Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

Tu masz czarno na białym nawet co masz ze sobą zabrać

[url="http://www.nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?t=873"]http://www.nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?t=873[/url]

Myslę że nie ma co ciągnać tego wątku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='_p!' post='24849' date='28.11.2006, 09:06 ']

a ja poczekam jeszcze 2-3 miesiace, zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie, poczytam opinie,
poczekam az mi ludzie przetestuja sprzet :)
[/quote]
A ja zrobie inaczej - kupie teraz na rok C+ bo to sprawdzona platforma i poczekam co N pokaze za 12 miesiecy zobaczym co bedzie i spokojnie sie wybierze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Okej,

Zgodnie z sugestiami zakładam temacik gdzie można się wypowiedzieć o swoich wrażeniach odnośnie recordera. Może nie róbmy tutaj polemik tylko każdy od Siebie parę słów. Czy wogóle można go dostać? Jak działa itd. Chodzi oto, żeby były jeszcze inne opinie niż to co napisałem w recenzji. THX. Przyda się to wielu osobom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dostac to go mozna narazie w mediamarkt w duzych miastach. Np. sklepy avans nie posiadaja tego dekodera, zreszta nie tylko one. nie dziwie sie zreszta skoro pracuja tam tak wielcy idioci!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recorder spełnia moje oczekiwania, wcześniej czytałem instrukcję obsługi + posty na forum i wiedziałem czego się spodziewać. Teraz intensywnie go testuje i zaczynam się przyzwyczajać do wygody jaką jest możliwość nagrania materiału. Nie spodziewałem się, że tak szybko mi się to przyda. Spóźniłem się na program, który chciałem obejrzeć i żona mi go nagrała :lol:
Obraz jest super choć na razie tylko po scart, najlepszy jest po scart RGB. Jak na razie jedyny minus to brak możliwości pauzowania oglądanego programu, chociaż pisałeś o tym w teście. Możesz sprawdzić to jeszcze raz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie wszystko działa tak jak podawali wcześniej, czyli nie ma VOD.
Jedyną wadą która mnie irytuje jest głośna praca urządzenia - chowam do wytłumionej szafki :lol: i po kłopocie.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm dzisiaj kupilem w malym sklepie w Warszawie. Przemiła obsługa. W MM niestety nie mozna sie bylo zalogowac :lol:)))
No coz wrazenia wrazenia wrazenia. Po odpakowaniu w 100% pozytywne. Ładny BOX dobrze zabezpieczony. Folia na calej powierzchni. Nozki gumowane co tez sie chwali. Pilot super - duzy i bardzo intuicyjny.
Instalacja kompletnie bez problemu choc musze przyznac ze calosc powinna odbywac sie przy wlaczonym ekranie testowym az do pelnej aktywacji a mnie w pewnym momencie wyskoczyl wojna i pokoj i ze brak obrazu i dzwieku. ZAdzwonilem na infolinie i dowiedzilem sie ze tak czy siak trzeb aczekac okolo dwie godziny. I faktycznie po pol godzinie wszystko zadziałało.
Nagrywanie banalne. Dzwiek dziala z kinem domowym bardzo dobrze. Jeszcze nei mam LCD :o)) ale za to planuje mały teścik ale może w weekend. Mam aktywowany POLSAT i odpwiednia instalacje dlatego chce porownac jakosc obrazu na tym samym CRT i tych samych kanalach poprzez proste przelaczanie wyjsc video.

Narazie wielki PLUS brakuje mi jedynie ASTRY ale w instrukcji juz byl dodatek o tym ze na 100% bedzie a z innego postu wiemy o aktualizacji 1 grudnia. Bardziej jednak brakuje mi wlasnego ukladania kanałów. No od 10 lat mam TVN jako 4 kanał i za nic nie moge sie i pewnie nie bede mogl przyzwyczaic ze jest teraz 3 :P)))

DUZY MINUS DLA MNIE ha ha TO TO ZE BEDE MUSIAL ZMIENIC KONWERTERY BO TERAZ MAJAC W PELNI FUNKCJONALNEGO BOXA NIE MAM JUZ KABLA DO SAT W KOMPIE B))))))

Edytowane przez mjasinsk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nBOX recorder działa jednak byly problemy z aktywacją

PS. JEŚLI KOMUŚ PO 2 GODZINACH NIE POJAWIĄ SIE KANAŁY NIECH NA CHWILE ODŁĄCZY nBOX OD PRĄDU !!! POMOŻE!!! Edytowane przez Veyron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem n-recorder 27-go w sklepie AVANS a oglądałem go (miałem w rękach już w piątek) ale nie mozna było jeszcze spisać umowy, musiałem czekać do poniedziałku. Narazię go poznaję. Nie wiem tylko dlaczego zmieniać mogę siłe głosu pilotem z telewizora (SONY KDL32S2010 przez HDMI), a nie na pilocie n-recordera. A poza tym wrażenia super! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='mjasinsk' post='25051' date='28.11.2006, 21:44 ']
Hmm dzisiaj kupilem w malym sklepie w Warszawie. Przemiła obsługa. W MM niestety nie mozna sie bylo zalogowac :P)))
No coz wrazenia wrazenia wrazenia. Po odpakowaniu w 100% pozytywne. Ładny BOX dobrze zabezpieczony. Folia na calej powierzchni. Nozki gumowane co tez sie chwali. Pilot super - duzy i bardzo intuicyjny.
Instalacja kompletnie bez problemu choc musze przyznac ze calosc powinna odbywac sie przy wlaczonym ekranie testowym az do pelnej aktywacji a mnie w pewnym momencie wyskoczyl wojna i pokoj i ze brak obrazu i dzwieku. ZAdzwonilem na infolinie i dowiedzilem sie ze tak czy siak trzeb aczekac okolo dwie godziny. I faktycznie po pol godzinie wszystko zadziałało.
Nagrywanie banalne. Dzwiek dziala z kinem domowym bardzo dobrze. Jeszcze nei mam LCD :P)) ale za to planuje mały teścik ale może w weekend. Mam aktywowany POLSAT i odpwiednia instalacje dlatego chce porownac jakosc obrazu na tym samym CRT i tych samych kanalach poprzez proste przelaczanie wyjsc video.

Narazie wielki PLUS brakuje mi jedynie ASTRY ale w instrukcji juz byl dodatek o tym ze na 100% bedzie a z innego postu wiemy o aktualizacji 1 grudnia. Bardziej jednak brakuje mi wlasnego ukladania kanałów. No od 10 lat mam TVN jako 4 kanał i za nic nie moge sie i pewnie nie bede mogl przyzwyczaic ze jest teraz 3 :D)))

DUZY MINUS DLA MNIE ha ha TO TO ZE BEDE MUSIAL ZMIENIC KONWERTERY BO TERAZ MAJAC W PELNI FUNKCJONALNEGO BOXA NIE MAM JUZ KABLA DO SAT W KOMPIE :))))))
[/quote]

Witam
Czy dźwięk DD 2.0,5.1 masz oki, ale na jakim kinie domowym ?
Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorac pod uwage ze uzywam od 2 godzin trudno powiedziec. Poki co dzwiek jest bardzo ok. Teraz leci Magda M w DD i wszystko pieknie gra. Puszczam to przez Pioneera VSX-916 i oczywiscie kabel optyczny.

Koledze dwa posty wczesniej sugeruje sprobowac przez setup żólty 728 wejscie w DISEQ i ustawienie obu tunerow na DISEQ a LNB zadziałało u mnie na LNB3 :P))

Aha mam nadzieje ze podpsiales oba wejscia bo ot podobno podstawa prawidlowej aktywacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o Time Shift (zwany w N buforem) to będzie działał po aktualizacji 1 grudnia. :P)))
Także nie męczcie pilota :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piszą na forum nTV że ta telewizja zostanie w OŚLEJ ŁAWCE ! ja sądze że to bedzie i tak sukces ! bo może skończyć jak Wizja i to jest raczej prawdopodone ! tyle tylko że za rozwój już płacą ci którzy ją kupili i to jest jej PLUS ! no i oczywiście CWANIACTWO !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak wam nie pasuje to wracajcie do cyfry albo polsatu. Mam "n" ood niedawna i wcale się nie zawiodłem ponieważ wiedziałem co biorę, a dla ludzi którzy oczekiwali niewiadomo czego polecam melisę na uspokojenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='jankxx' post='25193' date='29.11.2006, 16:23 ']
rozmowa na temat braku funkcjonalności oprogramowania i wnioski, że powinno byc natychmiast ulepszone wiaże sie bezpośrednio z tematem tego wątku.
[/quote]
Bo mały jaś tupnie nóżką i sie rozpłacze.
A ja kupiłem Fiata Pandę i chciałbym zeby mi tam włączyli dodatkowe 4 cylindry + centralny mechanizm rózńicowy. Bo ja tak chce i nie bedzi mi tam żaden makaroniarz z Turynu podskakiwał.
Płacę i wymagam !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak się robi kase w polsce i wyciąga z abonentów, co można, a oni płaca, bo chcą mieć FTA z astry , na kótre, po tygodniu , może dwóch juz nie będą patrzec...

MAM WRAżENIE, ZE ONI Są JESZCZE NA STADIUM analogoej anteny satelitarnej : ASTRA 16CHANNEL. - BYł KIEDYS TAKI TUNER.....

N-- TO NAJBRDZIEJ FRAJERSKA PLATFROMA, JAKA POJAWIłA SIę NA NASZYM RYNKU.

ZERTO UMIEJęTNOśCI, ZERO REWOLUCJI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='telemaniak' post='25200' date='29.11.2006, 15:21 ']
...
N-- TO NAJBRDZIEJ FRAJERSKA PLATFROMA, JAKA POJAWIłA SIę NA NASZYM RYNKU.

ZERTO UMIEJęTNOśCI, ZERO REWOLUCJI.
[/quote]

Frajerzy to mają cyfre lub pol... Płacą spora kasę za jakość VHS ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam wrazenie ze tu sie wypowiadaja albo sama dzieciarnia albo dorosli z niedorozwojem , lub wykupieni ciecie z cyfry lub polsatu co sadza swoje madrosci
wszystko zle , zeby dali za darmo to i tak by sie znalezli ludki, ze jest zle bo kolor tunera jest zly albo czegos nie ma... n/c , zeby nka nie zrobila szumu o HD , to zadna platforma by nie ruszyla [beeep] zeby dalej sie rozwijac ( mowie o cyfra albo polsat) bo po co?-kase ciagniemy ludki nic sie nie skarza i mozna zydzic az do skutku a HDTV moze za 20lat , to chyba tak nazekac tylko potrafia polacy jestem przekonany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='DrOzda' post='25196' date='29.11.2006, 15:01 ']
Bo mały jaś tupnie nóżką i sie rozpłacze.
A ja kupiłem Fiata Pandę i chciałbym zeby mi tam włączyli dodatkowe 4 cylindry + centralny mechanizm rózńicowy. Bo ja tak chce i nie bedzi mi tam żaden makaroniarz z Turynu podskakiwał.
Płacę i wymagam !!!
[/quote]
taaaak? a gdyby ci sie w tej Pandzie nie otwierały szyby, nie działało ogrzewanie, a predkość max bylaby zablokowana do 110 to nie chciałbyś, żeby ci to szybko odblokowali?
Poza tym porównywanie rynku samochodowego, na którym panuje prawie doskonała konkurencja, do rynku platform HDTV bez konkurencji, to kompletny idiotyzm!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cała prawda o n-ce
Zakupiłem po to by oglądać HDTV
Pierwszy problem to brak kabla hdmi więc zakupiłem ów kabel który i tak nie działał po podłączeniu zadzwoniłem na infolinie i podałem usterkę pani poinformowała mnie że wina jest kabla lub telewizora ,kupiłem drugi kabel lepszej jakości i droższy i to samo TV na gwarancji więc dzwonię do serwisu a tam mówią znają problem wina nboxa , lecz to nie wszystko bo zakupiłem kabel komponent i w końcu mam Discovery w hd no ale podłączyłem jeszcze teraz nboxa do kina domowego panasonic przewodem optycznym i gdy włączę dd (Dolby) to dzwięk się tnie i znów porażka z zakupem przewodu optycznego a więc że przewody są długie to odpowiednio kosztują a przez TV nowej generacji mam 2 nieużyteczne przewody hdmi i jeden optyczny !
Czy to tylko u mnie nic nie działa w nboxie ?

TV 32LC2R
kino domowe panasonic SC-HT855
i nieudany nbox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='lopi' post='25205' date='29.11.2006, 15:35 ']
Frajerzy to mają cyfre lub pol... Płacą spora kasę za jakość VHS ....
[/quote]

Na N jakosc jest identyczna (oprocz 2 kanalow HD) Nie wierzysz to kup. Pozniej bedziesz zalowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ART74' post='25209' date='29.11.2006, 15:57 ']
Cała prawda o n-ce
Zakupiłem po to by oglądać HDTV
Pierwszy problem to brak kabla hdmi więc zakupiłem ów kabel który i tak nie działał po podłączeniu zadzwoniłem na infolinie i podałem usterkę pani poinformowała mnie że wina jest kabla lub telewizora ,kupiłem drugi kabel lepszej jakości i droższy i to samo TV na gwarancji więc dzwonię do serwisu a tam mówią znają problem wina nboxa , lecz to nie wszystko bo zakupiłem kabel komponent i w końcu mam Discovery w hd no ale podłączyłem jeszcze teraz nboxa do kina domowego panasonic przewodem optycznym i gdy włączę dd (Dolby) to dzwięk się tnie i znów porażka z zakupem przewodu optycznego a więc że przewody są długie to odpowiednio kosztują a przez TV nowej generacji mam 2 nieużyteczne przewody hdmi i jeden optyczny !
Czy to tylko u mnie nic nie działa w nboxie ?

TV 32LC2R
kino domowe panasonic SC-HT855
i nieudany nbox
[/quote]Dziwna sprawa. Ciekawe jak długi masz kabel optyczny, może w tym problem. Jeśli chodzi o hdmi to w tym tv powinno działać. Proponuję jak najszybciej wysłać pismo listem poleconym do n-ki w celu wyjaśnienia tego problemu (koniecznie powołaj się na niezgodność towaru z ofertą - złącze hdmi).
Jeśli stwierdzą, że to nie ich wina to będziesz miał podstawę do przesłania takiej informacji do servisu tv.
To będzie trochę trwało ale: albo n-ka to poprawi albo będziesz mógł zażądać zwrotu pieniędzy na kupiony tv.
Prawdopodobnie nie chcesz niczego zwracać ale to jedyna metoda aby zmusić do działania.
Na samoistne naprawienie się możesz czekać miesiące lub lata.
Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='kamcyk26' post='25210' date='29.11.2006, 17:58 ']
Na N jakosc jest identyczna (oprocz 2 kanalow HD) Nie wierzysz to kup. Pozniej bedziesz zalowal.
[/quote]

Ja kupiłem !!! i naprawde żałuje ! mam świadomość teraz że za moje pieniądze ITI chce budować platforme ! Polsat za nim zaczął pobierać abonament ponad rok deopracowywał platforme ! a , n , od razu z grubej rury !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi