Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

Uff. No to ja też już mam nową zabawkę :-D
Szukałem od rana telefonicznie w Wa-wie. Nigdzie nie sprzedawali. W końcu zadzwoniłem koło południa do CCS i pani mówi JEST. No to już się ucieszyłem, ale pani mówi ale zaraz, zaraz. Sprawdzę czy starczy dla zapisanych... no niestety w tej chwili nie mamy dekoderów, ale w poniedziałek, wtorek napewno będą. Trochę mi mina zrzedła, ale mówię co tam zapiszę się. Godzina 15.00 dzwoni telefon i ta sama pani mówi, że mogę przyjechać po odbiór, bo właśnie dostali nową dostawę.
No to gazem na Marszałkowską 83 (róg Hożej) i mam. Dodam, że parę osób, które przyszły a nie były zapisane odeszło z kwitkiem.
Ech... jak za komuny faktycznie, ale widać, że niektórym bardziej operatywnym system sprzedaży działa jednak. Tylko markety leją na to moczem, więc polecam małe punkty sprzedaży, bo im zależy.

Pzdr
KrzyHo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np ja zostalem odeslany z kwitkiem <_< ale nie ma tego zlego.... wlasnie sie dowiedzialem o zestawach muliroom od listopada...ojjj to ja sie wstrzymam i w listopadzie bede mogl sie cieszyc sie n ka w calym domu na kazdym telewizorze B) a teraz niech pionierzy testuja a ja bede bacznie czytal i obserwoal co i jak dziek itemu wybiore sobie odpowiednio przemyslane i sprawdzone pakiety :)

Edytowane przez ymp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='cez00' post='14062' date='13.10.2006, 13:18 ']To nie jest prawda. Cyfra+ od czasu do czasu nadaje 16:9 anamorficznie. Jest tak na kanale Canal+Film, chyba raz dziennie ok. 21:30[/quote]

Widocznie niedawno zaczęli. Ja rozwiązałem z nimi umowę i przestałem oglądać z końcem lipca, ale do wtedy nigdy nie trafiłem na przekaz w anamorfiku. To był m.in. jeden z powodów rezygnacji, a tu proszę.
Jeśli tak jest jak piszesz, to zwracam honor Cyfrze, chociaż to powinno być standardem na kanałach Premium, a nie tylko "od święta", raz dziennie, po kąpieli, albo po mszy. No czy nie tak.
We Francji Canal Plus nadaje całą dobę Premium 16/9 anamorficznie już od wielu lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='AreckiW' post='14111' date='13.10.2006, 16:42 ']Widocznie niedawno zaczęli. Ja rozwiązałem z nimi umowę i przestałem oglądać z końcem lipca, ale do wtedy nigdy nie trafiłem na przekaz w anamorfiku. To był m.in. jeden z powodów rezygnacji, a tu proszę.
Jeśli tak jest jak piszesz, to zwracam honor Cyfrze, chociaż to powinno być standardem na kanałach Premium, a nie tylko "od święta", raz dziennie, po kąpieli, albo po mszy. No czy nie tak.
We Francji Canal Plus nadaje całą dobę Premium 16/9 anamorficznie już od wielu lat.[/quote]

Dokładnie, standardem nowej generacji musi być 16:9 i dd5.1 i ja też mam już dość tego żałosnego traktowania ludzi typu: mamy wielkanoc albo dzień dziecka i dają nam 16:9 lol

Janunio właśnie zakupił nboxa ; ) na Ostrobramskiej MM Wwa. Podobno jeden klient=50minut. Nawalił im myszka na USB i były problemy z wetknieciem przekaźnika łehehehehe

Ja wracam właśnie pociągiem do domu. Dzisiaj wielkie testy <_< i opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką macie jakość sygnału i siłę?
Bo u mnie jest po 67% i zachwycony z jakości nie jestem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Gmeru' post='14115' date='13.10.2006, 17:08 ']na Ostrobramskiej MM Wwa. Podobno jeden klient=50minut.[/quote]

W CCS-ie na Marszałkowskiej spędziłem 10 min i to tylko dlatego, że jak przyszedłem to obydwa stanowiska były zajęte. Oj dobrze trafiłem widzę

KrzyHo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Coś czuje że N została sporo przereklamowana i emocje po zakupie opadną szybko, co widać po osobach które to kupiły już. Mówie o ofercie programowej, samej umowie, jak i jakości programów. Miałem jechać dziś do Wawy kupić, bo w moim meście pewnie za jakiś tydzień będzie ale się wstrzymałęm i widzę słusznie. Jedynie co mnie pcha w kierunku N to to że to grupa ITI i z czasem napewno sięrozinie ale mam zamiar kupić swoją antenę i konwerter, bo nie mam zamiaru tylo "wypożyczyć" a 60 zł ten z N, skoro za tyle można kupć swoj sprzęt Edytowane przez adamo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='sensei' post='14064' date='13.10.2006, 13:38 ']No wiec mam swoj zestaw
Czatowalem z kilkoma osobami na otwarcie MM dzisiaj na Bielanach Wro
O 9:30 wyscig szczurow na gore do standu
Bylem drugi :)
Eh, normalnie jak za komuny
Gosc co mnie wyprzedzim mial i tak pecha bo nie przeszedl przez system weryfikacji danych..
U mnie poszlo "gladko" (tylko 45minut) - gosc z obslugi od razu przyznal ze wczoraj mieli
5minutowe szkolenie jak to robic i cwicza na zywca na klientach
Dzisiaj mieli dostepne 5 sztuk <_< oczywiscie powstala lista kolejkowa i reszta osob odeszla z kwitkiem
.
.
Ale teraz mam inny problem, zamowilem instalacje zestawu (anteny) w MM powiedzieli mi ze mam zadzwonic na infolinie n i zamowic montera. Na infolinii n powiedzieli ze oni nie zajmuja sie na razie montazem !! i odeslali mnie spowrotem do MM - ale ja juz tam nie wroce..
Czy moze ktos mi polecic jakiegos montera z Wro ? Sam nie dam rady (trudne usytulowanie + brak narzedzi)[/quote]

sensei, a ja byłem w Galerii i o 15:02 mieli na stanie 54 z 59 dostępnych tunerów.... mała kolejka , stały 3 osoby i jakis dzieciak...ale on chyba myślał że to XBOX :):D

jak zapytałem dlaczego nie jest podłączony to powiedzieli że lepiej jak HUMAX jst bo obraz jest gorszy a i tak nic nie idzie w HD..więc szkoda straszyć klientów..... "ta rewolujcją" B):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja od razu radzę być wyrozumiałym dla n a wiecie dlaczego? Sami powiedzieli, że do końca października nie pobierają pieniędzy za abonament ze względu właśnie na brak niektórych programów czy nie zadowalającą jakość niektórych kanałów. Jak dzisiaj wrócę to ocenimy na 46" Full HD jak to wszystko wygląda po premierze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='telemaniak' post='14121' date='13.10.2006, 18:29 ']sensei, a ja byłem w Galerii i o 15:02 mieli na stanie 54 z 59 dostępnych tunerów.... mała kolejka , stały 3 osoby i jakis dzieciak...ale on chyba myślał że to XBOX :):D

jak zapytałem dlaczego nie jest podłączony to powiedzieli że lepiej jak HUMAX jst bo obraz jest gorszy a i tak nic nie idzie w HD..więc szkoda straszyć klientów..... "ta rewolujcją" <_<B)[/quote]
no to pewnie dowiezli w miedzyczasie jak sie ludzie zaczeli wsciekac ze nie ma :)
fakt, nbox podlaczony w MM wygladal zalosnie w kwestii przekazu - nsport co 10sekund freez i sieczka na ekranie, bluescreen, "brak sygnalu" - gosc co stal za mna pytal sie czy to normalne :D obsluga tlumaczyla sie ze to dlatego ze sami ustawiali antene na czuja i czekaja na montera :)

a propo montera to tak jak napisane jest w FAQ - sprzedawca nboxa ma kontak na autoryzowanych monterow - ja mam miec jutro instalacje wiec jak dobrze pojdzie to wieczorkiem dolacze do Was :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co jak patrzę na poziom naszych sklepów RTV, które nie potrafia zainstalować anteny poprawnie to poprostu <_<B):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMam,
Byłem w MM W-wa Ostrobramska o 12 oo.
HOROR właśnie trwał a obsługiwanym od 9 oo klientem.
Wychodzi jeden ( słownie : jeden klient na godzinę).
Teraz aktywuję i już za 2 h mi coś tam włączą.
Siedzę połykam "szściopaczka" i patrzę się na napis "pairing".
Jestem już szczęśliwy a jeszcze ni8c nie widzę.
Na ekranie dwa kolory aler nie o to chodzi .
Poslkie HD ze mną rozmawia.
Mogę np. nacisnąć OK na pilocie i nic.
Ale mam już kontakt.
Na to właśnie czka każdy HD-maniak.

POLSKA W OBOZIE HD Edytowane przez janunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na razie na Discovery są jeszcze testy, raz obraz jest, raz nie ma, puszczają jakieś dema. N-sport jest HD, ale głównie widać to na logo i "tickerach". Obraz ze studia też jest OK, chociaż nie taki jak na LuxeHD. Materiały mają ewidentnie SD....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Białystok Eldom Legionowa....ufff 3 godziny !!! antena jutro rano...ale sie udało. Tylko okazało się ....ze nie maja w systemie monterów na Białystok i musze sam kombinować montaż anteny!!! <_< moze ktoś kogoś poleci zebym jutro na wieczor mogł zasiąść przed TV.. ? B)
GG 9962290

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja kupiłem w CCS na Marszałkowskiej. Bardzo dobra i miła obsługa. Jestem z Białegostoku. No ale teraz historia zakupu. Byłem 12 (po telefonie z CCS). Pani zaczęła wprowadzać drugi dokument i .... nie ma takiej opcji jak legitymacja służbowa. Natomiast można przedstawić
1. prawo jazdy - nie mam
2. paszport - nie mam
3. odcinek renty lub emerytury - nie mam
4. rachunek od konkurencji - nie noszę ze sobą
5. rachunek za media - nie noszę ze sobą, poza tym chata jest na matkę więc i rachunki na nią
Więc wyszedłem bez n-boxa. W nocy mnie olśniło. Wydrukowałem z internetu z mojego banku potwierdzenie wpłaty na C+ i za telefom (jest na mnie). Z duszą na ramieniu 13 w piątek znowu poszedłem do CCS i się udało mam już podłączone i aktywowane (aktywacja trwała 5 minut) co prawda ledwo znalazłem na umowie hasło cyfrowe niezbedne do aktywacji.
Wrażenia:
najlepiej wygląda w tej chwili LUXE.tv hd
n-sport - z daleka ok z bliska gorzej (Philips 32PF9830 rozdzielczość 1080i po hdmi)
discovery hd - napis brak dostępu
siła sygnału 90 jakość 0d 88 do 94

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witamy Białystok !
Jesteśmy już w całym karju.
Czekam ju ż 60 min na aktywację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam również , Zibi32 trzeba było zajsc do Aveximu/Legionowa,ten sam budynek/,pogadać z chłopakami na temat montazu ,pewnie za odpłatnoscią by Ci zrobili,a swoją droga celujesz konwerter z czaszą na południe i masz hotbirda,antena prawie pionowo
pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
D O S T A ł EM Bydgoszcz DOMAR szajnochy po testach wyjscie YPbPr kanał fta w hd jakosc super rozdzielczosc na tv 1080i pozostale porazka gorzej niz z kablowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czekam na aktywaję ok. 149 min.
Zaproszeni gościę się nudzą i zaczynają wychodzić.
Wcale się nie dziwę.
Co robić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coż ,trudno doradzić
1.idź z nimi na spacer
2.umów się na jutro :):)

a tak na poważnie ,przypuszczałem że może tak byc więc osobiście czekam do listopada wtedy powinno wszystko grać
pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
OPOLE
Po wczorajszej informacji o tym, że MM wypada z gry, telefon na infolinie wskazał na punkty Avans. Dzisiaj telefon do nich - tunery w drodze. Stawiłem się po pracy ok. 17.00 - jeden punkt dostał (podobno) 300 tunerów (i TYLKO tunerów), więc luzik. Akurat trafiłem na paru chętnych, mała kolejeczka - wszyscy biorą same tunery. Sprzedawca co chwile dzwoni na info, dopytując się o kolejne szczegóły i douczajac.
Chcialem komplet - tuner + antena + montaz. Dowiaduje sie, ze antene dostane kurierem do chaty. Spox.
Za chwile juz wiem, ze nie moge dostać tej lepszej anteny, bo bedzie w listopadzie razem z nowym tunerem. OK, czekam...
Ostatni gostek przede mną tez chce antene - okazuje sie, ze skoro nie ma anten, nie mozna czekac na ICH antene kurierem, bo sprzedawca musi wpisac jej numer TERAZ na umowe, razem z tunerem - opcja z kurierem była nieprawdziwa.
Namówiony na sam tuner, kupno dowolnej czaszy i reszty sprzetu na własną rekę oraz samodzielny montaz, klient sie zgadza (dobrze ze jego jego zona miala humor, bo tez z 20 minut to trwało). Bierze tuner i wychodzi.
Nie pozostaje mi nic innego, jak wbic sobie gwóźdź do trumny - na moje proste pytanie dostaje odpowiwedz: NIE, NIE MOZE pan teraz dostac tunera jesli chce pan takze antene od ITI. Prosze przyjsc jak będą komplety. Kiedy ? NIE WIEM, moze w przyszlym tygodniu.
18.20 wychodze ze sklepu z pustymi rękami.
Ż E N A D A
Telewizja na styl zachodni, ale logistyka i organizacja gorsza niż za komuny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dobrze działa zegar na front-panelu.
Jest 20 33.
Ale nie aktywowali.
Jeszcze.
Działa wreszcie !!!
Jest godz.: 21 33.
Teraz ocenię jak działa.
Goście się jeszcze schodzą.
Nie jest to więc stracony wieczór.
OPINIA za chwię. Edytowane przez janunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O rany! Janunio, to masz pecha strasznego. U mnie aktywacja trwała jakieś 5 minut. Teraz oglądam Vinci na TVN. Doszedłem już do tego jak powiększyć na cały ekran. Ładnie powiększa na cały ekran bez zniekształceń. Jakość SD bez porównania lepsza niż z syfry. LuxeHD faktycznie luxem jedzie...
Fajny sprzęcior. Jak będzie więcej programów a szczególnie Discovery HD, to nic więcej mi nie potrzeba.

Pzdr
KrzyHo

O rany! Janunio, to masz pecha strasznego. U mnie aktywacja trwała jakieś 5 minut. Teraz oglądam Vinci na TVN. Doszedłem już do tego jak powiększyć na cały ekran. Ładnie powiększa na cały ekran bez zniekształceń. Jakość SD bez porównania lepsza niż z syfry. LuxeHD faktycznie luxem jedzie...
Fajny sprzęcior. Jak będzie więcej programów a szczególnie Discovery HD, to nic więcej mi nie potrzeba.

Pzdr
KrzyHo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekodery można już dostać w Saturnie w Arkadii. Cała procedura od wejścia do sklepu i wyjścia z NBOXem zajęła mi około 20 minut. :)

@janunio
Zadzwoń jeszcze raz na infolinię. Aktywacja nie powinna zająć więcej niż 15 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi