Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście ;) |Jest to rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety powtarza się wszystko to co w ASTER. Przesyt stacji sportowych z piłką nożną. Brak innego przyzwoitego sportu. Niestety popełniłem błąd podpisując umowę na 2 lata (promocja ha ha)

A gdzie ty w n masz tyle piłki nożnej, LM raz na dwa tygodnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O proszę. Za dużo piłki w n ;) jak widać wszystkiego może być za dużo ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sami widzicie, jedni marudzą bo jest za dużo piłki, inni ze jest za mało. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie uwazam ze n jest dla ludzi którzy mało wymagają jesli idzie o zawartość programową. Doskonale każdy wie ze w zasadzie to jest brak sportu, mówie o takim jak np. w c+sport hd. NSPOT to jakis kiepski zart z abonentów ale to jeszcze nic w porównaniu do nfilmów. Te ostatnie to stworzono chyba dla kogos kto właśnie wybudził sie ze śpiączki 30 letniej i ma zaległości. tandetna ramówka, tandetna jakość dzwieku i bardzo przecietna jakosc obrazu w 99% czasu. Sprzet owszem jest dobry ale wkurza zdzieranie 129 zeta za cos co c+ daje za free(dvb-t). VOD- tu nastepuje taka degradacja ze masakra, nic w hd! "Dobre" jest tez radio nfilm hd z muzyką filmową w formacie mp3, qrcze co za kit, podobnie jak VOD nfilmhd bez HD! Najlepsze kanały to zdecydowanie pakiet KNS, AP HD, NG Wild hd, ale znowu tr. tak zawalony ze na 32" widac braki bitrate i pixeloza az straszy. Plus za TVP HD ale j/w.

Ogólnie doszedłem do wniosku ze lepiej miec dobre kanały HD z dobrą zawartością niz turbo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, rynek niedlugo zweryfikuje co jest szrotem, a co nie. Tym bardziej, ze te kanaly nSport / nFilmHD maja trafic do kablowek.

Jak rozniesie sie po swiecie, ze tam oferta i jakosc jest kiepska to bedzie szybki odstrzal przeciez nikt nie bedzie bral kanalow platnych "premium" od n w ktorych nic nie ma albo jest bardzo niewiele do ogladania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sznowna "N" , poprawcie jakość kanałów, nie ilość ,ale JAKOŚĆ!!! Zwiększcie bitrate wreszcie.Może po to zmniejszcie nawet ilość kanałów! Nie róbcie z nas jaj - np. VOD HD bez HD , :lol: :lol: :lol: :lol: Zlikwidujcie może też nFilm,po co ta błazenada?Gdzie jakość? Tyle czasu mija , a wy nic w tych sprawach nie polepszacie,dlaczego tak się dzieje? Może są potrzebne wreszcie wam jakieś głębsze zmiany kadrowe??, bo tyle postów,narzekań, pisania , a Wy nic a nic nie reagujecie,ciągle bez zmian na lepsze: a to bałagan z napisami,a to znowu dźwiękowe problemy,w VOD HD brak śladu HD,niski bitrate itp. Czas mija,mija , a poprawy nie ma .Może tam u was ktoś nie umie ,czy jak? Wyślijcie inżynierów do Niemiec, ot niedaleko ,niech popatrzą tam jak się to robi,może jakiś tam staż ,czy kursy? A może złóżmy sie dla kilku osób na taki staż ( każdy da po 2 -3 złote),bo aż wstyd pokazać N w HD ,gdy gość przyjedzie z zachodu. Telewizorami prawie im nie ustępujemy, ale jakością to bardzo dużo, niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podpisałem umowe 16 listopahttp://www.eonon.comhttp://www.eonon.com/GPS-Navigation/G2201E.html/GPS-Navigation/G2201E.htmlęć o...fakture. Pisałem,twierdzą ze niby wystawiona w grudniu a do dzisiaj nie ma jej ani na tv ani na stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

zdecydowalem sie na n bo myslalem ze kanaly HD beda mialy zeczywiscie wysoka jakosc ale spotkalo mnie rozczarowanie.

jedyny ktory blyszczy to ANIMALPLANET HD ma naprawde jakosc obrazowa godna HD. Jestem szczesliwym/nieszczesliwym posiadaczen

pakietu FULL z obcja VOD. Jezeli chodzi o caloksztalt programowy jestem zadowolony, co napewno trzeba poprawic to jakosc prezentowanych filmow.

to juz hyba troche wstyd jak sie patrzy na polecane filmy przez telewizje n ktore mozna bylo ogladac rok temu np. w TVP1 lub TVN.

Bardzo kiepski wybor filmow w opcji VOD poprostu starocie. Aby utrzymac i wzmocnic pozycje na rynku trzeba abonentom zapewnic dobra jakosc

i duzo dobrych nowych filmow. Jazeli nic sie nie zmieni w programie n i nadal beda nadawane filmy ktorych tak naprawde to nikt nie chce ogladac

to moim zdaniem ciezko bedzie o pozyskanie i zachowanie abonentow.

dla mnie jest juz teraz przsadzone ze moj abonamen nie bedzie przedluzony

i bede uwarznie obserwowal co robi konkurencja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego djdari, najlepsza jakosc przekazu to ma TVP HD, chyba ze nie wlaczyles tego kanalu - dlatego tego nie dostrzegles,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hubikas

TVP HD tez ma dobra jakosc jezeli chodzi o przekazy studiowe, popatrz na przekazy filmow na TVP HD i na ANIMALPLANET i porownaj moim zdaniem

ANIMALP gora ale jak wiadomo ludzkie oko, kazdemu sie podoba cos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodze sie z toba ze czesc filmow, jest nie za wysokich lotow, szczegolnie starsze produkcje, ale nowe seriale, programy przyrodnicze i transmisje sportowe, sa na najwyzszym poziomie i jak dla mnie TVP HD ma najlepsza jakosc z ofert kanalow HD, ktorymi raczy nas "n".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam,

zdecydowalem sie na n bo myslalem ze kanaly HD beda mialy zeczywiscie wysoka jakosc ale spotkalo mnie rozczarowanie.

jedyny ktory blyszczy to ANIMALPLANET HD ma naprawde jakosc obrazowa godna HD. Jestem szczesliwym/nieszczesliwym posiadaczen

pakietu FULL z obcja VOD. Jezeli chodzi o caloksztalt programowy jestem zadowolony, co napewno trzeba poprawic to jakosc prezentowanych filmow.

to juz hyba troche wstyd jak sie patrzy na polecane filmy przez telewizje n ktore mozna bylo ogladac rok temu np. w TVP1 lub TVN.

Bardzo kiepski wybor filmow w opcji VOD poprostu starocie. Aby utrzymac i wzmocnic pozycje na rynku trzeba abonentom zapewnic dobra jakosc

i duzo dobrych nowych filmow. Jazeli nic sie nie zmieni w programie n i nadal beda nadawane filmy ktorych tak naprawde to nikt nie chce ogladac

to moim zdaniem ciezko bedzie o pozyskanie i zachowanie abonentow.

dla mnie jest juz teraz przsadzone ze moj abonamen nie bedzie przedluzony

i bede uwarznie obserwowal co robi konkurencja.

Witam ja z kolei wziałem najniższy abonament za 48 miesięcznie i tiuner bez nagrywarki i po tyym co czytam to chyba najlepsze rozwiązanie, ba ja z kolei uważam że oferta programowa n jest najlepsza jeżeli chodzi o abonament za 50 zł oraz ze nka ma najlepsze programy HD, a wziąłem tą telewizję właśnie dla kanałów HD, szkoda że nie zdecydowałem się wcześniej bo dostał bym telewizję na kartę do drugiego telewizora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, ja skusilem sie na oferte za 68/mies. Teraz maja bardzo fajne promocje i naprawde sie oplacalo:) Mam kanaly hbo, wypozyczalnie filmow vod i najnowsze seriale. Dobrze ze taka kiepska pogoda to moge sobie przynajmniej tv poogladac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja skusiłem sie na CYFRE +. Płacę TYLKO 67/mies. za wszystkie opcje HD przez cały okres a najważniejsze ze mam VOD HD, C+ FILM HD i C+SPORT HD i mam sport i są emocje i są filmy z tego wieku czyli wszystko czego nie masz w n.

P.S I tez mam 500 gigsów oraz dvbt bez dodatkowych opłat za sticki

Edytowane przez tomhd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płacisz. Teraz. A potem? Ile będziesz płacił? Przeliczyłeś to średnio na miesiąc? Z ciekawości pytam, bo o ofercie programowej to elaboraty wypisuje się na innych forach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty, Chcesz się wypowiedzieć o n? Masz szanse w tym temacie...

W zasadzie nie ma wielu powodów do narzekania na platformę "N" . Jest jednak coś, co wzbudza zdziwienie, u mnie również.

Jeżeli ktoś jest abonentem od bardzo długiego okresu czasu, praktycznie od samego początku, i nie jest już związany umową terminową powinien być traktowany jako ktoś szczególny, lojalny.

Ktoś kto zasługuje na nieco inne "traktowanie" niż osoby które podpisują czy mają zamiar podpisać nową umowę.

Tyle teorii, a praktycznie wygląda to zupełnie odwrotnie. W czasie pisania tego tekstu, dostępne są promocje Wiosenne. Dla przykładu posłużę się jedną z nich czyli - Wielka Rewolucja.

Za kwotę 48 złotych otrzymujemy dekoder HD z nagrywarką lub dekoder HD zwykły, za 0 złotych, oraz wszystkie pakiety tematyczne za 48 złotych miesięcznie.

Dla mnie osobiście jest to atrakcyjna oferta, jednak tylko w wypadku podpisywania nowej umowy.

Będąc "starym" abonentem, liczyłem na jakąś ofertę którą operatorzy, nie tylko telewizyjni maja dla takich ludzi przygotowaną.

Niestety, oczekiwania są tylko pobożnymi życzeniami. W zamian za "lojalność" Tv "N" przygotowała dla abonenta, w ich rozumieniu arcy atrakcyjną ofertę, która oczywiście wiąże się z koniecznością podpisania umowy na okres...12 miesięcy.

Cyt. "Oferujemy Państwu promocję - Wszystkie kanały dla stałych klientów

* wszystkie pakiety w cenie trzech

* płać tylko 48 zł miesięcznie zamiast 80zł, nawet przez okres 4 miesięcy

* potem zdecyduj, co chcesz oglądać i wybierz pakiety dla siebie

Naturalnie, że w przedstawionej "promocji" dla stałych abonentów dekodera nie otrzymamy, niestety.

Nie wiem co mam o tym myśleć, płakać? śmiać się? a może ubolewać ?

Odpowiedź z BOK-u była jasna, i krótka - Jeżeli chce Pan korzystać z promocji Wiosennej, należy zakończyć obecnie trwającą umowę i....zawrzeć nową !

Cóż myślałem, że podpisanie aneksu byłoby łatwiejsze, szybsze i chociaż trochę korzystne dla stałego klienta, ale jak widać mój sposób rozumowania jest błędny ;-)

Właśnie to było powodem napisania tych kilku słów, i "ulżenia" sobie w tym wątku... :-) A co !

Edytowane przez krzysztof2010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Odpowiedź z BOK-u była jasna, i krótka - Jeżeli chce Pan korzystać z promocji Wiosennej, należy zakończyć obecnie trwającą umowę i....zawrzeć nową !

Cóż myślałem, że podpisanie aneksu byłoby łatwiejsze, szybsze i chociaż trochę korzystne dla stałego klienta, ale jak widać mój sposób rozumowania jest błędny ;-)

I dokładnie to właśnie zrobiłem.

Gdy tylko wysłałem rezygnację z usług od razu w przeciągu kilku dni zadzwonili do mnie kusząc "atrakcyjnymi" ofertami.

Oczywiście oferty te były gorsze od aktualnych promocji więc odmówiłem.

Umowa się skończy podpisze nową ... fakt głupie ale co zrobić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dokładnie to samo. każda platforma tak robi bo większość abonentów nie będzie walczyła o swoje. Ci którzy powalczą oczywiście dostana. Ale reszta nie. I to sie platformom opłaca.

Gdybym w mojej rodzinie kilku osobom nie pomógł, ciągnęli by stare umowy w abstrakcyjnych cenach.

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje, o tym nie pomyślałem, że takie postępowanie może się platformom "opłacać"

Edytowane przez krzysztof2010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co zauważyłem to w Menu/Ustawienia doszła opcja

Ustawienia 3D

Auto

3D

2D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To super, bo mało fajne rzeczy się działy w menu itp gdy wchodziło się w tryb side by side.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie brak EPG - totalna kompromitacja ... wstyd ! ! !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie brak EPG - totalna kompromitacja ... wstyd ! ! !

Po poprzedniej aktualizacji też tak miałem.

Spróbuj zresetować tuner. Wtedy mi to pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi