Skocz do zawartości
VAMET

IcyBox MP3011HW

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie- jak sądzicie- czy jest choc cien szansy na to, ze kiedys na Icku pojawi sie jakis MediaJukebox? to jest cos, czego BARDZO mi brakuje- przegladanie setek filmow po tytulach, wyszukiwanie itp to porazka!

Edytowane przez mrq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. To mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym się przywitać. Mam okazję kupić ten klocek od znajomego i w związku z tym mam pytanie. Czy można w nim edytować listę stacji radiowych i dodawać własne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świadczy o błędach. Źle działa auto rozpoznawanie kodowania tekstu. Można to wyłączyć i problem znika.

Mnie najbardziej śmieszy ostatni firmware bo NIC nie wniósł. Przynajmniej oficjalnie.

Ale tak to jest z budżetowymi sprzętami

Mógłbyś rozwinąć kwestię z kodowaniem tekstu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za Zbilasem

"Aby nie było problemu z napisami należy w ustawieniach System wyłączyć Auto Detect Encoding.

Kodowanie tekstu Europejskie(CE)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za Zbilasem

"Aby nie było problemu z napisami należy w ustawieniach System wyłączyć Auto Detect Encoding.

Kodowanie tekstu Europejskie(CE)"

Dzięki wielkie. Jakoś nie pomyślałem, że Auto Detect Encoding odnosi się do kodowania tekstu, tym bardziej że przy aktywnej funkcji auto dalej można zmieniać kodowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie. Jakoś nie pomyślałem, że Auto Detect Encoding odnosi się do kodowania tekstu, tym bardziej że przy aktywnej funkcji auto dalej można zmieniać kodowanie.

panowie czy wam tez wyswietlaja sie dziwne symbole oprocz wlasciwego tekstu w napisach srt gdy mowi osoba trzecia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale to wynika z zastosowanych w tekście tagów wskazujących że tekst ma być pochylony

Wiele odtwarzaczy oraz programów komputerowych nie potrafi tego zinterpretować.

Icy Box pewnie tez nie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

może mi ktoś powiedzieć jak wgrać najnowsze oprogramowanie do IB?

jestem zielony w tym

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde trochę własnego wysiłku. Po co piszesz dwa posty ?

Opis instalacji jest w pliku dołączonym do fw.

Zrobiłby to mój 9 letni syn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

może mi ktoś powiedzieć jak wgrać najnowsze oprogramowanie do IB?

jestem zielony w tym

dzięki

Ale po co chcesz wgrać nowsze skoro jest gorsze od starego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co chcesz wgrać nowsze skoro jest gorsze od starego?

Tutaj do końca bym się nie zgodził, ponieważ po wgraniu najnowszego softu klient torrent'a zaczął stabilniej chodzić i można go normalnie używać choć szału jeśli chodzi o transfery nie ma. Mam również wrażenie, że odtwarzacz jest chłodniejszy - wcześniej bardziej się grzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mogę potwierdzić że Icek odtwarza audio HD .

Zapodany Transformers 62GB , moje Onkyo 608 pokazuje na wyświetlaczu ( po HDMI ) DD TrueHD !!!!.

Audio rewelka ogląda się i słucha bajecznie. Jeszcze jakiś plik z DTS-HD.

P.S.

Na starym sofcie . Mam icka 3 dni jeszcze nie aktualizowałem bo wszystko śmiga .

P.S. 2

No i DTS-HD sprawdzone film Cobra 18,3GB , ampli Onkyo 608 pokazuje DTS-HD MSTR

Milusio !!!

Edytowane przez d.karolik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA NOWYM SOFCIE TEŻ WSZYSTKO ŚMIGA BEZ zażutów mój ICEK to

IB-MP3011HW-B

Edytowane przez buleros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA NOWYM SOFCIE TEŻ WSZYSTKO ŚMIGA BEZ zażutów mój ICEK to

IB-MP3011HW-B

Kto ma dostęp do starego softu, czyli do tego, który jest wgrany, jak się kupuje maszynkę. do tego, który w trybie ustawienia dźwięku ma hasło RAW i wszystko w tym trybie leci!

Ma ktoś, lub wie, skąd taki soft ściągnąć?

\

Dz.

Pozd.

Biba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto ma dostęp do starego softu, czyli do tego, który jest wgrany, jak się kupuje maszynkę. do tego, który w trybie ustawienia dźwięku ma hasło RAW i wszystko w tym trybie leci!

Ma ktoś, lub wie, skąd taki soft ściągnąć?

\

Dz.

Pozd.

Biba

Witam wszystkich. Wgrałem nowy soft ze strony icybox v5056. I ku memu zdziwieniu odtwarzacz bez problemu odpalił plik video h.264. Na starym sofcie tego nie chciał. W paczce nowego softu znajduje się old soft v4391.

Więc dla mnie on coś wniósł.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Wgrałem nowy soft ze strony icybox v5056. I ku memu zdziwieniu odtwarzacz bez problemu odpalił plik video h.264. Na starym sofcie tego nie chciał. W paczce nowego softu znajduje się old soft v4391.

Więc dla mnie on coś wniósł.

pozdrawiam

h.264 grał na najstarszym sofcie, co zresztą jest uwidocznione w opisie.

Pozd.

Biba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

h.264 grał na najstarszym sofcie, co zresztą jest uwidocznione w opisie.

Pozd.

Biba

U mnie jednak nie chodziło. Nie wiem dlaczego tak było, tym bardziej że rzeczywiście powinno pójść. Był tylko dźwięk, po czym film (w zasadzie 2 filmy)samoistnie się zatrzymywały. Teraz wszystko chodzi płynnie. Dlatego też jestem zadowolony z nowego v5056.

pozd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może chodzi o to: "dodano obsługę mkv ze skompresowanym nagłówkiem". Cytat dotyczy nowego softu Arivy 210, ale nowe softy Arivy i Icyboxa pojawiają się w podobnych terminach i wprowadzają te same zmiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A ja znalazlem cztery karty wifi oparte o chipset RALINK RT3070 sa to:

EW-7711UAn - Single Chip:RT3070(Ralink)

EW-7711UMn - Single Chip:RT3070(Ralink)

EW-7711USn - Single Chip:RT3070(Ralink)

EW-7711UTn - Single Chip:RT3070(Ralink)

jest to ten sam chip co jest montowany w kartach wifi do Xtreamer a bylo pisane ze te karty dzialaja z IcyBox.Cena ich jest prawie o polowe nizsza.

Wie ktos moze czy bedo one dzialac?

Pozdrawiam

lb2

Przychylam się do pytania. Jaką kartę wybrać, by było ok.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A ja znalazlem cztery karty wifi oparte o chipset RALINK RT3070 sa to:

EW-7711UAn - Single Chip:RT3070(Ralink)

EW-7711UMn - Single Chip:RT3070(Ralink)

EW-7711USn - Single Chip:RT3070(Ralink)

EW-7711UTn - Single Chip:RT3070(Ralink)

jest to ten sam chip co jest montowany w kartach wifi do Xtreamer a bylo pisane ze te karty dzialaja z IcyBox.Cena ich jest prawie o polowe nizsza.

Wie ktos moze czy bedo one dzialac?

Pozdrawiam

lb2

witaj i jak wybrałeś którąś kartę wifi ? udało CI się jakąś z nich przetestować w praktyce?

ja mysle o tej ale nie wiem czy nie wtopie $ http://allegro.pl/show_item.php?item=1433334134

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj i jak wybrałeś którąś kartę wifi ? udało CI się jakąś z nich przetestować w praktyce?

ja mysle o tej ale nie wiem czy nie wtopie.

karty od Xtreamera działają. tyle że kosztują koło 80-85zł, a kolega wymieniał inne bo ich koszt to koło 50zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. ja wezme ta od xtremera bo ma wieksza antenka, dookolna, moze zasieg bedzie lepszy- ale to do m-ca czasu, poki co budzet po zakupie urzadzenia musze podbudowac o wynikach dam znac

w teorii kazda karta ktora pasuje do arivy 210 powinna na naszych icyboxach dzialac, bo to ten sam chipset

2. druga sprawa, Panowie- ratujcie- aktualizowalem firmware, z jakiejs nizszej wersji do najwnowszej ze strony humanmedia, uzylem tego softu wersja: v7.3.45.r5056

data: 06.01.2010 ----- no i player sie zawiesil po aktualizacji... :/ caly czas jest napis: "PLEASE DO NOT TURN OFF THE POWER" - byl pasek postepu, zaktualizowalo do 100%, potem ten napis i tak wisi wisi wisi od jakis 2-stu minut... cholera, mam mu wyjac wtyczke zrobic chamski restart, czy czekac? w sumie jesli do 100% doszla aktualizacja to powinno sie po max paru minutach samo zrestartowac... teraz sie pewnie dowiem, ze soft nalezalo stopniowo aktualizowac? :((

Panowie napiszcie ile u Was mniej wiecej trwala aktualizacja? :|

Edytowane przez Jedrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi