 90% przypadków to z tymi starszymi czasami naprawdę nie wiem na czym oni się opierają.

4/5 za obraz ? Tyle samo co Alien ? 0,5pkt gorzej od rewelacyjnego Braveheart'a ? Serio ?

Tutaj znajduje się porównanie wydania Blu-ray do dvd.

Poprawa w ostrości obrazu minimalna względem dvd, trochę inne kolorki i mam wrażenie, że w wydaniu Blu-ray za bardzo chcieli wyłuskać szczegóły obrazu z cieni na czym ucierpiały czernie.

Inny przykład to Il Gattopardo, który w wersji amerykańskiej (stary master) dostał za obraz 5/5 - dla oceny odrestaurowanej wersji francuskiej brakowałoby skali na blu-ray.com :)

Szczegóły tutaj - click

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis ten film znalazlem z Polskim lektorem i napisami za 12,99 euro w Niemczech cena rewelka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie jakość obrazu słaba jak na blu na pewno nie ma co porównywać z alienem czy walecznym sercem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wydanie brytyjskie bedzie posiadalo napisy PL? Na stronie Amazonu nie jest to wyszczegolnione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi