Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wam zazdroszcze! Mi w Szczecinie nikt nie moze sprzedac mimo zapisow w 10 sklepach!
Media Markt ponoc mial kilka tunerow i wszystkie sprzedal dzis rano (wczoraj do nich dzwonilem, zeby mi odlozyli, bo moge przyjechac tylko po pracy-w koncu jakos musze zarabiac na zycie i hobby chociazby hdtv)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zapisałem się na początku października w jednym z salonów Mix Electronics w Krakowie i jestem już szczęśliwym posiadaczem N. Aktywacja zajęła 2-3 min. Ale nie czekałem aż terminal się przełączy tylko po 2 minutach od odłożenia słuchawki po połączeniu w COA zacząłem manipulować pilotem :) i zadziałało. Jak na razie po około 60 minutach testowania jedynym mankamentem jest niepełne EPG (pokazuje tylko 2-3 audycje do przodu. Na sobote, niedziele i kolejne dni tygodnia nic nie wyswietla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='janunio' post='14161' date='13.10.2006, 20:32 ']Dobrze działa zegar na front-panelu.
Jest 20 33.[/quote]

Czy ten zegar sie sam ustawia z satelity, czy za kazdym razem jak np braknie prądu to go trzeba ustawiać samemu? Edytowane przez Alvaro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='robert5' post='14149' date='13.10.2006, 19:43 ']Witam również , Zibi32 trzeba było zajsc do Aveximu/Legionowa,ten sam budynek/,pogadać z chłopakami na temat montazu ,pewnie za odpłatnoscią by Ci zrobili,a swoją droga celujesz konwerter z czaszą na południe i masz hotbirda,antena prawie pionowo
pozdrawiam[/quote]
heh :) dokładnie tak zrobie ale dopiero jutro.. jak wszedlem ok 15 tak wyszedlem troche przed 18...a Avexim do 17.. zreszta jak sie okazało ze n-ka nie ma monterow na B-stok gosc z Eldomu zaproponowal wlasnie Avexim... powiedzialx ze zachodzili dzis do nich i niesmiało sie wspomnieli ze jakby jakies sprawy z montazem to zeby do nich klientow podsylac tylko ze juz bylo grubo po 17...uderze jutro, musze miec wieczorem !!
pozdrawiam wszystkich HD maniaków !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś o 14 wyszedłem z upragnionym nboxem z MM na Górczewskiej w Warszawie, byłem drugi po mnie zostało jeszcze 398 szt sądzę, że jutro można sie na nie załapać. Dodam że proces sprzedaży i obsługi dwóch pierwszych klientów trwał ponad 3 h gratuluje załodze MM wytrwałości i dziekuję, że tak dobrze znieśli komentarze kilku frustratów. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i ja :)
Miejsce zakupu - Mediamarkt Lublin
Ilość dostępnych n-boxów - 30

Po telefonicznej informacji ze mają 30 sztuk, ale są problemy z oprogramowaniem do rejestracji i zawierania umów (które podobno mają zostać usunięte za jakiś czas), zaryzykowałem wyjazd te kilkadziesiąt km do Lublina. Byłem w MM około 17.00, jeszcze nie sprzedawali.
Wszystko ruszyło ok 18.00. Jako drugi wyszedłem z n-boxem.
Ale była jedna zagwozdka: społeczna lista na 28 nazwisk i dla nich trzymano dekodery. Gość co kupował pierwszy był z listy, ja - spoza, dwie osoby w kolejce za mną człowiek (też spoza listy) się załapał. Reszta, jak była spoza listy, była odsyłana z kwitkiem.
Ale sceny jak z PRL: kolejka do stanowiska RTV jak za dawnych czasów, ci co odmówiono im sprzedaży wołali kierownika itp itd.
Mam nadzieje, że "13" i piątek będzie dla mnie i dla "n" szczęśliwy.
Idę rozpracowywać możliwości n-boxa...

P.S. Zawieranie umowy trwało jakieś 20min, aktywacja w domu - jakąś minutę.
P.S2. Niestety Discovery HD nie działa, pakietu sportowego nie kupiłem, więc nie mogę zbytnio ocenić jakości HDTV

Edytowane przez miejski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Choroba, czyli sciemniali ze bedzie za tydzien n-ka.

Nie wiesz kiedy beda jeszcze mieli ????

Były anteny ? Był poruszany temat instalacji ? Edytowane przez peter23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dzis nabylem nboxa w Łodzi w MM na Brzezinskiej. Mieli 25 sztuk, jak podpisyewalem umowe to zostaly jeszcze 3. Nowa dostawa ma byc w poniedzialek. W MM w Galerii tez mieli 25 sztuk ale mieli jakies problemy z zlogowaniem sie i do 13:00 nie sprzedawali. Czy pozniej im sie udalo - nie wiem.

Jednak pojawil sie problem.

Mam nboxa podalczonego kablem HDMI (jakis noname z Chin)
Tv to Samsung 32M51B

I problem wyglada tak: po ustawieniu 720p widac (szczegolnie na ciemnych scenach i przy przelaczaniu kanalow gdy jest czarny ekran) poziome linie. Sa dosc slabo widoczne ale sa. Takie jakby przejasnienia w postaci rownoleglych, poziomych linii.

Przy 1080i jest to samo.

Tv jest raczej ok bo podlaczam PCta przez DVI/HDMI i biega bez problemu.

Przy podlaczeniu nboxa przez SCART nie ma tego zjawiska, ale to raczej nieistotne bo to nie ten sam sygnal co po HDMI.

Dodatkowo ogolna jakosc nie zachwyca.

LUXE HD wyglada niezle ale czasami widac kontury czy latajace piksele czy lekkie przebarwienia. Ogolnie wyglada to jak kompresja. Widac to zwlaszcza gdy wyswietlany jest jakis fragment jednolity kolorystycznie.

Na SD jest podobnie. Nizbyt widoczna poprawa w stosunku do Cyfry.

Generalnie pytanie jest takie: czy winnego upatrywac w kablu od chinczykow? Paski chyba sa wlasnie z tego powodu? A jakosc? Czy zawiazek z tym moze miec poziom sygnalu z anteny? Byl okolo 70% teraz pokazuje 85% ale roznicy nie widze wiec to chyba nie to.

Chyba zainwestuje jutro w firmowy kabel i zobacze co bedzie :blink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Zibi32' post='14133' date='13.10.2006, 18:29 ']Białystok Eldom Legionowa....ufff 3 godziny !!! antena jutro rano...ale sie udało. Tylko okazało się ....ze nie maja w systemie monterów na Białystok i musze sam kombinować montaż anteny!!! :( moze ktoś kogoś poleci zebym jutro na wieczor mogł zasiąść przed TV.. ? :D
GG 9962290[/quote]

Dzis rano dzwoniłem o 10 to juz nie mieli :/
ktoś jeszcze wie gdzie w Białymstoku można kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spróbuj może tu ul. W.Andersa 38
GALERIA KWADRAT
Tel. (085) 653 98 08
tam na Andersa jest "Neonet" tam też może byc
pozdrawiam Edytowane przez robert5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='robert5' post='14329' date='14.10.2006, 14:28 ']Spróbuj może tu ul. W.Andersa 38
GALERIA KWADRAT
Tel. (085) 653 98 08
tam na Andersa jest "Neonet" tam też może byc
pozdrawiam[/quote]

Na Andersa tez dzisiaj wszystkie sprzedane :/
nastempna dostawa we Wtorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało sie... dzis okolo 15 podpisałem umowe... w Avansie na Hetmanskiej [Białystok] :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie zadajemy tu pytan tylko piszemy Porady !

1. Jeżeli masz siłe sygnału od 1 do 100 % a jakość sygnału 0 % to masz antene ustawioną na innego satelite ! Musisz pokręcić anteną !
2. Jeżeli zestaw nie działa na kanałach od 1 do 60 a powyżej działa i na dekoderze pojawia się czerwony trójkąt to poprostu nie masz autoryzacji na odbiór kanałów kodowanych (tak się mi przytrafiło 2 razy samo) i trzeba zadzwonić na infoinię i poprosić o puszczenie sygnału aktywującego jeszcze raz i po kilku minutach wszystko działa ok
3. Nie działa złącze HDMI niektóre lcd i plazmy nie działają przez te złącze z nboxem należy podłączyć przez kabel komponent lub inne złącze i zadzwonić na infolinie i podać model tv (ponoć pracują nad tym)

nr infolini 0 801 055 555

Te Problemy wszystkie wystąąpiły u mnie !

I prosze tu pisać porady a nie zadawać pytania
Może tym co opisałem oszczędze komuś nerwów i rozczarowania z powodu nboxa
Pozdrawiam Edytowane przez Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ktoś tu albo na drugim forum pisał kiedyś o jego problemach z dźwiękiem.

Otóż gdy w nboxie ustawi dźwięk cyfrowy to ma go oczywiście na optyku. Natomiast nie ma po HDMI. Ktoś poradził aby połaczył dodatkowo analogowo dźwięk kablami cinch. I jest to bardzo i ... jedyne dobre dobre rozwiązanie. Takie połaczenie jest uzupełnieniem przede wsystkim do standardu component, działa także dla HDMI ale pod jednym warunkiem: dla wejścia HDMI należy zmienić opcję dźwięku (w TV oczywiście) z AUTO lub digital na analog.

I wtedy wszystko pięknie działa: po optyku do amplitunera DD, po HDMI lub component ze wsparciem analogowym dla dźwięku prosto do TV.

Pozdrawiam Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze smutkiem obserwuje to co się dzieje z Nową Platformą ( mam coraz mniejsze nadzieje ale mam że się to zmieni ) . Jak to zwykle w Polsce bywa wielkie halo a potem rzeczywistość szara i smutna . Ludziska sie podniecili , stali jak za komuny w kolejkach po cukier za tunerami N-ki . '' Miało być tak pięknie , wywaidy miały być '' ( cytat z filmu Seksmisja ;) ) , a tymczasem się okazało , że Polska znowu staje się śmietniskiem tylko nie Europy ale Światowego kina i seriali . Niczym złomy sprowadzane z Niemiec teraz Nasza Nowa Platforma sprowadzi z za oceanu tzw stare dobre kino i seriale sprzed 50 laty , wmawiając obecnym i potencjalnym abonentom że to dobre jest , tak jak by nikt nie chciał zauważyć że jesteśmy już w Uni i pasowało by się dopasować również w temacie filmowym . Z tego co widze dalej tylko ILOŚĆ nie JAKOŚĆ się liczy , a to niedobrze. Prezesi nowej platformy powinni się wreszcie oficjalnie wypowiedzieć co zaproponuje tak naprawde ona abonentom , a nie przeciągać struny , licząć że przed świetami złapie się te kilkanaście tysiecy naiwniaków i podpisze z nimi umowe na 15 lub 24 miesiące . MAM CICHĄ NADZIEJE , ŻE CZYTA TO KTOŚ WŁADNY SIĘ WYPOWIEDZIEĆ nareszcie co , kiedy i za ile . Prosze czytających , którzy się ze mną zgadzają jak również i tych którzy nie ( pewno ich o wiele mniej jest :) ) o wypowiedzi . POZDRAWIAM .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja podpisałem umowe na 15 mies. i za naiwniaka sie nie uważam !! rezygnując z Polsatu mam program lepszej jakości , taniej , dwa kanały w HD i czekam na wiecej ! a wiecej bedzie na pewno !! tylko włącz cierpliwość !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To dobre podsumowanie jak na 3 tydzien obcowania z n-ka.Ale moje zaufanie do tej platformy jest chyba jednak troche wieksze.Jestem troszke zawidziony ale mam nadzieje ze czas przyniesie zmiany na lepsze i w koncu doczekamy sie kanalu filmowego w HD , N-sport bedzie bardziej konkurencyjny programowo do innych kanalow sportowych a na Comedy Central bedzie mozna zobaczyc cos nowego.Oni musza zdawac sobie sprawe ze jest jeszcze wiele do zrobienia by w pelni zasluzyc na miano "Telewizji Nowej Generacji"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cale szczescie ze tych nazekajacych jest znikoma ilosc.
Pisalem juz otym, ale sie powtorze. Uwazam N-ke za sukces i to tylko poczatek, naprawde nie rozumiem tych znikomych nazekan a moze to kontrpropaganda konkurencji :D
Nikt nikogo nie zmusza do zakupu N-ki, niech se kupi analoga i oglada fri :)
Prosze zwrocic uwage na fakt ze jezeli by byly tylko same nazekania nie mieli by zadnych szans na przetrwanie !!! Dajmy im szanse !!! Ludziska !!! To dopiero minelo kilkanascie dni !!!

Podkreslam ze jest to moje osobiste zdanie i nie atakuje zadnych innych wypowiedzi, nie jest to zwyczajem moim :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam
nie jestem stroną,bo nie mam n i raczej nie będę miał :P
Co do znikomej ilości niezadowolonych to tylko na tym forum/telewizjanowejgeneracji/ masz 524!!!wpisy

[url="http://www.telewizjanowejgeneracji.pl/category/n-minusy/"]http://www.telewizjanowejgeneracji.pl/category/n-minusy/[/url]

good luck :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='cHoDnik' post='18118' date='27.10.2006, 19:32 ']witam
nie jestem stroną,bo nie mam n i raczej nie będę miał :D
Co do znikomej ilości niezadowolonych to tylko na tym forum/telewizjanowejgeneracji/ masz 524!!!wpisy

[url="http://www.telewizjanowejgeneracji.pl/category/n-minusy"]http://www.telewizjanowejgeneracji.pl/category/n-minusy[/url]
good luck :)[/quote]

A gdzie PLUSY ???? :P

[url="http://imageshack.us"][img]http://img256.imageshack.us/img256/2862/xex4.png[/img][/url]

Edytowane przez Mariupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...choć z "n"(ką) będę miał nadal doczynienia wyłącznie okazjonalne - jednak cieszy mnie wejście tej platformy i sprzętu.

By nie przedłużać, to np. :
- konkurencja zawsze dobrze robi (juz to widać....)
- pchnie to rynek sprzętu do oglądania itp.
- poprawi się jakość odbioru (a to dość przewrotne - bo może wreszcie do sporej ilości osób "dojdzie" także że nawet SD może być wyśmienite - oczywiście do pewnych kryteriów...i jak na sygnale nie będą oszczedzać....)
- itp itd

Życzę im powodzenia i np. wyznaczania jakiś standardów: i nadawania i ....nawet obsługi klienta... (będzie korzyść dla nas)

Ps - ja oczywiście czekam aż "choroba wieku dziecięcego przeminie" (także w sprzęcie...). :)

Edytowane przez hojlo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Narzekac mozna... ale prosilbym o przyklad wielkiego przedsiewziecia, ktore od startu dzialalo w 100% tak, jak powinno. Cyfra - 10 lat doswiadczen w Polsce, duzo wiecej we Francji (Canal+), Polsat podobnie... owsze, TVN i pochodne, moznaby rzec, ze tez powinni miec doswiadczenie... jednak wprowadzaja w zacofanym kraju cos tak nowego, ze przed czerwcem WSZYSTKIM wydawalo sie, ze bedziemy na to czekac az wprowadza takie cus na Bialorusi. Nagle, w pol roku zrobi sie nam 6 kanalow HD... Ja bym to nazwal rozkwitem... z bolami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi