Skocz do zawartości
VAMET

IcyBox MP3011HW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pracuję w systemie osx i tam też pakowałem ten katalog. Mac automatycznie dołącza pliki systemowe do każdej lokalizacji. Ten katalog należy usunąć.

Jeśli chcesz mieć oryginalne serwisy z xlive (mi nie były potrzebne) musisz wyedytować plik menu.rss i dodać do oryginalnego pliku buttony (przyciski do Ipli i Rzeczpospolitej) plus odnośniki do nich.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Panowie, może pomożecie.

Otóż po wgraniu zmodyfikowanego FW, player mi zmroziło. To znaczy pojawia się tylko napis startowy ICYBOX Multipleyer. I ni chu, chu.

Robiłem tak:

wcześniej miałej ten soft wgrywany, więc został mi folder zipps, czy jak mu tam. Do niego wrzuciłem xLive.

Następnie image FW z pena odpaliłem w IB. Wszystko się wgrało. Końcowy napis, że instalacja jest kompletna pojawił się.

Nie zrestartował się.

Więc myślałem, że się zwiesił.

Wyłaczyłem plajera. Włączyłem i patrz, jak u góry.?

To co mam teraz zrobić, by dziada uruchomić lub wgrać mu poprzedni soft?

Pomożecie?

Dzięki!

Bibka

Poradziłem sobie:

Connect the IB-MP305A-B to your TV by HDMI cable.

Detach the power cable from IB-MP305A-B.

Put the SD card inside the card slot

Press and hold the power button at the front of the device.

Reconnect the power cable. The start screen logo will disappears after approximated 10 second and the installation process will start.

Release the power button.

The blue LED light becomes to be purple.

After the installation has been finished, the IB-MP305A-B will reboot.

:-)

Edytowane przez Bibka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy działają wam stacje rmf z miasta muzyki które są w zakładce rss_ex a potem radiotime. U mnie pokazuje że nie można otworzyć pliku. Jak otworzę plik opml.radiotime.com z folderu plugins i przez przeglądarkę wchodzę na http://opml.radiotime.com/Browse.ashx?c=music i dalej do stacji rmf to przglądarka pobiera plik m3u i np vlc czy inny odtwarzacz to otwiera. Zaznaczam że inne stacje działają np Radio Fest 100.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie w FW, czy to oficjalnych, czy modyfikowanych, zawsze coś nie chodzi, choć chodzić powinno, skoro - tę, czy inną funkcję - zamieszczono.

Wgrałem modyfikowany. Bo chciałem mieć YT i RSS. I co?

Otwiera mi się: pogoda, flicker, piccasa (czyli standardowe kanały internetowe). Z dodatkowych otwiera się tylko RSS EX. Pozostałe nie i komunikują: Could not connection.: Connection refused. I komunikat: Potwierdź.

Dlaczego odrzuca połączenie? Nie mam pojęcia. Nie można updatować kanałów, bo przy wejściu w Control Panels również jawi się powyższy komunikat.

Kanał (samodzielny) You Tube jest w ogóle zimny i bez ikonki.

Natomiast widać obrazki z YT, gdy wchodzę w jedyny aktywny u mnie kanał, czyli RSSEX. I tyle. Bo próba uruchomienia filmiku na jakimkolwiek kanale wideo kończy się komunikatem: Cannot play media file.

na RSSEX można oglądać filmy z rosyjskich serwerów, albo stacje telewizyjne. Ale tylko przez 9-10 sekund, bo później traci się i wizję i dźwięk.

Po co to piszę?

Bo:

a) może ktoś wie, dlaczego dzieje się, jak wyżej opisane,

B) może ktoś opisze, co robić, by uruchomić dodatkowe elementy zmodyfikowanego FW 5066?

To dzięki,

pozd.

Bibka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to rzeczywiście dziwne bo u mnie otwiera się rssex, xlive ten trzeci kanał, nazwy nie pamiętam. Youtube w menu głównym też jest nieaktywne.

Część linków do video jest nieaktualna, ale większość działa.

Bibka, a do np. xlive możesz wejść? Widzisz poszczególne kategorie, możesz się do nich dostać? Czy od razu po włączeniu xlive wywala error?

Mi z kolei jakoś bardzo nie zależy na linkach do zagranicznych serwerów z filmami, bardziej bym się ucieszył gdyby twórcy zmodyfikowanego FW dodali parę działających w pełni polskich rss

typu onet, gazeta, tvn24 itp :)

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to rzeczywiście dziwne bo u mnie otwiera się rssex, xlive ten trzeci kanał, nazwy nie pamiętam. Youtube w menu głównym też jest nieaktywne.

Część linków do video jest nieaktualna, ale większość działa.

Bibka, a do np. xlive możesz wejść? Widzisz poszczególne kategorie, możesz się do nich dostać? Czy od razu po włączeniu xlive wywala error?

Mi z kolei jakoś bardzo nie zależy na linkach do zagranicznych serwerów z filmami, bardziej bym się ucieszył gdyby twórcy zmodyfikowanego FW dodali parę działających w pełni polskich rss

typu onet, gazeta, tvn24 itp :)

Pozdr

Wywaliłem katalog zapps. Zainstalowalem na nowo. I Wiekszosc chodzi. XLive prawie wszystko, lacznie z YT. YT nie biega na ruskim [beeep]sie, choc pokazuje screeny. Wkurza mnie brak przebiegu czasu od-do przy mp3. Bo przeca to wazne, czy kawalek ma 3 minuty czy 33 :-)

Na RSXX jest duzo filmow z lektorem ruskim. Niestety ida przez 10 sekund.

Pozd.

Bibka

PS.

Brak polskich liter w napisach, w miejscu ś,ć,ę i td. jest pustka, sprawił, że ten FW wyleciał z mojej maszynki. Poczekamy, aż ten błąd poprawią.

Edytowane przez Bibka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisy są czytane tylko w formacie który jest podany w specyfikacji czyli nie czyta formatu popularnego tylko w Polsce .txt. Można zmieniać ich wielkość, wysokość na ekranie (tylko w górę od domyślnej wysokości) oraz kolor są czytelne i po ustawieniu kodowania bez ,,krzaczków".

Pobór mocy ? Nie mam pojęcia ale zasilanie idzie z małego zasilacza 12V, 2A więc pewnie kosmicznego rachunku za prąd nie będzie :)

jakie kodowanie ustawiles?? ja cokolwiek ustawie mam krzaczki?? czy to moze być wina programu do konwersji txt na srt. uzywam srt 1.4.

z gory dzięki. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładka System/Kodowanie tekstu - Europejskie (CE).

Do konwersji napisów z formatu .txt na .srt używam programu ToSrtConverter v1.1.5 (32 & 64 bit) - w nawiasach podałem że jest w dwóch wersjach w zależności od systemu jaki masz na PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w razie czego jak sie nie chcesz bawic w konwertowanie i instalowanie softu, to mi sie zdarzylo pare razy usuwac polskei znaki na stronie:

http://usuwaniepolskichznakow.rolka.pl/

Wklejasz oryginal, wywalasz polskie znaki i zamiast krzaczkow masz normalne znaki. Na jednorazowe filmy jest to jakies rozwiazanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy komuś udało się uruchomić na tym playerku polskie serwisy i dysponuje jakimś uproszczonym instalatorem...np. przerobionym firmware?

nie za bardzo wiem co i jak tam pozmieniac w katalogu zapps. może ktoś ma np. gotową paczkę którą tylko wystarczy podmienić i będzie...sukces :)

:::kwi@tek:::

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładka System/Kodowanie tekstu - Europejskie (CE).

Do konwersji napisów z formatu .txt na .srt używam programu ToSrtConverter v1.1.5 (32 & 64 bit) - w nawiasach podałem że jest w dwóch wersjach w zależności od systemu jaki masz na PC.

Też gorąco polecam ten programik. Przerabiam nim txt będące już na IB w mgnieniu oka.

Nie zdarzyło mi się żeby z kodowaniem było coś nie tak

I zapomniałem już o tym że IB nie odpala txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co zepsuli tym razem :-) Z notki producenta:

1. Solved the delay between sound and picture playback by SPDIF

Czyli jak na pare miesiecy czekania na nowy soft to raczej niewiele.

Edytowane przez long_28y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie cos jednak popsuli

nie ma polskiej czconiki w napisach

a nie przestawilo Ci sie kodowanie po upgrade? sprawdź w menu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście że się przestawiło

ale jak ustawiam na CE to i tak nie działa

Aby nie było problemu z napisami należy w ustawieniach System wyłączyć Auto Detect Encoding.

Kodowanie tekstu Europejskie(CE)

Proszę czytać, to nie boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby nie było problemu z napisami należy w ustawieniach System wyłączyć Auto Detect Encoding.

Kodowanie tekstu Europejskie(CE)

Proszę czytać, to nie boli.

To wiem, ale u mnie nie podziałało, dopiero jak fizycznie odłączyłem zasilanie i podłaczyłem ponownie, zadziałało.

Faktycznie nie ma opóżnienia dzwięku na wyjściach, ale żeby było śmieszniej u mnie juz od paru wersji FW

jest problem z opóżnieniem dzwięku po HDMI podpiętym bezpośrednio do TV. Nie jest to wina mojego IcyBox bo sprawdzałem na innym i jest to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety oprócz tego opóźnienia nic w FW nie zmienili. Troszkę kupa jak na 3 miesiące

Wygląda na to że IMHO innego FW już nie będzie bo firma zlewa sprawe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety oprócz tego opóźnienia nic w FW nie zmienili. Troszkę kupa jak na 3 miesiące

Wygląda na to że IMHO innego FW już nie będzie bo firma zlewa sprawe

No to pozostaje tzw. alternatywny FW. Notabene, mimo wad, i tak lepszy niż oryginał. Wie ktoś jednak co zrobić, by były polskie litery? Bo jak sobie go swego czasu wgrałem, to zamiast ś,ć ż miałem puste miejsca, a to jeszcze gorsze ni z jakieś #...

Pozd.

Bibka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa pytania.

1 Czy któryś z użytkowników natknął się na problem z cyknięciami dzwięku przy DD.

U mnie występuje to na kilku filmach z dźwiękiem DD( brzmi to jak utrata sygnału na jakiś ułamek sekundy).

2 Jakieś namiary na alternatywny soft??

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa pytania.

1 Czy któryś z użytkowników natknął się na problem z cyknięciami dzwięku przy DD.

U mnie występuje to na kilku filmach z dźwiękiem DD( brzmi to jak utrata sygnału na jakiś ułamek sekundy).

Z góry dzięki za pomoc.

Odp2

http://de.icyboxforum.com/viewtopic.php?f=83&t=420&sid=a2ca7e3d89e713a1dd9459abf734740a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa pytania.

Z góry dzięki za pomoc.

Mam ten sam problem. Utrata dźwieku wystepuje na chwile i zwykle przy ścieżkach dts. Gdy zamieniam na DD z polskim lektorem wszystko jest ok. Problem wystepuje bardzo rzadko ale nie mam pojęcia co z tym zrobić:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi