Skocz do zawartości
mamin13

Nowy cennik w Telewizji N, idą zmiany? Nowe kanały HD? Co jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli Cię to nie interesuje, to po co w ogóle zabierasz głos ?

A chociażby to, że mogłeś obejrzeć Transformers w HD na TVN, czego na CP czy C+ na razie nie uświadczysz...

Przecież czepiasz się bez przerwy czegoś, co Cię nie interesuje, zabierasz głos i masz zdanie na temat wszystkiego, nawet tego, co Cię nie dotyczy, czego nie używasz, nie oglądasz, albo się na tym nie znasz, albo Cię nie interesuje. Typowe polskie podejście: "ja ku...rwa wiem wszystko i jestem ku...rwa mądrzejszy od wszystkich, i gdybym to ja ku....rwa był nadawcą, to ja ku...rwa oddałbym wszystkim, wszystko za darmo i jeszcze dopłacił, żeby ku...rwa wszyscy byli zadowoleŃi..., bo mnie teraz ku...rwa Ńka orżnęła na 48 zł za aktywację i pójdę ku....rwa z krucjatą do UOKiKu, albo na Wawel do prezydentów i królów ze skargą, żeby mi eŃka oddała kasę za te 18 kanałów HD i żeby mi order przypięli, że jestem stałym aboŃentem za 48 zł miesięcznie. No ku...rwa !!!!

EOT

Transformers to kiepski przykład - to jedyny film który potrzebował 7% miejsca na dysku rekordera w UPC nagrany z C+FilmHD, Żaden inny film nie przekroczył 5%

Nie Reklamuję C+ bo właśnie zrezygnowałem z Multipakietu C+ z powodu minimalnej oferty HD z DD 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Wiedziony sugestią m12 policzyłem różnicę między promocjami (w obydwu wybrałem Recorder):

Wszystkie pakiety

54*13+20*7 +99 = 842 +99 = 941 zł (miesięcznie: 72,40 zł)

Mini Full

78*13 +48 = 1014 +48 = 1062 zł (miesięcznie: 81,70 zł)

Różnica wynosi 121 zł.

Podzielmy ją przez 13 miesięcy = 9,30 zł -> tyle płacimy miesięcznie za HBO HD ... bo tylko tym się różnią te promocje.

Porównując do promocji full:

13*99 + 48 = 1335 zł (miesięcznie: 102,70 zł) -> za wszystko + Turbo Recorder 500GB

Fantom no właśnie też myślałem , że tak powinno być wyliczone ale w warunkach promocji jest to wyraźnie rozgraniczone 54zł za wszystkie pakiety x13m - tu zgoda,

20zł NFilmy x 7m -też zgoda

99zł recorder - zgoda

i pięknie zamaskowane VOD seriale : 1 miesiąc gratis ale pozostałe po 15zł x12m =180zł

bo w warunkach jest w punkcie 9 .1 napisane, że można zrezygnować VOD seriale po okresie promocyjnym , który w tym przypadku wynosi 12m po bagatela 15zł !!!

Co łącznie daje 54x13+20x7+99+12x15=1121 zł miesięcznie 86.24zł pomijając nieobowiązkowe Nfilmy mamy:

54x13+99+12x15=981zł miesięcznie 75,46zł zamiast reklamowanych 54zł !!

Bo w reklamie jest opłata za pakiety a nie łącznie z obligatoryjnym VOD seriale !

Edytowane przez m12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
i pięknie zamaskowane VOD seriale : 1 miesiąc gratis ale pozostałe po 15zł x12m =180zł

Mylisz się.

Rozdział II pkt 2.

W trakcie zawierania Umowy na warunkach niniejszej Promocji Klient ma prawo dodatkowo skorzystać z kolekcji VOD nSeriale na zasadach promocyjnych

w cenie 15 zł miesięcznie przez okres do końca 13 (trzynastego) miesiąca następującego po miesiącu, w którym dokonano Aktywacji (dalej: Okres Promocyjny nSeriale).

Plus wpis w tabelce opłat: (opcjonalnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"Niespodzianką" to jest rzeczywiście ramówka dzisiejszego dnia BBC HD. Jakiś dramat :):angry: :angry: .

Ode mnie wielka malina. Nie mogą się chyba tłumaczyć, że nie wiedzieli, że dzisiaj startują.

Pozdro

wiedzieli i to dobrze... zobacz ramówkę dla polski jak i również danii...

http://scandinavia.bbchd.com/tvschedule/

wszystko to bloki 3 godzinne powtarzane przez cały dzień... zresztą jak wynika z linku http://pl.wikipedia.org/wiki/BBC_HD ....zostajemy odsyłani na wersję skandynawską pomimo że wybieramy region POLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zajarany odpalam BBCHD a tutaj kanał o nazwie hotel babilon ; )

Jak zwykle realność musiała szybko nadejść. Tylko Blu-ray tylko blu-ray.

3razy też odpaliłem Cinemaxa i za każdym razem trafiam na 4:3 .... EEEEE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mylisz się.

Rozdział II pkt 2.

W trakcie zawierania Umowy na warunkach niniejszej Promocji Klient ma prawo dodatkowo skorzystać z kolekcji VOD nSeriale na zasadach promocyjnych

w cenie 15 zł miesięcznie przez okres do końca 13 (trzynastego) miesiąca następującego po miesiącu, w którym dokonano Aktywacji (dalej: Okres Promocyjny nSeriale).

Plus wpis w tabelce opłat: (opcjonalnie)

Kurcze chyba faktycznie masz rację niedokładnie przeczytałem fragment z "opcjonalnie".

Sorki ale n-ka nauczyła nas wszystkich podejrzliwości :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kurcze chyba faktycznie masz rację niedokładnie przeczytałem fragment z "opcjonalnie".

Sorki ale n-ka nauczyła nas wszystkich podejrzliwości :) .

W sumie to słusznie, że czytasz regulamin i jesteś podejrzliwy.

W maju rozwiązuje mi się umowa i będę musiał wybrać ... ciągnąć z N'ką czy przesiąść się do Cyfry+.

Na razie wciąż chyba jednak wygrywa N'ka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy ... Dzwońcie się targować o swoje ;) Latanie po APS'ach z wypowiedzeniami może okazać się zbędne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na czym polegaja te targi?

Czy oferta 12mcy umowy i wszystkie pakiety za 48 pln to jest pełnia szczęścia...???

Dla mnie NIE! Ja potrzebuję tylko pakiet SPORT bo mam pełny C+ i jestem tzw. dwupakietowcem od kilku lat.

Płaciłem 32 pln, potem jak INFO podrożało z 0 pln na 6 pln płace 38 pln... a teraz zmuszaja mnie do zapłaty 48 pln (!!) bo

INFO bedzie kosztowało 16 pln! Czyli podwyżka o 165 % !!!

Żenada. Ja nie potrzebuje bajek, filmów czy muzyki bo mam tez pakiet innego operatora i Blu-ray'e.

A n'ka zmusza mnie do zapłaty za coś czego nie potrzebuję...

Czyli n'ko... bye bye!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A na czym polegaja te targi?

Czy oferta 12mcy umowy i wszystkie pakiety za 48 pln to jest pełnia szczęścia...???

Dla mnie NIE! Ja potrzebuję tylko pakiet SPORT bo mam pełny C+ i jestem tzw. dwupakietowcem od kilku lat.

Płaciłem 32 pln, potem jak INFO podrożało z 0 pln na 6 pln płace 38 pln... a teraz zmuszaja mnie do zapłaty 48 pln (!!) bo

INFO bedzie kosztowało 16 pln! Czyli podwyżka o 165 % !!!

Żenada. Ja nie potrzebuje bajek, filmów czy muzyki bo mam tez pakiet innego operatora i Blu-ray'e.

A n'ka zmusza mnie do zapłaty za coś czego nie potrzebuję...

Czyli n'ko... bye bye!

Dla mnie pełnią szczęścia okazało się 68 zł za Wszystkie pakiety + HBO i nFilm :) Do tej pory płaciłem 48 za 3 pakiety ... n to operator sat , który świadczy usługi na określonych zasadach , i raczej Prezesa bądź pracowników nie interesuje to co ty masz :) Nie odpowiadają ci zasady , to zwyczajnie nie korzystaj z ich usług . Raczej nikt z tego powodu płakać nie będzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koledzy ... Dzwońcie się targować o swoje :) Latanie po APS'ach z wypowiedzeniami może okazać się zbędne ...

Chyba nie czytałeś postów ludzi (w tym moich) którzy otrzymali te "cudowne" propozycje przedłużenia umowy ;)

Inaczej byś tak nie pisał ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Polskie BBC HD to ten sam klon BBC HD co w Skandynawii. Oferta programowa bardzo mocno zubożona względem wersji brytyjskiej. Wygląda na to, że Top Gear na razie nie jest przewidziany...

O kurcze, faktycznie - niezła żenada. Kolejny kanał zapychacz.

Co do TVN+1, to jedyny sens jaki to może mieć to taki, że planują w najbliższej przyszłości dodać jeszcze jakiś kanał HD, ale nie zdążyli z podpisaniem kontraktu. Chcą natomiast zrobić zmiany w regulaminie za jednym razem. Ja stawiam na to, że ten bezsensowny kanał szybko zniknie.

PS: Ktoś sprawdzał może jak ostatnio ma się bitrate kanałów nki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O kurcze, faktycznie - niezła żenada. Kolejny kanał zapychacz.

Co do TVN+1, to jedyny sens jaki to może mieć to taki, że planują w najbliższej przyszłości dodać jeszcze jakiś kanał HD, ale nie zdążyli z podpisaniem kontraktu. Chcą natomiast zrobić zmiany w regulaminie za jednym razem. Ja stawiam na to, że ten bezsensowny kanał szybko zniknie.

PS: Ktoś sprawdzał może jak ostatnio ma się bitrate kanałów nki?

Mi tam się ten kanal podoba! W niedzielę wstałem na kacu i zaległem przed tv! Znalazłem drugą część maski w połowie trwania i gdyby nie ten kanał to bym nie obejżał tego filmu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzisiaj dostałem list od N-ki.

Koszt pakietów pozostał bez zmian - 16zł/pakiet, jednak w przypadku podstawowego opłata wynosi teraz 6 zł (bo mam 3 pakiety wybrane).

Zamiast 48 zł będzie 54 zł.

Jakby nie patrzeć i tak mi to odpowiada, bo Ligę Mistrzów mam w HD, również Mundial będzie w HD (bynajmniej tak sądzę).

Niestety posiadam jeszcze stary typ tunera (bez nagrywarki), aktualnie wymiana kosztowała by mnie 400 zł...

Poczekam do końca umowy, wypowiem ją i pewnie wezmę z inną promocją jak nie zaoferują mi porządnej zmiany.

2 lata w N i mam gorsze warunki niż nowi abonenci.. To mi się w tym wszystkim nie podoba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak teraz wyslesz im rezygnacje i weźmiesz nową umowę to masz wszystkie pakiety za 54 złocisze

Po co czekać do końca umowy?Nie rozumiem ;)

Edytowane przez Jarojaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

Dzisiaj dostałem list od N-ki.

Koszt pakietów pozostał bez zmian - 16zł/pakiet, jednak w przypadku podstawowego opłata wynosi teraz 6 zł (bo mam 3 pakiety wybrane).

Zamiast 48 zł będzie 54 zł.

Jakby nie patrzeć i tak mi to odpowiada, bo Ligę Mistrzów mam w HD, również Mundial będzie w HD (bynajmniej tak sądzę).

Niestety posiadam jeszcze stary typ tunera (bez nagrywarki), aktualnie wymiana kosztowała by mnie 400 zł...

Poczekam do końca umowy, wypowiem ją i pewnie wezmę z inną promocją jak nie zaoferują mi porządnej zmiany.

2 lata w N i mam gorsze warunki niż nowi abonenci.. To mi się w tym wszystkim nie podoba :(

No niestety taki jest standard w n :( lepiej rozwiązać umowę i podpisać nową niż przedłużać!

Moim zdaniem smutne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak teraz wyslesz im rezygnacje i weźmiesz nową umowę to masz wszystkie pakiety za 54 złocisze

Po co czekać do końca umowy?Nie rozumiem :(

Nie patrzyłem na to pod tym kątem. Chyba masz rację...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Wy nic nie rozumiecie!!!

Te coroczne ceregiele ze zmianami Ragulaminu w N to taki chwyt żeby:

1. wyciągnąć parę dodatkowych zł za aktywację

2. nabijać "licznik" klientów!!!

Ten 2. powód jest nawet ważniejszy, bo mogą się chwalić, że już ponad 700 000 umów podpisano! Faktycznie to jest grono może 200 000 aktywnych dekoderów tyle, że prawie każdy abonent rozwiązuje umowę co roku i podpisuje nową. Gdyby były jakieś sensowne warunki dla stałych abonentów, to do tej pory N miałaby może tylko 250 000 podpisanych umów!

Zawsze to lepiej naciągnąć klienta na pełną ofertę za 54zł (której i tak nie potrzebuje) niż dać możliwość "skomponowania" sobie własnej listy 20 kanałów za którą klient chciałby płacić 13zł (wyliczone poprzez podzielenie ceny pełnego pakietu przez liczbę kanałów w pakietach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak Wy nic nie rozumiecie!!!

Te coroczne ceregiele ze zmianami Ragulaminu w N to taki chwyt żeby:

1. wyciągnąć parę dodatkowych zł za aktywację

2. nabijać "licznik" klientów!!!

Ten 2. powód jest nawet ważniejszy, bo mogą się chwalić, że już ponad 700 000 umów podpisano! Faktycznie to jest grono może 200 000 aktywnych dekoderów tyle, że prawie każdy abonent rozwiązuje umowę co roku i podpisuje nową. Gdyby były jakieś sensowne warunki dla stałych abonentów, to do tej pory N miałaby może tylko 250 000 podpisanych umów!

Zawsze to lepiej naciągnąć klienta na pełną ofertę za 54zł (której i tak nie potrzebuje) niż dać możliwość "skomponowania" sobie własnej listy 20 kanałów za którą klient chciałby płacić 13zł (wyliczone poprzez podzielenie ceny pełnego pakietu przez liczbę kanałów w pakietach).

Niestety wnioski chybione

1) Wcale nie trzeba oddawać dekodera, wystarczy użyć straszaka w postaci rozwiązania umowy (polecam)

2) Nie rozumiesz chyba metodologi liczenia klientów. Nic się nie nabija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszcie proszę jakie macie teraz pakiety i co Wam oferuje BOK jak zagrozicie zerwaniem umowy.

Czy oni maja standardowe propozycje dla wszystkich czy zależy to od umowy, czasu jaki pozostał do końca, posiadanych pakietów

czy od "widzimisię" konsultanta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie posiadam:

- pakiet info

- pakiet muza

- pakiet filmy

- pakiet sport

- 2x kanały Nfilm HD

Zadzwoniłem wczoraj z ciekawości co mi zaproponują ...

To był po prostu śmiech na sali - facet chciał mi dać za free 2x kanały Nfilm, za które płacę teraz grosze oO.

Ja upierałem się cały czas, że chcę mieć wszystkie pakiety za 54 zeta wraz z kanałami Nfilm HD (bo do jasnej ciasnej każdy nowy użytkownik tak ma).

Usłyszałem jedynie, że to nie jest możliwe :( Śmiech na sali, jeśli nie nawet w auli...

Dzisiaj wypowiadam umowę, bo czas jest do 14 maja aby złożyć pismo. Z dniem 30 maja umowa wygaśnie a ja wezmę sobie od nowa na 13 miesięcy wszystkie pakiety na lepszych warunkach (na pół roku jest też Nfilm HD x2 - ale szczerze to zrezygnuję potem z tego bo ciekawych filmów to tam nie puszczają ... niekiedy zdarzy się perełka).

Dodatkowo wezmę w końcu recorder (aktywacja 99zł) i mi go przyślą do domu wraz z umową. Teraz jedynie mogę wymienić recorder w punkcie obsługi ale niestety mam za daleko aby tam specjalnie jechać ... (wymiana "na telefon" to koszt 200 zł).

Uprzedzając pytania dlaczego chcę zostać w N - Liga Mistrzów w HD, Mundial w HD (głównie).

Pytanie do reszty: stary recorder odsyłacie pocztą ? Kurierem ? Czy może oni sami zabierają po zakończeniu umowy ? Zapomniałem się wczoraj zapytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napiszcie proszę jakie macie teraz pakiety i co Wam oferuje BOK jak zagrozicie zerwaniem umowy.

Ja miałem 4 pakiety + HBO/nFilm/nseriale za 114zł. Wytargowałem promocję full na 17 miesięcy.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś potwierdzić, że promocyjne pakiety (ja mam Hollywood) pozostają bez zmiany do końca umowy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pytanie do reszty: stary recorder odsyłacie pocztą ? Kurierem ? Czy może oni sami zabierają po zakończeniu umowy ? Zapomniałem się wczoraj zapytać.

Musisz sam zanieść no punktu Nki i musi być to tzw.PUNKT SERWISOWY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Musisz sam zanieść no punktu Nki i musi być to tzw.PUNKT SERWISOWY

I to chyba będzie najrozsądniejsze. Wypowiedzenie w takim razie doręczę również osobiście do punktu (+jedna kopię dla mnie z potwierdzeniem przyjęcia).

Odnośnie zwrotu sprzętu to mam to szczęście, że tylko dekoder muszę oddać wraz z wyposażeniem. Jakbym miał rozkręcać antenę i za parę dni znów ją montować to bym się <cenzura>.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi